Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
87%

A halál keresztútján (1990)

Miller's Crossing
Filmadatlap
 
30
Szereplők
7
Vélemények
21
Képek
1
Videók
 
pacific22   2020. 01. 10.

legújabb vélemény

0
egy valóban gengszteres FILM

Egy klasszikus gengszter film, az okos Tomival. Jól keveri a szálakat, de azért az érzéki töltés is benne van a filmben. A rendező ezt a szálat kiválóan fenntartja a teljes film alatt és a film végére a főhősünk magányos marad, de ez így jó. Nekem már benne van a TOP 10 gengszteres válogatásomban.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 06. 28.

0
Ízig-vérig Coen-film

A halál keresztútján című filmben egyszerre érzem azt, hogy egy igazi, klasszikus gengszterfilm, ugyanakkor egy ízig-vérig Coen-film is. A fivérek filmjeire leginkább az a jellemző, hogy összemossák a műfaji sajátosságokat, s az alkotásaikat egyaránt... teljes kritika»


 
Deku   2017. 10. 23.

0

Nem találtam semmi kivetnivalót ebben a filmben és ezért is mondhatom, hogy ez ritkaság. A film itt elmondható, hogy rendben volt minden téren, fantasztikus volt a zenei része és a karakterek kidolgozása is. Kellemes kis alkotás.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 14.

0

Na végre! -Mondtam mikor annak idején először láttam ezt a filmet... Gengszterfilm, úgy igaziból, és mondanivalóval, és jókora csavarokkal... Ír-olasz-zsidó háromszög, és ezen belül minden, ami a csövön kifér!!! :) Byrne és Turturro fantasztikus alak... több»

 
Teófil   2015. 05. 04.

0

Engem nem igazán fogott meg ez a film. Csavaros volt az biztos, de véleményem szerint néha már követhetetlen, a sok kavarás miatt. A színészek alakítása jó volt, kiváltképpen Jon Polito alakítása.

 
Turro   2015. 08. 04.

0

Az utóbbi évek legjobb gengszter filmje, efelől nincs kétség. A film izgalmas és meglepő, egyáltalán nem unalmas. Talán ez a Coen fivérek eddigi legjobb filmje. Laza könnyedséggel kalauzolnak minket vissza a harmincas évek Amerikájába, ahol a maffiavezérek irányították a várost, ami egyébként szerintem még ma is így van...

 
Zsombi   2015. 05. 05.

0

Ez egy igazán jó maffia film, a történet egyáltalán nem kiszámítható a reakciók pedig nagyon is emberiek. A karakterek jól vannak kitalálva a színészeken pedig látszik, hogy teljes mértékben átadták magukat a szerepnek. A film képi világa is nagyon jó, jól bánnak a színekkel. Hangulatos kis film, mindenkinek ajánlom.

Galéria (21)

Gabriel Byrne
Albert Finney
Gabriel Byrne
Gabriel Byrne
Gabriel Byrne
Gabriel Byrne
Gabriel Byrne
Jon Polito
Gabriel Byrne
Albert Finney

Videók (1)

A film összbevétele 5 080 409 dollár volt (imdb.com).

 

Verna szerepére meghallgatták Julia Robertset, Demi Moore-t és Jennifer Jason Leight-t is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bár a stáblistán nincs feltüntetve, de egy cameo-szerep erejéig Frances McDormand is feltűnik a filmben: a polgármester titkárnőjét alakítja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Leo szerepét Coenék eredetileg Trey Wilsonra írták, aki a tesók korábbi filmjében, az Arizónai ördögfiókában alakította az idősebb Nathan Arizonát. A színész azonban nem sokkal a forgatás megkezdése előtt meghalt, így a szerepet Albert Finney kapta meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

SPOILER! A filmben 14-en halnak meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti címben szereplő Miller egy utalás arra a vágóra, nevezetesen Michael R. Millerre, aki gyakran dolgozott együtt a Coen-fivérekkel (ő volt A halál keresztútján és az Arizónai ördögfióka vágója is).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Barry Sonnenfeld azt javasolta, hogy az erdőben játszódó jelenetet borús időben vegyék fel. Joel Coen és Ethan Coen, a rendezőpáros nem akart hallgatni rá, ugyanis nem akartak csúszni a filmmel. Szerencséjükre épp egy borús napon sikerült felvenni a jelenetet. A színeket Sonnenfeld tovább tompította azzal, hogy Kodak helyett Fuji filmet használt a felvételhez.

(ps)
 

John Turturro Barry Sonnenfeld, az operatőr instrukcióra alapozta játékát.

(ps)
 

A filmben egyszer sem említik, hogy melyik városban játszódik a történet, de az utalásokból arra lehet következtetni, hogy New York állam egyik városa az.

(ps)
 

Eddie Dane szerepét legelőször Peter Stormare-nek ajánlották fel, de a színész épp a Broadwayen játszott, így nem vállalta a szerepet. Dane karaktere az ekkori tervek szerint a Svéd lett volna, de később átírták.

(ps)
 

A történet 1929-ben játszódik.

(ps)