Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Büszkeség és bányászélet (2014)

Pride
Filmadatlap
 
25
Szereplők
18
Vélemények
21
Képek
2
Videók

Galéria (21)

Bill Nighy
Paddy Considine
Paddy Considine

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2022. 10. 26.

legújabb vélemény

2
A fiúk a bányában dolgoznak.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mert kell egy ilyen film is, nemdebár? Persze, hogy kell. Matthew Warcus felébredt, megcsikart a hasa. Széntabletta, cukor nélküli kávé. Honnan is van a szén? Erőteljes homlokcsapkodás. Hát persze, a bányából! Ok! Sok minden van, ami teljesen összek... teljes kritika»

2
 
Zsceeeka   2016. 04. 21.

0

Zseniális film lett , nagyon kíváncsi voltam rá már előzőleg is , de mindenkinek tetszett azok közül, akikkel néztem . Adott az igaz történet alap és amit rá építettek, az nagyon jól működik.

 
Fikatours_blogger   2022. 08. 27.

0
Szürkeség és balítélet

Már az első kockáknál éreztem, hogy itt szó sincs vígjátékról, még ha magam sem tudnék jobb műfaji besorolást adni neki. Az előítélettel foglalkozó filmek közül ez egy igencsak szürke produkció.

 
Curacao86   2015. 09. 29.

0

Szórakoztató, vicces, de ugyanakkor sokszor komoly is ez a megtörtént eseményeket feldolgozó film. Érdekes látni, hogy két, anno társadalmilag perifériára szorult csoport miként viszonyul egymáshoz, az őket ért támadások ellenére egyik támogatja a má... több»

 
AE1205SB   2015. 10. 08.

0

Nagyon jó kis film, remek színészekkel, hiteles alakításokkal, jó zenével és képi világgal. A vígjáték kategória nem a leghelytállóbb rá, bár vannak benne vidám jelentek, néhány poén, de nagyon sok gondolatébresztő és drámai jelenet teszi tökéletessé.

 
kicsimano   2016. 11. 09.

0

Igen egyedi angol humorú történelmi film, melynek középpontjában az összefogás és az elfogadás áll. Akinek a film előzetese bejön, annak maga a film is garantáltan tetszeni fog. Szerintem élvezetes kis mozi.

 
irodalmialkotas   2016. 05. 05.

0

Ha az angol munkásosztálybeli környezetet a meleg tematikával keverjük, abból többnyire valami durva sorsdráma keveredik ki egy lakótelepen meggyilkolt szegény meleg fiúról. A Büszkeség és bányászélet melegekről és bányászokról szól (nem meleg bányás... több»

A film összbevétele 7 600 234 dollár volt (imdb.com).

 

A film Westminster hídon játszódó jelenetében megjelennek a valódi személyek, akiken a filmbeli karakterek alapulnak. Reggie Blennerhassett és Ray Aller (Chris Overton és Joshua Hill játszották), Gethin Roberts (Andrew Scott játszotta), Gethin édesanyja (Olwen Medi), Mike Jackson (Joe Gilgun) és Ray Goodspeed (nem szerepelt a filmben de az LGSM vezető alakja volt).

(ZeroHero)
 

A második világháború után a brit szénbányák, és még több más iparágazat is, teljes egészében az amerikai Marshall Aid nevezetű segélytől függött.

(ps)
 

A film stáblistája alatt hallható For a Friend című dalt a történelmi Mark Ashton számára írták.

(ps)
 

Harold Wilson alatt mintegy 290, Margaret Thatcher alatt pedig mintegy 160 bánya zárt be Angliában.

(ps)
 

A film megtörtént eseményeken alapul, de több ponton is eltér a történelmi tényektől.

(ps)
 
Nem gyenge teljesítmény: már az év első napján megvan 2015 várhatóan egyik leghülyébb magyar filmcíme. több»