Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Ne nézz fel! (2021)

Don't Look Up
Filmadatlap
 
30
Szereplők
51
Vélemények
20
Képek
3
Videók

Galéria (20)

Leonardo DiCaprio
Jennifer Lawrence
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Jennifer Lawrence
Leonardo DiCaprio
Jennifer Lawrence
Leonardo DiCaprio
Jennifer Lawrence
Meryl Streep
Rob Morgan
Leonardo DiCaprio
Jennifer Lawrence
Meryl Streep
Jonah Hill
Scott Mescudi
Ariana Grande
Leonardo DiCaprio

Videók (3)

 
zelig1900 Nézhetetlen  2022. 08. 20.

legújabb vélemény

0

40 percig bírtam, de minden perce szenvedés volt...

 
SScreambomb   2022. 01. 08.

a nap véleménye

2
Ne higgy a hype-nak!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Ne nézz fel! alapötlete, hogy egy hatalmas meteor halad a Föld felé, amit metaforaként lehet értelmezni a Covidra vagy akár a globális felmelegedésre is. A film megmutatja, hogy a korrupció és az erővágy hogyan torzítja az emberek percepcióját, és ... teljes kritika»

2
 
HE7EDIK   2021. 12. 25.

11
Az év filmje

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Netflix ezzel a társadalmi kórképpel olyat tett le az asztalra, amit eddig még megkarcolnia sem sikerült. Annyi mondanivalója van, hogy felsorolni is nehéz: az elit hozzáállása a dolgokhoz, a politika agymosása, a hírnév negatív hatásai, a média gyomorforgató tevékenysége, a kisember elnyomása, az emberi hülyeség korlátlansága. Mikor a végén landolnak a másik bolygón, az pedig fel is teszi a koronát erre a zseniális alkotásra. A Hetediken kívül még nem láttam olyan filmet, ami ennyire komplexen mutatta volna be ezt a civilizációnak nevezett sz*rkupacot. Minden elismerésem az alkotóknak!

1
 
hp   2021. 12. 27.

7

Ez a film alapvetően nagyon rendben volt, de biztos vagyok benne, hogy nem vonul be a kultikus szatírák közé, és ennek egy oka van: elkésett úgy 5-10 évvel. Nem tud annyira maró lenni az, amiről szól, mivel ezt a fikciót átéltük, átéljük a valóságban... több»

 
Artemisia   2022. 01. 10.

6
Nincs idő meghalni!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

"Meghalni sincs időm"- szoktuk mondogatni a mindennapok rohanásában. Adam McKay rendező szó szerinti értelmében ültette át a mondatot a gyakorlatba, és a segítségével borotvaéles társadalomkritikát fogalmaz meg. A vitriolos szatíra nemcsak a politika... teljes kritika»

 
Harper   2021. 12. 24.

4
Szatirikus világvégefilm DiCaprióval

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Épp karácsonykor, december 24-én láttam az Adam McKay rendezte Ne nézz fel! című szatirikus világvége-vígjátékot DiCaprio és Jennifer Lawrence főszereplésével, és ünnep ide vagy oda, azonnal klaviatúrát ragadtam (saját blogomon [a Harperen], majd itt... teljes kritika»

 
Szilonka   2021. 12. 26.

4

Leonardo DiCaprio és Timothée egy filmben? Az már rossz nem lehet. Olyan érzésem volt, mintha tényleg ilyen világban élnénk, mint amit a film bemutat. A politika és a pénz határoz meg mindent, és mintha hozzá nem értők töltenének be adott pozíciókat.

4
 

Randall utolsó mondatát ("Azt kell, hogy mondjam, hogy nekünk tényleg... nekünk tényleg megvolt mindenünk, nem igaz? Mármint, ha belegondolunk.") Leonardo DiCaprio improvizálta.

(Bence377940)
 

A stáblista közben és után is van egy jelenet.

(Bence377940)
 

Jennifer Lawrence a legtöbb jelenetét egy törött foggal vette fel, és a Covid-19 világjárvány következtében bevezetett korlátozások eredményeképp nem tudta helyrehozatni. A hiányzó fogat az utómunkálatok során pótolták.

(Bence377940)
 

Bár a stáblistán nem szerepel, Chris Evans is feltűnt a filmben egy Devin Peters nevű hollywoodi színész szerepében (1 óra 40 percnél) egy rövid bejátszás erejéig.

(hp)
 

Adam McKay eredetileg azt tervezte, hogy Paramount Pictures égisze alatt készíti el a filmet, mielőtt a Netflix 2020 áprilisában megszerezte volna.

(hp)
 
Mi időben felküldenénk Bruce Willist, és nem egy rasszista hólyagra bíznánk a dolgot. Pedig dehogynem. McKay filmje azon kevés vígjátékok egyike, amelyen inkább sírni érdemes, megkönnyezni saját leépülésünket. több»
 
Adam McKay legutóbbi rendezése lehet az a film, ami a legszerencsésebb helyzetben találta magát azzal, hogy egyenesen a Netflixre került. A karácsonyi bemutatóval pedig pláne. több»
 
A Ne nézz fel! persze ettől még nem mindig okosabb a nap, mint nap szembejövő internetes humornál, vontatottabb középrészében már a gúny is öncélúbbnak hat, de végül gyönyörűen összeáll, hogy miért is van szükségünk arra (ráadásul éppen karácsonykor, a szeretteink társaságában), hogy világunk szörnyű állapotán kacagjunk egyet. Mert elképzelhető, hogy nem is a nevetés a lényeg. több»