Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

A Vaslady (2011)

The Iron Lady
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
34
Képek
1
Videók

Galéria (34)

Meryl Streep
Meryl Streep
Meryl Streep
Meryl Streep

Videók (1)

 
Péter Fazekas   2021. 11. 16.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hatalmas film.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 30.

0

Teteszett a film, Meryl Streep nagyon jó választás volt főszereplőként.Tetszett, hogy mellőzött pár "kötelező" életrajzi klisét (pl. a gyerekkor lényegtelen eseményeinek taglalása) a rendező a lényegre koncentrált, így a film nem vált vontatottá. Nyo... több»

 
skyman   2015. 02. 15.

0

Meryl Streep fantasztikusan játszik ebben a filmben, szerintem teljesen képes volt elkapni a vaslady karakterét. De ezen kívül sok más érdeme szerintem nincs ennek az alkotásnak. Eléggé egysíkú, sok szempontból problémás szerintem a történetvezetés, ... több»

 
UmpaLumpa   2015. 12. 01.

0

Tipikus hatásvadász történelmi film ez szerintem, nagyon egyoldalú, és éppen ezért nekem egyáltalán nem tetszett. Az a baj, hogy Thatcher alakját még ma is annyi vita övezi, annyira nem egyértelmű a megítélése, hogy csinálni egy filmet azzal, hogy "n... több»

A film összbevétele 114 956 699 dollár volt (imdb.com).

 

Meryl Streep és a rendező, Phyllida Loyd korábban már dolgoztak együtt, méghozzá a Mamma Mia! című musicalben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az egyik jelenetben Margaret Thatcher egy jégkrémet ad az egyik választónak egy választási kampány keretein belül. A valóságban Margaret Thatcher kémikus volt, aki ténylegesen dolgozott jégkrémek kifejlesztésén.

(kázsé)
 

Meryl Streep hónapokon át nézett felkészülésként Margaret Thatcherről készült felvételek, hogy eltanulja a gesztusait, ezen kívül rengeteg emberrel beszélt, akik ismerték őt személyesen.

(kázsé)
 

Meryl Streep sosem találkozott Margaret Thatcherrel személyesen, de egyszer hallotta egy előadását.

(kázsé)
 

2012-ben a filmet két Oscar-díjra jelölték - legjobb színésznő és a legjobb smink kategóriában - és mindkettőt meg is nyerte. Ugyanez történt korábban az Ed Wood c. filmmel is, ami a második Oscart szintén a legjobb smink kategóriában nyerte.

(kázsé)