Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Erőszakos múlt (2005)

A History of Violence
Filmadatlap
 
28
Szereplők
14
Vélemények
8
Képek
3
Videók

Vélemények: Erőszakos múlt (2005)

 
BRANTON   2021. 09. 17.

legújabb vélemény

0
Gyenge muzsika

Cronenberg papa csúnyán mellélőtt. Mortensen alakítását emelném ki egyedül, meg azt a csekély akciójelenetet, ami nagyon profi és nyers. Emiatt 2 pont. A következő közös film, az Eastern Promises jobb pár fokkal. A legnagyobb problémám ezzel a filmmel, hogy feleslegesen vontatott. Ezt a 96 percet 130-nak éreztem, ami egy jó film esetében nem is probléma.

 
Sabnock Sanatory   2020. 12. 19.

0

Viggo Mortensen amúgy kifejezetten jó színész, és itt sem rossz. Sőt! De a film annyira semmitmondó és unalmas, hogy nincs is miről beszélni. Lassú, erőtlen, és nincs mondanivalója. Egyszóval nagyon unalmas mozi.


 
Berto49   2017. 02. 05.

0

A régebbi nagy kedvencem, a kanadai Cronenberg 2005-ben, képregény alapján forgatott filmje. Ebben kedveltem meg Viggo Mortensent, a poliglott színészt, akinek a filmes munkásságát figyelemmel kísérem és még nem csalódtam benne, ahogy a rendezőben. U... több»

 
Eastern79   2021. 09. 14.

0
Cronenberg film ismertetőjegyek nélkül

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Viggo Mortensen talán egyik legjobb alakítása, másfelől pedig a legkevésbé "Cronenberges" film. Talán egy-két naturalisztikusan erőszakos pillanata volt, ami igazán rá jellemző, egyébként vontatottá és unalmassá tette az a fajta visszafogottság, amivel a szereplőket árnyaltabbá akarta tenni. A feleséget alakító Maria Bellonak, valamint az egyik rosszfiú bőrébe bújt Ed Harrisnek volt több lehetősége színesíteni a karakterét, és ezt jól is teljesítették. William Hurt főgonosza sajnos majdnem ripacskodóan eltúlzott, szerencsére túl sok időt nem töltött a vásznon. A visszafogottság a legvégére átcsap művészieskedésbe, és nem teljesen világos, milyen érzelmeket is akart közvetíteni. A nyers és brutális akciók, valamint az érzelmek közötti kontraszt talán túlságosan is éles, kicsit felemás és befejezetlen érzést hagy maga után.

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

0

Viggo M jutalomjateka a film. Egyszerre hiteles mint kedves kisember es mint betonkemeny verolegeny. Nagyon ugyesen egyensulyoz a film a hataron, amig csak tud es talan meg egy kicsit utana is. Ed Harris es Maria Bello is kivalo valasztas volt, tokeletes mellekszereploi a tortenetnek.

 
BoBamburg   2020. 02. 14.

0

Ahogy nézem nem sokan vannak az én véleményemen, de ez nem jó film. Pedig Cronenberget bírom (legalábbis a 2000-es évek előtti munkáit), de ez nálam nagyon nem talált be. Feleslegesen lassú, semmit mondó történet, ami egyáltalán nem tudta fent tartani az érdeklődésemet. Egyszer bőven elég is volt.

 
Vitya   2015. 04. 29.

0

Kiváló színészi alakítás és a történet is megfogó, ötletes. Kicsit misztikus, sejtelmes is. Érzelmekre ható, igényes film, érdemes megnézni, ajánlom!

 
valery   2017. 01. 23.

0

A történet alapötlet igen jó is lehetett volna de véleményem szerint nem a megfelelő színészeket választották hozzá. Nem tűntek hitelesnek a szerepükben és nem éreztem hogy nyújtanának bármi újat.

 
Moria99   2015. 08. 21.

0

Nagy örömömre szolgált ezt a filmet megtekinteni, hisz ritka ma az olyan film, ami ennyire szórakoztató és nem egy üres héj. Különösen tetszett és hát bármikor újranézős.

 
tiszaizsofi   2016. 10. 13.

0

Erős középkategóriás filmnek mondanám, szórakoztató és tartalmas, minőségi elemekkel és a színészekben sem csalódtam. Korábban egy filmet sem láttam tőlük, de ezúttal megfogtak.

 
kernernoemi   2016. 10. 17.

0

Hát, ez nem volt nagy durranás. Elcsépelt, lassú, fokozatosan kibontakozó cselekménye igazán nem fogott meg mert nincsenek érdemleges jelenetei, illetve vannak üresjáratok, sablonok.

 
Manson   2016. 10. 17.

0

Vannak benne izgalmas részek, de összességében kicsit jobbra számítottam. Néhol vontatott a film és vannak részek amik meglehetősen kiszámíthatóak. Összességében átlagos.

 
Toncsi   2016. 03. 26.

0

David Cronenberg egy igazán kegyetlen és erőszakos mozival rukkolt elő, nem is tudtam hova tenni, amikor megnéztem. De bennem volt az érzés, hogy valami igazán jót láttam, amit újra akarok nézni, miután kihevertem. Azóta már megtörtént párszor.

 
Zsombi   2016. 05. 10.

0

Egy nagyon fordulatot és izgalmas film az Erőszakos múlt, de csak erős idegzetűeknek tudom ajánlani. Nem kíméli sem a szemed, sem a lelked, viszont mindent figyelmedet megkövetelni. Fifikás rendező ez a Cronenberg...