Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
86%

Nader és Simin - Egy elválás története (2011)

Jodái-e Náder az Simin / جدایی نادر از سیمین
Filmadatlap
 
26
Szereplők
18
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Vélemények: Nader és Simin - Egy elválás története (2011)

 
NGN   2019. 12. 11.

legújabb vélemény

0
Súlyos hazugságok hálójában

A film már bizonyított a 2012-es Oscar-gálán, és abszolút megérdemelten. Itt hétköznapi emberek problémáiról van szó, arról, hogy hogyan keveredhetnek bele egy olyan konfliktusba, ami tökéletesen elkerülhető lett volna, ha nem a harag és a kicsinyes ... teljes kritika»

 
Deku   2017. 08. 17.

0

Habár nem szoktam dicsérni az ilyen típusú alkotásokat itt mégis meg kell említsem, hogy nagyon jó arab lett. Minden téren rendben volt ez a film. Ritka tökéletes alkotás és szemet gyönyörködtető.


 
Berto49   2018. 03. 04.

0

2012 → Legjobb idegen nyelvű film. Igazából nem értem, hogy miért lelkendeznek annyira ettől a filmtől, egy szokványos családi dráma iráni (de jó, hogy nem ott élek! Az a bíróság… A nők pedig állandóan a csadorjukkal kínlódtak.) környezetben. Túlzás ... több»

 
hsanya182   2016. 10. 26.

1

A film első felébe betekintést nyerünk egy szakításba, majd a család egy bejárónőt fizet a nagyapa felügyeletére és ebből lesz minden bonyodalom. Igazából az egész film egy tanulság, a félelmeink miatt lévő hazugságok magyarázatára. Érdemes megnézni,... több»

 
ANdraS   2015. 06. 22.

1

Egyik legjobb film amit valaha láttam. Hihetetlenül szuggesztív kamera, a színészek is tökéletesek. Gyönyörű dráma melyet, visszafojtott lélegzettel néztek végig, pedig egy eléggé átlagos eseményről szól. A rendezőnek többi filmje is kitűnő, de ez a legjobb.

 
Dodi   2015. 06. 08.

0

Nagyon jó a film, bár a címe alapján totál mást várna az ember. Mert az elválásról szól ugyan, de amúgy totál nem. Bemutatja, hogy emberek miért titkolóznak még a saját házastársuk előtt is, hol vallási, hol egyéb -univerzális- okokból. Meg miért haz... több»

 
norbi0102   2016. 02. 10.

0

Nagyon jó a film, bár a címe alapján totál mást várna az ember. Mert az elválásról szól ugyan, de amúgy totál nem. Bemutatja, hogy emberek miért titkolóznak még a saját házastársuk előtt is, hol vallási, hol egyéb -univerzális- okokból. Meg miért haz... több»

 
sonyxxx   2015. 06. 02.

0

Egy tökéletesen megrendezett dráma, ami bemutatja a házasság nehézségeit minden fél szempontjából. A film emellett bemutatja Irán hétköznapi életét is, ami nagyon tetszett. Igazán szívhez szóló történet, complex szituációkat jelenít meg minden nézőpontból.

 
veszi.peter   2015. 06. 10.

0

Egy lassú lefolyású film, ami egy férj és feleség életét mutatja be. Megmutatja mindkét oldalról, hogy mindkét félnek lehet igaza, megérteti velünk a rendező, eléri, hogy azonosulni tudjunk mindkettejükkel. Legnagyobb erénye a filmnek szerintem, hogy nagoyn reális, valóságszerű, mint maga az élet.

 
Manfred   2016. 11. 22.

0

Végre nem egy sablonos amerikai dráma. Nagyon is megragadó érzelmileg és hat a nézőre. Egyáltalán nem sablonos. Nekem nagyon is tetszett, egyedi film!

 
KeriPeti   2015. 04. 19.

0

Nekem nagyon tetszett a film. Nem történik úgymond semmi váratlan benne, inkább olyan, mintha csak az életet nézném. Valós eseményeket. A film erőssége épp abban rejlik, hogy életszerű az egész. Nagyon jól megmutatja az apa és anya szemszögéből is, h... több»

 
fazekasanett92   2016. 12. 17.

0

Engem annyira nem fogott meg, nem jött át ez a stílus és atmoszféra. Sajátos hangulatú, az biztos de hiányérzetem volt a film nézése közben, valahogy nem volt teljes a kép, kicsit csalódás.

 
mrfaktor   2016. 04. 25.

0

Nem igazán szeretem a nemzetközi filmeket, de ez valahogy nagyon betalált. Erős forgatókönyvvel rendelkezik és az iráni színészek is szépen tették a dolgukat. Elhittem a lezajló eseményeket. Dráma.

 
The queen   2016. 02. 19.

0

Ez a film nagyon érdekes minden szempontból. A nézőnek be pillantást enged egy átlagos család nem mindeni történetébe. Lényűgözően színes és szigorú vallási kultúrával találkozunk.

 
barbi   2015. 02. 24.

0

hm érdemes megnézni. elgondolkodtató és megható film, nagyon szép történet, de fájdalmas is

 
bob.007   2019. 07. 11.

0

Csillagos ötös az egész, a történet a rendezés, az élő és lélegző karakterek, a motivációk és maga a mód, ahogy a film finoman és szépen bemutatja a helyzetet. Semmi öncélú nyomasztás vagy a kép még sötétebbre festése, csak a visszafogott és nagyon e... több»

 
mártilány   2015. 09. 29.

0

Az Egy elválás története egy nagyon komoly és nagyon jó film abból a fajtából, amely nehéz dolgokról beszél, és nem a legkönnyebben emészthető darab, de megnézni mindenképpen érdekes, mert feszült és izgalmas. A rendező nagyon szépen építette fel a f... több»

 
Mantracz   2015. 07. 10.

0

Bár Irán messze esik tőlünk kulturálisan, és viszonylag kevés dolog jut el hozzánk onnan, mégis jó látni azt, hogy ott is ugyanolyan problémákkal küzdő emberek élnek. Nader és Simin története azt bizonyítja be, hogy a kapcsolatok soha és sehol sem eg... több»