Közösség

Vélemény:

 

79 A nagy dobás

(2015)

A nagy dobás

 
dulkap   2016.02.04 17:58
1

Nem is tudom hol kezdjem az értékelést, bár aki követ engem az tudja, hogy nem összefogott esszékben szoktam fogalmazni. Inkább csak úgy csapkodóan, mezei mozinéző szemmel. A legnagyobb bajom, hogy a film 80%-át nem értettem és a maradék 20-at sem biztos, hogy jól. Ez egyértelműen rontott az élvezeti értéken, de ez nem feltétlenül a film hibája, hiszen még szómagyarázatok is voltak. (Bár azokhoz is elfért volna plusz magyarázat.) Illetve nem tudom, hogy az átlagnéző számára lehetett-e volna ezt a témát közérthetőbben tálalni. Mert ha igen, akkor kicsit a film hibája is, hogy nem értettem. De ez biztos olyan, mint az Újoncok napja vagy a Pénzcsináló, amihez szintén benne kell lenni a témában, hogy érthető és élvezetes legyen. Talán azok pont emiatt tetszettek jobban.
A rendezés tetszett és a színészi játékok is hibátlanok voltak, még így szinkronosan is érezhetően. Amúgy a szinkronhangok nem zavaróak és talán feliratosan még kevésbé követhető a film a rengeteg szakkifejezés miatt.
Szóval nem rossz a film, csak rengeteg kérdést vetett fel bennem, de ezeket le se írom, mert itt írásban úgysem érteném ha jönnének is válaszok.