Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

München (2021)

Munich: The Edge of War
Filmadatlap
 
25
Szereplők
6
Vélemények
22
Képek
1
Videók

Galéria (22)

Jeremy Irons
George MacKay

Videók (1)

 
Harper   2022. 02. 07.

legújabb vélemény

0
Meglepően jóra sikerült

Mindig örömteli dolog, ha egy régi, történelmi eseményt új szemszögből filmesítenek meg. Ez történt most is a München című, Christian Schwochow rendezte drámával: az 1938-as müncheni konferenciát merőben más megvilágításban láttatja. Két fiatal diplomata izgalmas összefogását láthatjuk azért, hogy Chamberlain, a brit prime minister ne írja alá Hitler szégyenletes felosztási tervét Csehszlovákiáról. Nekem tetszett, ahogyan Ulrich Matthes is Führerként (a Bukásban még Göbbels volt). Értékelésem a filmre: erős 65%.

 
stevepisti   2022. 01. 30.

2

Végig tapintható a feszültség a film során, nagy hangsúlyt fektetve a színészi alakításokra. A Hitlert játsszó színész szeme nagyon beszédes, az őrület és az elszántság látható benne. Végig lekötött a film, csak ajánlani tudom, nekem tetszett.

 
Zola   2021. 11. 02.

2

Nagyon ügyeltek a részletekre és az alakítások remekül sikerültek. Megéri megnézni, nekem tetszett.

 
zoltyah   2022. 01. 23.

1

Lekötött a film az elejétől a végéig, és elgondolkodtatott. A színészek remek munkát végeztek és végig hitelesen játszották el a szerepüket, mert nem lett túljátszva, legalábbis én úgy vélem. A München egy komoly film, és szerintem Oscar-gyanús. Szóv... több»

 
SunnyM   2022. 01. 22.

1

Félig meddig fantázia szülötte a sztori és nagyon belassul időnként, viszont jó film és félelmetes mennyi párhuzamot véltem felfedezni a jelenkor eseményei és a fikció között.

 
BÉLA   2022. 01. 22.

0
Hát egyáltalán nem szegezett a székhez

Az a bajom nekem ezzel, sőt a hasonló témájú filmekkel, hogy a film koncepcióból készült. Az Európáért aggódó ángliusok... ugyan már, mi is ismerjük az idevonatkozó eseményeket.

 

George MacKay szintén főszerepben volt látható az 1917 című, szintén első világháborús filmben, ahol egy katonát alakított a lövészárkokban.

(Hupka Adrián)
 

George MacKay a szerep kedvéért megtanult németül.

(Hupka Adrián)
 
A München fikciós történelmi film, amely konkrét események kapcsán töpreng el a már eddig is megfogalmazott dilemmákon. Újakat nem fogalmaz meg, ám a kort viszonylag ügyes kézzel ábrázolja, és a feszültség felépítésében és fokozásában sem fog mellé. több»