Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Büszkeség és bányászélet (2014)

Pride
Filmadatlap
 
25
Szereplők
16
Vélemények
21
Képek
2
Videók

Galéria (21)

Bill Nighy
Paddy Considine
Paddy Considine

Videók (2)

 
des.tiny59   2017. 01. 07.

legújabb vélemény

0

Ahhoz képest, hogy igaz történet szerintem simán lehetett volna ennél milliószor jobb is.Többet vártam volna ettől a filmtől. Nem lett bűn rossz de nem is egy remekmű. Azonban akik szeretik a könnyed hangvételű dolgokat talán bejöhet. Nekem nem okozott maradandó élményeket.

 
Zsceeeka   2016. 04. 21.

0

Zseniális film lett , nagyon kíváncsi voltam rá már előzőleg is , de mindenkinek tetszett azok közül, akikkel néztem . Adott az igaz történet alap és amit rá építettek, az nagyon jól működik.

 
Curacao86   2015. 09. 29.

0

Szórakoztató, vicces, de ugyanakkor sokszor komoly is ez a megtörtént eseményeket feldolgozó film. Érdekes látni, hogy két, anno társadalmilag perifériára szorult csoport miként viszonyul egymáshoz, az őket ért támadások ellenére egyik támogatja a má... több»

 
AE1205SB   2015. 10. 08.

0

Nagyon jó kis film, remek színészekkel, hiteles alakításokkal, jó zenével és képi világgal. A vígjáték kategória nem a leghelytállóbb rá, bár vannak benne vidám jelentek, néhány poén, de nagyon sok gondolatébresztő és drámai jelenet teszi tökéletessé.

 
kicsimano   2016. 11. 09.

0

Igen egyedi angol humorú történelmi film, melynek középpontjában az összefogás és az elfogadás áll. Akinek a film előzetese bejön, annak maga a film is garantáltan tetszeni fog. Szerintem élvezetes kis mozi.

 
irodalmialkotas   2016. 05. 05.

0

Ha az angol munkásosztálybeli környezetet a meleg tematikával keverjük, abból többnyire valami durva sorsdráma keveredik ki egy lakótelepen meggyilkolt szegény meleg fiúról. A Büszkeség és bányászélet melegekről és bányászokról szól (nem meleg bányás... több»

 
bambula   2015. 05. 06.

0

Szerintem fantasztikus, már többször is megnéztem. A brit film-és sorozatgyártás megint nagyot alkotott, sírós-nevetős, igazi és értékes történet. A vége különösen megrendítő és felemelő egyszerre. Van aki giccsesnek nevezné, de talán ennyi belefér.

A film összbevétele 7 600 234 dollár volt (imdb.com).

 

A film Westminster hídon játszódó jelenetében megjelennek a valódi személyek, akiken a filmbeli karakterek alapulnak. Reggie Blennerhassett és Ray Aller (Chris Overton és Joshua Hill játszották), Gethin Roberts (Andrew Scott játszotta), Gethin édesanyja (Olwen Medi), Mike Jackson (Joe Gilgun) és Ray Goodspeed (nem szerepelt a filmben de az LGSM vezető alakja volt).

(ZeroHero)
 

A második világháború után a brit szénbányák, és még több más iparágazat is, teljes egészében az amerikai Marshall Aid nevezetű segélytől függött.

(ps)
 

A film stáblistája alatt hallható For a Friend című dalt a történelmi Mark Ashton számára írták.

(ps)
 

Harold Wilson alatt mintegy 290, Margaret Thatcher alatt pedig mintegy 160 bánya zárt be Angliában.

(ps)
 

A film megtörtént eseményeken alapul, de több ponton is eltér a történelmi tényektől.

(ps)
 
Nem gyenge teljesítmény: már az év első napján megvan 2015 várhatóan egyik leghülyébb magyar filmcíme. több»