Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
87%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
7
Vélemények
21
Képek
1
Videók

Érdekességek: A halál keresztútján (1990)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 5 080 409 dollár volt (imdb.com).

 

Verna szerepére meghallgatták Julia Robertset, Demi Moore-t és Jennifer Jason Leight-t is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bár a stáblistán nincs feltüntetve, de egy cameo-szerep erejéig Frances McDormand is feltűnik a filmben: a polgármester titkárnőjét alakítja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Leo szerepét Coenék eredetileg Trey Wilsonra írták, aki a tesók korábbi filmjében, az Arizónai ördögfiókában alakította az idősebb Nathan Arizonát. A színész azonban nem sokkal a forgatás megkezdése előtt meghalt, így a szerepet Albert Finney kapta meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

SPOILER! A filmben 14-en halnak meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti címben szereplő Miller egy utalás arra a vágóra, nevezetesen Michael R. Millerre, aki gyakran dolgozott együtt a Coen-fivérekkel (ő volt A halál keresztútján és az Arizónai ördögfióka vágója is).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Barry Sonnenfeld azt javasolta, hogy az erdőben játszódó jelenetet borús időben vegyék fel. Joel Coen és Ethan Coen, a rendezőpáros nem akart hallgatni rá, ugyanis nem akartak csúszni a filmmel. Szerencséjükre épp egy borús napon sikerült felvenni a jelenetet. A színeket Sonnenfeld tovább tompította azzal, hogy Kodak helyett Fuji filmet használt a felvételhez.

(ps)
 

John Turturro Barry Sonnenfeld, az operatőr instrukcióra alapozta játékát.

(ps)
 

A filmben egyszer sem említik, hogy melyik városban játszódik a történet, de az utalásokból arra lehet következtetni, hogy New York állam egyik városa az.

(ps)
 

Eddie Dane szerepét legelőször Peter Stormare-nek ajánlották fel, de a színész épp a Broadwayen játszott, így nem vállalta a szerepet. Dane karaktere az ekkori tervek szerint a Svéd lett volna, de később átírták.

(ps)
 

A történet 1929-ben játszódik.

(ps)
 

Ez volt Barry Sonnenfeld utolsó filmje.

(ps)
 

Jon Politonak eredetileg Eddie Dane szerepét ajánlották fel, de ő ragaszkodott Johnny Caspar szerepéhez.

(ps)