Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
72%

A Vaslady (2011)

The Iron Lady
Filmadatlap
 
25
Szereplők
3
Vélemények
6
Képek
1
Videók
A Vaslady
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 30.

legújabb vélemény

Teteszett a film, Meryl Streep nagyon jó választás volt főszereplőként.Tetszett, hogy mellőzött pár "kötelező" életrajzi klisét (pl. a gyerekkor lényegtelen eseményeinek taglalása) a rendező a lényegre koncentrált, így a film nem vált vontatottá. Nyo... több»

 
UmpaLumpa   2015. 12. 01.

Tipikus hatásvadász történelmi film ez szerintem, nagyon egyoldalú, és éppen ezért nekem egyáltalán nem tetszett. Az a baj, hogy Thatcher alakját még ma is annyi vita övezi, annyira nem egyértelmű a megítélése, hogy csinálni egy filmet azzal, hogy "n... több»


 
skyman   2015. 02. 15.

Meryl Streep fantasztikusan játszik ebben a filmben, szerintem teljesen képes volt elkapni a vaslady karakterét. De ezen kívül sok más érdeme szerintem nincs ennek az alkotásnak. Eléggé egysíkú, sok szempontból problémás szerintem a történetvezetés, ... több»

Meryl Streep
Meryl Streep
Meryl Streep

A film összbevétele 114 956 699 dollár volt (imdb.com).

 

Meryl Streep és a rendező, Phyllida Loyd korábban már dolgoztak együtt, méghozzá a Mamma Mia! című musicalben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az egyik jelenetben Margaret Thatcher egy jégkrémet ad az egyik választónak egy választási kampány keretein belül. A valóságban Margaret Thatcher kémikus volt, aki ténylegesen dolgozott jégkrémek kifejlesztésén.

(kázsé)
 

Meryl Streep hónapokon át nézett felkészülésként Margaret Thatcherről készült felvételek, hogy eltanulja a gesztusait, ezen kívül rengeteg emberrel beszélt, akik ismerték őt személyesen.

(kázsé)
 

Meryl Streep sosem találkozott Margaret Thatcherrel személyesen, de egyszer hallotta egy előadását.

(kázsé)
 

2012-ben a filmet két Oscar-díjra jelölték - legjobb színésznő és a legjobb smink kategóriában - és mindkettőt meg is nyerte. Ugyanez történt korábban az Ed Wood c. filmmel is, ami a második Oscart szintén a legjobb smink kategóriában nyerte.

(kázsé)
 

A film elején Thatcher lakásán látható egy könyv Bismarckról, akit "a vaskancellár" néven ismertek.

(kázsé)
 

Meryl Streep a teljes fizetését a Women's History Museumnak adományozta.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.