68% 48 szavazat
Öt perc mennyország

Öt perc mennyország

Five Minutes of Heaven
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
16
Szereplők (16)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

1975-ben a polgárháború sújtotta Észak-Írország egyik kisvárosában a tizenhét éves protestáns Alistair Little és bandája meggyilkolja a tizenkilenc éves katolikus Jim Griffent. A szörnyű bűncselekménynek az áldozat tizenegy éves öccse, Joe is szemtanúja. A gyilkosság kitörölhetetlen nyomot hagy az életében. Joe és a családja képtelen feldolgozni a nagyobbik fiú elvesztését. Little-t letartóztatják és elítélik, tizenkét esztendőt tölt börtönben. Harminc évvel később a megbékélés jegyében kellene újra találkozniuk egymással. Joe-t azonban egészen más érzés foglakoztatja: a bosszú testvére haláláért.

Forgatókönyvíró: Guy Hibbert
Ország: Egyesült Királyság, Írország
Premier (HU): 2009.11.07.
James Nesbitt
Liam Neeson
Mark Ryder
Mathew McElhinney
Mark Ryder
Conor MacNeill
Mark Ryder
Conor MacNeill
Mathew McElhinney
Liam Neeson
Liam Neeson
 
2022.08.19 De Matt

legújabb vélemény

Nagyszerű film arról, hogy a lelkiismeret hogyan „dolgozik” az emberben. A dolgokat nem lehet már meg nem történtté tenni, de a bocsánatkérés, a megbánás, a dolgok jobbá tételére való törekvés nagyon fontos és emberi.

0
 
2015.04.20 superxaba

Liam Neesonnak is ott a helye a Feláldozhatók között, már ez a film is mutatja, hogy a kemény legények közé való. Nekem tetszik Neeson játéka, tetszenek az ír témájú filmek, tetszett az Öt perc mennyország!

0
 
2016.02.07 Jony Crash

Nagyon erős forgatókönyv, nagyon jó színészgárda. El sem tudom mondani mennyire bejött ez a film. Nagyon jól össze van rakva, a téma is szerintem nagyon ütős. Nézzétek meg!

0
 
2017.01.17 despy

A vége nekem nagy csalódás volt, pedig azt kell, hogy mondjam nagyon lekötött az egész. Nem néztem utána, de remélem, hogy a film nem megtörtént eseményeket dolgoz fel, mert rettenetesen hátborzongató. Engem nagyon beszippantott az egésznek a hangulata.

0

A film összbevétele 13 217 dollár volt (imdb.com).

#1