Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
16
Vélemények
21
Képek
2
Videók
Bill Nighy
Paddy Considine
Paddy Considine
 
des.tiny59   2017. 01. 07.

legújabb vélemény

Ahhoz képest, hogy igaz történet szerintem simán lehetett volna ennél milliószor jobb is.Többet vártam volna ettől a filmtől. Nem lett bűn rossz de nem is egy remekmű. Azonban akik szeretik a könnyed hangvételű dolgokat talán bejöhet. Nekem nem okozott maradandó élményeket.

 
Zsceeeka   2016. 04. 21.

Zseniális film lett , nagyon kíváncsi voltam rá már előzőleg is , de mindenkinek tetszett azok közül, akikkel néztem . Adott az igaz történet alap és amit rá építettek, az nagyon jól működik.


 
Curacao86   2015. 09. 29.

Szórakoztató, vicces, de ugyanakkor sokszor komoly is ez a megtörtént eseményeket feldolgozó film. Érdekes látni, hogy két, anno társadalmilag perifériára szorult csoport miként viszonyul egymáshoz, az őket ért támadások ellenére egyik támogatja a másikat. Mindkét esetben fontos változások történtek, alakultak át kapcsolatok az emberek között. Összességében pedig olyan hatással volt, amit néha a kudarcok miatt senki nem remélt már. De tovább küzdöttek céljaikért és végül sikerült nekik nem várt eredményt elérni, kitartásuk meghozta a gyümölcsét. Az ellentét összefogássá és barátsággá alakul át. Sokszor érzelmes és elgondolkodtató, néha megnevettető film remekül mutatja be, hogy pár ember vagy kisebb csoportok közti változásért való küzdelem nagy méreteket öltve mindenki számára pozitív változást hozhat és elérheti a célját, csak ki kell állnia azért, amiben hisz! :) Az népszerű színészek mellett a kevésbé ismert arcok is hamar megkedveltetik magukat velünk. Csak ritkán eszmélünk fel, hogy ez most egy "meleg film, "meleg vígjáték" kategóriába is sorolható film, mert ennél tényleg sokkal jobb, több. :)

 
AE1205SB   2015. 10. 08.

Nagyon jó kis film, remek színészekkel, hiteles alakításokkal, jó zenével és képi világgal. A vígjáték kategória nem a leghelytállóbb rá, bár vannak benne vidám jelentek, néhány poén, de nagyon sok gondolatébresztő és drámai jelenet teszi tökéletessé.

 
bambula   2015. 05. 06.

Szerintem fantasztikus, már többször is megnéztem. A brit film-és sorozatgyártás megint nagyot alkotott, sírós-nevetős, igazi és értékes történet. A vége különösen megrendítő és felemelő egyszerre. Van aki giccsesnek nevezné, de talán ennyi belefér.

 
Nem gyenge teljesítmény: már az év első napján megvan 2015 várhatóan egyik leghülyébb magyar filmcíme. több»

A film összbevétele 7 600 234 dollár volt (imdb.com).

 

A film Westminster hídon játszódó jelenetében megjelennek a valódi személyek, akiken a filmbeli karakterek alapulnak. Reggie Blennerhassett és Ray Aller (Chris Overton és Joshua Hill játszották), Gethin Roberts (Andrew Scott játszotta), Gethin édesanyja (Olwen Medi), Mike Jackson (Joe Gilgun) és Ray Goodspeed (nem szerepelt a filmben de az LGSM vezető alakja volt).

(ZeroHero)
 

A második világháború után a brit szénbányák, és még több más iparágazat is, teljes egészében az amerikai Marshall Aid nevezetű segélytől függött.

(ps)
 

A film stáblistája alatt hallható For a Friend című dalt a történelmi Mark Ashton számára írták.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.