Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
88

Nader és Simin - Egy elválás története (2011)

Jodái-e Náder az Simin / جدایی نادر از سیمین
Filmadatlap
 
26
Szereplők
17
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 08. 17.

Habár nem szoktam dicsérni az ilyen típusú alkotásokat itt mégis meg kell említsem, hogy nagyon jó arab lett. Minden téren rendben volt ez a film. Ritka tökéletes alkotás és szemet gyönyörködtető.

 
hsanya182   2016. 10. 26.

A film első felébe betekintést nyerünk egy szakításba, majd a család egy bejárónőt fizet a nagyapa felügyeletére és ebből lesz minden bonyodalom. Igazából az egész film egy tanulság, a félelmeink miatt lévő hazugságok magyarázatára. Érdemes megnézni, elég hatásos hétköznapi feszült szituációk sorakoznak fel és elég valódi játékokat láthatunk, tehát odaszegez...


 
ANdraS   2015. 06. 22.

Egyik legjobb film amit valaha láttam. Hihetetlenül szuggesztív kamera, a színészek is tökéletesek. Gyönyörű dráma melyet, visszafojtott lélegzettel néztek végig, pedig egy eléggé átlagos eseményről szól. A rendezőnek többi filmje is kitűnő, de ez a legjobb.

 
Berto49   2018. 03. 04.

2012 → Legjobb idegen nyelvű film. Igazából nem értem, hogy miért lelkendeznek annyira ettől a filmtől, egy szokványos családi dráma iráni (de jó, hogy nem ott élek! Az a bíróság… A nők pedig állandóan a csadorjukkal kínlódtak.) környezetben. Túlzás az IMDb 107. helyezése. Röviden a történet: Simin férjével (Nader) és lányával (Termeh) együtt el szeretné hagyni Iránt. Ám Nadernek kétségei támadnak, nem akarja hátrahagyni beteg édesapját. A döntésnek végzetes következményei lesznek: Simin többé nem kíván egy fedél alatt élni vele... Szerintem egy otthon lett volna a megoldás, ahová beteszik a nagypapát, de akkor nem lett volna több mint kétórás film. Leginkább a két kislányt sajnáltam, de azok meg sokkal idősebbeknek néztek ki, mint a filmbéli koruk. Az egyiknek 11 évesnek kellett volna kinézni, a másiknak pedig 4 évesnek. Kevés iráni filmet láttam eddig, érdekességnek jó volt. Most egy darabig elég volt az iráni filmművészetből.

 
Dodi   2015. 06. 08.

Nagyon jó a film, bár a címe alapján totál mást várna az ember. Mert az elválásról szól ugyan, de amúgy totál nem. Bemutatja, hogy emberek miért titkolóznak még a saját házastársuk előtt is, hol vallási, hol egyéb -univerzális- okokból. Meg miért hazudnak, hol jótékony, hol kártékony célokból. Ezen kívül a nagyon erős vallásosság szinte babonaságba hajló erejét is láthatjuk.

Leila Hatami
Peyman Moaadi
Leila Hatami
Peyman Moaadi
Shahab Hosseini
Leila Hatami

A film összbevétele 19 899 055 dollár volt (imdb.com).

 

Az iráni kulturális minisztérium 10 napra leállíttatta a forgatást a rendező egyik beszéde miatt, amelyben filmezéstől eltiltott és bebörtönzött iráni filmrendezők mellett állt ki.

(SódóGA)
 

Ez az első film, ami a Berlini Filmfesztiválról három Medve-díjat is megnyert.

(SódóGA)
 

Ez az első iráni film, amely Golden Globe-díjat kapott a Legjobb külföldi film kategóriában, és az első, amely megnyerte az Oscar-díjat is ugyanebben a szekcióban 2012-ben.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.