Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Júdás és a Fekete Messiás (2021)

Judas and the Black Messiah
Filmadatlap
 
35
Szereplők
6
Vélemények
19
Képek
2
Videók

Galéria (19)

Daniel Kaluuya
Lakeith Stanfield
Lakeith Stanfield
Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Lakeith Stanfield
Jesse Plemons
Lakeith Stanfield
Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Lakeith Stanfield
Daniel Kaluuya
Lakeith Stanfield
Dominique Fishback
Daniel Kaluuya
Lakeith Stanfield
Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Dominique Fishback
Daniel Kaluuya
Dominique Fishback
Lakeith Stanfield

Videók (2)

 
Informer2   2023. 03. 03.

legújabb vélemény

0
Egy kis történelem

Ez egy 2021-ben készült amerikai film, amely a legendás Black Panther Party vezetőjének, Fred Hamptonnak a valódi történetét meséli el. A filmben a nagyszerű szereposztás és a rendezés kiválóan bemutatja Hampton életét, aki harcos szellemisége és a kiváló kommunikációs képessége révén több ezer embernek adott reményt a szegény fekete közösségekben. A film bemutatja a J. Edgar Hoover által vezetett FBI kémkedését és erőfeszítéseit, hogy elnyomja és felszámolja a Black Panther Partyt, amely egyike volt azon szervezeteknek, amelyek aktívan küzdöttek az afro-amerikai polgárjogokért és a rendőri brutalitás ellen. A Júdás és a Fekete Messiás egy erőteljes és fontos film, amelyet érdemes megnézni, ha érdekel a harcos és független szellemiség, és ha meg szeretnéd érteni a fekete közösségekkel szembeni diszkrimináció és elnyomás történetét. A film nemcsak egy megdöbbentő történelmi valóságot mutat be, hanem emellett izgalmas és szívszorító szereplői és eseményei miatt is kiváló. Ajánlom mindenkinek, aki érdeklődik a valódi történelmi események iránt, és aki szeretne többet megtudni a fekete közösségek harcáról a polgárjogokért és az egyenlőségért.

 
Yosihiro   2022. 02. 01.

a nap véleménye

4
Egy igazi áruló

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mielőtt leültem megnézni ezt a filmet, kicsit utánaolvastam annak, hogy mi is történt. Szerintem a film remekül visszaadja azt a hangulatot és érzést, amit a Fekete Párducok képviseltek. A filmben érezni az erőt, akár propagandafilmnek is el tudom ké... teljes kritika»

 
Fiximan   2021. 02. 27.

2

Nem tudtam ezekről az eseményekről amíg nem láttam ezt a filmet, mindenkinek ajánlom.

 
elekm90   2021. 04. 29.

0

Izgalmas dráma-krimi keverék tele jó alakításokkal. Lakeith Stanfield, Dominique Fishback és Jesse Plemons kiváló, de Daniel Kaluuya közülük is kiemelkedik, megérdemelten kapta az Oscar-díjat. Remekül mutatja be Fred Hamptont, a szónokot, akire valób... több»

 
Remes982   2021. 04. 08.

1

Nagyon jól elmesélt történet egy fontos eseményről.

 
zoltyah   2022. 01. 19.

0

Rosszabbra számítottam, de nem is az a film, ami többször nézős, hiszen nekem valahogy hiányérzettem volt, viszont a rendező és a színészek kitettek magukért, és ami a fontos, hogy nem propaganda presztízsű, nyálas filmről van szó, hanem igazi emberi... több»

A film összbevétele 6 772 824 dollár volt (imdb.com).

 

Daniel Kaluuya 31, míg Lakeith Stanfield 29 éves volt a forgatás alatt. Ezzel szemben filmbeli karaktereik a valós események idején értelemszerűen 21 és 17 évesek.

(elekm90)
 
A Judas and the Black Messiah erőteljes alkotás, ami egy olyan korszakba vezet el minket, amiről ideje beszélni minden oldalnak ahhoz, hogy meginduljanak a gyógyulás felé. több»
 
Fontos és jó film a Judas and the Black Messiah, melynek talán csak azt lehet felróni, hogy nem próbálta meg igazán feszegetni a saját határait. Ettől függetlenül a célkitűzései nagy részét teljesíti, és hitelesen mutat be két olyan embert, akik ugyan más-más oldalról, de fontos szerepet játszottak a Fekete Párduc mozgalom életében. több»