Már 200 ezer látogató felett a Valami Amerika 3

Ahogy arra számítani lehetett, Herendi Gábor filmje megtartotta vezető helyét a bevételi toplistán. A Valami Amerika 3 nem egész két héttel a premierjét követően már 300 millió felett jár.

Ismét nagyot ment a mozikban a Valami Amerika 3, mely az előző héthez hasonlóan maga mögött tudta tartani a világszerte rekordokat döntögető Fekete Párducot. Herendi Gáborvígjátékára több mint 70 ezren voltak kíváncsiak a hétvégén, mely anyagiakban 104 millió forintot jelent. Hogy ez lesz az év legnézettebb hazai produkciója, azt már most borítékolni lehet, a kérdés, hogy vajon mennyi tartalék van még a produkcióban, melyre máris 211 ezren váltottak jegyet.

Ami a premierfilmeket illeti, a dobogó harmadik fokát a kritikuskedvenc sötét humorú vígjáték, az Éjszakai játék szerezte meg, míg szoros csatában Steven Spielberg valós eseményeket feldolgozó drámája, A Pentagon titkai alulmaradt A szabadság ötven árnyalatával szemben. Előbbi 26 millióval kezdte meg mozis szereplését a toplista ötödik helyén, megelőzve ezzel a szintén a hétvégén bemutatott Oscar-esélyes alkotást, a Guillermo del Toro rendezésében bemutatott A víz érintését.

Továbbra is magabiztosan tartja helyét az élmezőnyben a közel három hónapja bemutatott Jumanji: Vár a dzsungel és a Ferdinánd is, míg a Hihetetlen történet az óriás körtéről című frissen bemutatott animációs film nem tudta magát felküzdeni a legjobban teljesítő tíz film közé.