Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Az ügyfél (2016)

Forushande
Filmadatlap
 
20
Szereplők
3
Vélemények
12
Képek
5
Videók
Az ügyfél

Galéria (12)

Asghar Farhadi

Videók (5)

 
Berto49   2017. 04. 28.

legújabb vélemény

0

A lassan szokássá váló félrefordítás fordul elő a filmnél, mivel Ügynöknek kellene fordítani, hiszen több nyilvánvaló utalás, sőt jelenet is van Miller „Az ügynök halála” című drámájából. Az angol cím: „The Salesman” nyilvánvalóvá is teszi ezt az öss... több»

 
RókaÚr   2016. 12. 10.

0

Nagyon erős és aktuális témát dolgoz fel a film. Nem az a székbe bilincselő dráma, de olyan, ami belemászik az agyadba, és empátiát vált ki. Nagyon intelligens és ízléses alkotás.

 
ollókéz   2016. 12. 11.

0

Taps, taps! Le a kalappal Farhadi előtt. Ezúttal is egy nagyon eredeti alkotással rukkolt elő. Lassú film, de minden perce megéri.

A film összbevétele 2 216 318 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 2 769 816 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 562 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Egyébként a szokásos félrefordítás fordul elő a filmnél, mivel Ügynöknek kellene fordítani, hiszen több nyilvánvaló utalás, sőt jelenet is van Miller „Az ügynök halála” című drámájából. Az angol cím: „The Salesman” nyilvánvalóvá is teszi ezt az összefüggést. A darab kapcsán magyarként nekem Tímár József felejthetetlen alakítása jutott az eszembe, az az előadás olyan színházi este volt, amelyik beleégett a szerencsés színházlátogató memóriájába.

(Berto49)
 

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválról a legjobb színész és a legjobb forgatókönyv díjával jutalmazták

(BéBé)
 

A rendezőnek ez a negyedik filmje amivel Iránt képviselte az Oscar- díj jelöltjei között.

(BéBé)
 

Iránban a valaha volt legnagyobb nyitó bevételt hozta a film

(BéBé)
 

Asghar Farhadi- nak ez a negyedi közös munkája Taraneh Alidoosti- val és harmadik Shahab Hosseini- vel.

(BéBé)
 
A Közel-Kelet a filmvilágban – legalábbis a hazánkat elérő részében – leginkább csak zűrzavaros háborús pontként és terrorista gyülekezőhelyként jelenik meg. Asghar Farhadi azon kevés alkotó egyike, aki képes szakítani ezzel a hagyománnyal. 90/100 több»