Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
7
Vélemények
21
Képek
1
Videók
 
pacific22   2020. 01. 10.

legújabb vélemény

egy valóban gengszteres FILM

Egy klasszikus gengszter film, az okos Tomival. Jól keveri a szálakat, de azért az érzéki töltés is benne van a filmben. A rendező ezt a szálat kiválóan fenntartja a teljes film alatt és a film végére a főhősünk magányos marad, de ez így jó. Nekem már benne van a TOP 10 gengszteres válogatásomban.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 06. 28.

Ízig-vérig Coen-film

A halál keresztútján című filmben egyszerre érzem azt, hogy egy igazi, klasszikus gengszterfilm, ugyanakkor egy ízig-vérig Coen-film is. A fivérek filmjeire leginkább az a jellemző, hogy összemossák a műfaji sajátosságokat, s az alkotásaikat egyaránt lehet vígjátékként és drámaként is értelmezni. És itt van a szóban forgó mozijuk, amely olyannyira tipikus gengszterfilm, hogy ennél gengszterfilmesebb már nem is lehetne. Talán nem tévedek, ha azt mondom, A halál keresztútján az utolsó tisztán műfaji/zsánerfilmje a fivéreknek, amellyel természetesen nem azt akarom mondani, hogy ez alkotás rossz, sőt! Épp ellenkezőleg, de térjünk is rá konkrétan: A '20-as évek Amerikájában vagyunk, a szesztilalo... több»


 
Deku   2017. 10. 23.

Nem találtam semmi kivetnivalót ebben a filmben és ezért is mondhatom, hogy ez ritkaság. A film itt elmondható, hogy rendben volt minden téren, fantasztikus volt a zenei része és a karakterek kidolgozása is. Kellemes kis alkotás.

 
sabnock666   2018. 12. 14.

Na végre! -Mondtam mikor annak idején először láttam ezt a filmet... Gengszterfilm, úgy igaziból, és mondanivalóval, és jókora csavarokkal... Ír-olasz-zsidó háromszög, és ezen belül minden, ami a csövön kifér!!! :) Byrne és Turturro fantasztikus alakítása mindent visz! 20. évek amerikája, kicsit ellátogatnék oda... Ajánlott kategória.

 
Teófil   2015. 05. 04.

Engem nem igazán fogott meg ez a film. Csavaros volt az biztos, de véleményem szerint néha már követhetetlen, a sok kavarás miatt. A színészek alakítása jó volt, kiváltképpen Jon Polito alakítása.

Gabriel Byrne
Albert Finney
Gabriel Byrne
Gabriel Byrne
Gabriel Byrne
Gabriel Byrne
Gabriel Byrne
Jon Polito
Gabriel Byrne
Albert Finney

A film összbevétele 5 080 409 dollár volt (imdb.com).

 

Verna szerepére meghallgatták Julia Robertset, Demi Moore-t és Jennifer Jason Leight-t is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bár a stáblistán nincs feltüntetve, de egy cameo-szerep erejéig Frances McDormand is feltűnik a filmben: a polgármester titkárnőjét alakítja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Leo szerepét Coenék eredetileg Trey Wilsonra írták, aki a tesók korábbi filmjében, az Arizónai ördögfiókában alakította az idősebb Nathan Arizonát. A színész azonban nem sokkal a forgatás megkezdése előtt meghalt, így a szerepet Albert Finney kapta meg.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.