Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
88
Filmadatlap
 
29
Szereplők
16
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
superzero   2019. 02. 13.

legújabb vélemény

Ami Tarantinonak a Ponyvaregény, az Iñárritunak a Korcs szerelmek. Számomra nagyon mély nyomot hagyott a film. Igazi filmélmény, amire mindig emlékezni fogok. Hétköznapi , esendő emberek sorsa bontakozik ki előttünk, egy tragikus baleset kapcsán ami összeköti őket. Annyira "élet szagú" túlzásoktól, maníroktól, kliséktől mentes " vegytiszta" a történet , és mégis magával ragadó.

 
Dodi   2015. 06. 09.

Elképesztően élethű, valóságos, megrázó és egyben magával ragadó! Olyan mintha ott lennél, mintha veled történne! Fenomenális! Minden percéért megéri, pedig nem egy rövid film.


 
Deku   2017. 10. 25.

Ez se volt a legjobb filmek egyike de nem feltétlen rossz dolog ez. Átlagosnak mondanám. Egy két ilyen film is kell. Nem húzza le az ember kedvét, hanem elszórakoztatja.

 
Berto49   2017. 07. 30.

Első játékfilmként ilyent letenni az asztalra igazán elismerésre méltó teljesítmény. Első alkalommal 2007-ben értékeltem zseniálisra, most azonban zavaró kisebb hibákat is találtam benne. Azzal kezdem, hogy nincs egyetlen rokonszenves szereplő, akivel a néző tudna azonosulni. A kutyaviadalostól hányingerem támadt. Folytatva: nagyon hosszú a film játékideje, és van némi szappanoperás jellege is, főleg az utolsó 5-10 percben, amikor a „Hontalan”-nak nevezett bérgyilkos belopakodik elhagyott lánya lakásába és ott rögzítőre mondja vallomását. Mindezek ellenére marad az értékelésem, mert első filmje a rendezőnek, másrészt a Bábel, a 21 gramm és a Biutiful értékei befolyásolnak, bár ezzel az erővel a Birdman és A visszatérő ellenkező irányba is hathatna rám. A négy bezsebelt szobor (három a szerintem majdnem nézhetetlen Birdmanért!) a szememben nem számít, sőt…

 
Loborg   2016. 04. 22.

A rendező új filmjeit már szinte mindenki ismeri és a neve sem új senkinek (hisz már 2 Oscar díjjal is büszkélkedhet- szerintem megérdemelten), de már ebben a filmben is bizonyította, hogy nagyon egyedi látásmódú rendező. Nagyon érdekes és jó film, megrázó és cseppet sem szokványos.

Gael García Bernal
 
Egzotikuma talán még jelenthet annyi pluszt, hogy egy filmrajongó számára érdekes élmény legyen, de összességében túlságosan is kevés lenyűgöző, és túlságosan is sok bugyuta húzása van. 6,5/10 több»

A film összbevétele 5 383 834 dollár volt (imdb.com).

 

Legjobb nem portugál nyelvű filmnek választották 2002-ben, Cinema Brazil Grand Prize.

(Bogi87)
 

2002-ben 3 kategóriában jelölték Chlotrudis-díjra a filmet: legjobb rendező (Alejandro González Iñárritu), legjobb film, legjobb eredeti forgatókönyv (Guillermo Arriaga).

(Bogi87)
 

Legjobb nem angol nyelvű filmnek jelölték 2002-ben a Chicagói filmkritikusok.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.