Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
18
Vélemények
14
Képek
9
Videók

Filmkritika: Toxikoma (2021)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Ritkán látni ilyen húsba vágó alakításokat magyar filmen, kiváltképp egy közönségfilmen. És bármennyire is igyekszik minket meggyőzni ellenkezőjéről, a Toxikoma egy sokszor olcsó eszközökkel élő, mellékszálaiban egyenesen sablonos multiplexmozi. több»
 
A Toxikoma megmutatja, hogy jóval több van Herendiben a Valami Amerika-filmek vígjátékrendezőjénél, de egyelőre még azt is látni, hogy nehezen hagyja maga mögött a közönségfilmes megszokásait. több»
 
Mindent összevetve mégsem rossz film a Toxikoma, sőt Herendi Gábor karrierjének eddigi legerősebb darabja. Van egy fantasztikus Csernus Imréje, sok remek színésze, vállalásait pedig kisebb aránytalanságai ellenére is teljesíti. több»
 
Összességében meglepően jó és jól kidolgozott film a Toxikoma. Azért meglepő, mert promóciójában inkább közönségfilmnek állították be, de annál sokkal merészebb, sokkal többet „bevállal”, ahogy Csernus Imre mondaná. Nem ez a valaha készült legjobb drogfilmek egyike, nem is feltétlenül többszörnézős alkotás, azonban hibái ellenére is az utóbbi évek kimagasló, emlékezetes magyar filmjei között tarthatjuk számon. több»
 
Közhelyek, sallangok, bulváros felhangok nélkül, hatásosan mesél el egy komoly történetet, és bebizonyítja, hogy nem csak súlytalan vígjátékokkal lehet megszólítani a széles nézőközönséget. több»
 
Kitüntetett figyelem kísérte a Toxikoma hazai bemutatóját, ami nem csupán annak a következménye, hogy a járványhelyzet miatt egy évvel később került közönség elé a film, hanem annak a hatalmas várakozásnak is, amely megelőzte. Kiindulásnak adott volt egy remek könyv, amely hazánk egyik népszerű színészének életét mutatta be, különös tekintettel az alkotó drogfüggőségére. több»
 
Azonban a Toxikoma még így a hazai filmgyártás egyik kiemelkedő és figyelemre méltó darabja. Egyben pedig a Kincsemnél vagy A viszkisnél is jobb példája annak, hogy a magyar közönségfilmnek nem kell szükségszerűen olcsónak, butának és a külföldi formanyelvet majmolónak lennie. több»