Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

A halál keresztútján (1990)

Miller's Crossing
Filmadatlap
 
30
Szereplők
7
Vélemények
21
Képek
1
Videók

Galéria (21)

Gabriel Byrne
Albert Finney
Gabriel Byrne
Gabriel Byrne
Gabriel Byrne
Gabriel Byrne
Gabriel Byrne
Jon Polito
Gabriel Byrne
Albert Finney

Videók (1)

 
pacific22   2020. 01. 10.

legújabb vélemény

0
egy valóban gengszteres FILM

Egy klasszikus gengszter film, az okos Tomival. Jól keveri a szálakat, de azért az érzéki töltés is benne van a filmben. A rendező ezt a szálat kiválóan fenntartja a teljes film alatt és a film végére a főhősünk magányos marad, de ez így jó. Nekem már benne van a TOP 10 gengszteres válogatásomban.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 06. 28.

0
Ízig-vérig Coen-film

A halál keresztútján című filmben egyszerre érzem azt, hogy egy igazi, klasszikus gengszterfilm, ugyanakkor egy ízig-vérig Coen-film is. A fivérek filmjeire leginkább az a jellemző, hogy összemossák a műfaji sajátosságokat, s az alkotásaikat egyaránt... teljes kritika»

 
Deku   2017. 10. 23.

0

Nem találtam semmi kivetnivalót ebben a filmben és ezért is mondhatom, hogy ez ritkaság. A film itt elmondható, hogy rendben volt minden téren, fantasztikus volt a zenei része és a karakterek kidolgozása is. Kellemes kis alkotás.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 14.

0

Na végre! -Mondtam mikor annak idején először láttam ezt a filmet... Gengszterfilm, úgy igaziból, és mondanivalóval, és jókora csavarokkal... Ír-olasz-zsidó háromszög, és ezen belül minden, ami a csövön kifér!!! :) Byrne és Turturro fantasztikus alak... több»

 
Teófil   2015. 05. 04.

0

Engem nem igazán fogott meg ez a film. Csavaros volt az biztos, de véleményem szerint néha már követhetetlen, a sok kavarás miatt. A színészek alakítása jó volt, kiváltképpen Jon Polito alakítása.

 
Turro   2015. 08. 04.

0

Az utóbbi évek legjobb gengszter filmje, efelől nincs kétség. A film izgalmas és meglepő, egyáltalán nem unalmas. Talán ez a Coen fivérek eddigi legjobb filmje. Laza könnyedséggel kalauzolnak minket vissza a harmincas évek Amerikájába, ahol a maffiavezérek irányították a várost, ami egyébként szerintem még ma is így van...

 
Zsombi   2015. 05. 05.

0

Ez egy igazán jó maffia film, a történet egyáltalán nem kiszámítható a reakciók pedig nagyon is emberiek. A karakterek jól vannak kitalálva a színészeken pedig látszik, hogy teljes mértékben átadták magukat a szerepnek. A film képi világa is nagyon jó, jól bánnak a színekkel. Hangulatos kis film, mindenkinek ajánlom.

A film összbevétele 5 080 409 dollár volt (imdb.com).

 

Verna szerepére meghallgatták Julia Robertset, Demi Moore-t és Jennifer Jason Leight-t is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bár a stáblistán nincs feltüntetve, de egy cameo-szerep erejéig Frances McDormand is feltűnik a filmben: a polgármester titkárnőjét alakítja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Leo szerepét Coenék eredetileg Trey Wilsonra írták, aki a tesók korábbi filmjében, az Arizónai ördögfiókában alakította az idősebb Nathan Arizonát. A színész azonban nem sokkal a forgatás megkezdése előtt meghalt, így a szerepet Albert Finney kapta meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

SPOILER! A filmben 14-en halnak meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti címben szereplő Miller egy utalás arra a vágóra, nevezetesen Michael R. Millerre, aki gyakran dolgozott együtt a Coen-fivérekkel (ő volt A halál keresztútján és az Arizónai ördögfióka vágója is).

(ArpiHajdu és Réci)