2022.02.01 10:12 Yosihiro Olvasottság: 234x
4

Egy igazi áruló

Mielőtt leültem megnézni ezt a filmet, kicsit utánaolvastam annak, hogy mi is történt. Szerintem a film remekül visszaadja azt a hangulatot és érzést, amit a Fekete Párducok képviseltek. A filmben érezni az erőt, akár propagandafilmnek is el tudom képzelni. A történések és a valóság persze egészen más , de rávilágít ez a film is a világ problémájára és arra, hogy a gyűlölet és a kapzsiság nem ismer határokat. Nekem a film nézése közben az volt az érzésem, hogy a Párducok jót is akartak, meg egy kicsit rosszat is. Az elveik jók voltak, de néha megdőlni látszott az egész összefogás nélkül. A színészeket ki kell emeljem, mindenkit, mert számomra csak az együttes játék adta meg azt a képet, amit a filmvásznon visszaadnak.

Összességében: a forgatókönyv zseniális, a rendezés is jó lett. Sőt voltak jelenetek, amikor csettintettem is, hogy na ez igen. A szereplők mind tökéletesek voltak, azt hiszem, nem emelnék ki senkit, mert nem lenne akkor igazságos. A hang- és képi effektusok jók, a betétdalt meg kell említsem, az viszont szenzációs lett. Így azt hiszem, ez a film megérdemli az öt csillagot, mert ugyan nem a kor technikáját felhasználva készítették ezt az alkotást, hanem teljesen egyéni látásmóddal, rendezéssel és szerepjátékkal, és ez kitűnik a mai filmek közül, ezért ezt a filmet többször is meg lehet nézni. Remek alkotás és feldolgozás, megemlékezés a Fekete Párduc mozgalomra és annak eszméjére, amiben még ma is találunk hasonlóságot. Sajnos az élet ilyen, sok a rossz és a rosszakaró, de valahol mégis azt mondhatjuk, az élet igazságos és utat tör magának.

Egy igazi áruló

Számomra megdöbbentő volt, hogy ennyi ideig tudott a besúgó tevékenykedni, de mint láthattuk, a végén már ő sem bírta el ezt a terhet. Igazából amit még érdemes megemlíteni, az a szerelem, amit ebben a moziban is bemutatnak, ami szintén hozzájárul a film összetett világához. Csak ajánlani tudom mindenki számára ezt a remekművet, érdemes akár többször is megnézni, mert mindig találhatunk benne olyan dolgokat, érzelmeket, ami csak akkor teljesedik ki, ha többször látjuk. Elgondolkozhatunk azon is, mennyi jót tettek, és a rendszer, az állam mennyire elnyomja azon törekvéseket, ami számára már veszélyes lehet. Néha én is arra gondolok, ha a józan paraszti ésszel élő emberek összefognának, akkor sok olyan dologban lehetne érvényesíteni az akaratunkat, ami nem jó. Ha nem is annyira megváltoztatni, de jobbá tenni... Üdv, Yosi

dráma | életrajzi | történelmi

A film a Fekete Párducok (Black Panther Party) elnöke, Fred Hampton halálával kapcsolatos történetet dolgozza fel, aki az FBI informátora, William O'Neal (LaKeith Stanfield)... több»

4