Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmek:
2018
2019
2020
2021
71
Filmadatlap
 
25
Szereplők
6
Vélemények
33
Képek
6
Videók
 
Minka   2019. 01. 09.
Dráma, ami nem fog felkavarni...

Két napja láttam a filmet, azóta vártam a hatást, hogy mit is tudok róla írni… Aztán ahogy telt az idő, most rájöttem, hogy azért nem jönnek a gondolatok, mert igazából egyáltalán nem fogott meg a film. Pedig minden megvan benne, amit szeretek. Javier Bardem, a film sztorija, Spanyolország…de szomorú módon mégsem működött a „varázslat”. Az okok számomra ezek: A bevezetés és a szereplők bemutatása nagyon hosszúra nyúlt, és valahogy mindezt úgy sikerült kivitelezni, hogy a hosszas szájbarágós bevezető ellenére egyik szereplő sem fogott meg igazán, így aztán azonosulni se nagyon tudtam senkivel. Sőt! Penélope Cruz játéka nekem teljesen felszínes és elnagyolt volt, sőt néha úgy éreztem, hogy az... több»

 
Berto49   2019. 01. 12.
Nagy várakozás után kisebb csalódás

Lassan állandó megjegyzéssé válik az értékeléseimben, hogy „túl hosszú játékidő”. Vajon a rendezők komolyan gondolják, hogy csak a több mint 120 percig tartó filmekben tudják magukat igazán kifejezni? Egyébként is a film bővelkedett a feleslegesen hosszan bemutatott jelenetekben, elsősorban a spanyol esküvő és lakodalom képeire gondolok. Éppen elég ilyen eseményeket bemutató filmeket láthatott a mozit kedvelő néző, teljesen felesleges volt egy spanyol lagzi duhajkodásaival húzni az időt. Rendben van, kellett az ellentétes események párhuzamba állítása, a hatalmas vidámság és az emberrablás között, de ilyen elnyújtott módon? A perzsa rendező ezt a filmjét nemzetközi sztárokkal forgatta le, d... több»


 
tooker   2019. 01. 13.

Penélope Cruz és Javier Bardem párosa ezúttal is bejött. A mindenki tudja egy feszült hangulatú, minőségi thriller, izgalmas jelenetekkel és nagyszerű hatásokkal.

 
Ákos Varga   2019. 01. 07.
Sebek a múltból - Mindenki tudja

Az Oscar-díjra jelölt Asghar Farhadi ezúttal nemzetközi stábbal, spanyol nyelven forgatott egy lassan építkező, hatásos krimi-thriller-melodráma hibridet, amely ugyan nem szárnyalja túl az életmű korábbi darabjait, viszont a szélesebb közönség számára is szórakoztató lehet. Persze szó sincs arról, hogy Farhadi bármiféle átmenet és előjel nélkül ezúttal egy kommersz filmet készített volna, ám a Mindenki tudja, főleg a rendező előző munkáihoz képest (Nader és Simin - Egy elválás története, Az ügyfél) sokkal inkább történetorientált darab, sőt, akár még műfaji keretek közé is beszuszakolható. Más kérdés, hogy Farhadi el-elkalandozik a zsánerek ösvényeiről a korábbi művekből ismerős lélektani s... több»

 
ringololol   2019. 01. 04.

Korrekt film volt, de az őszintén zavaró volt, hogy érzelmileg egyik karakter sem tudott megszólítani, így nem is igazán izgultam értük, ami nem túl előnyös egy ilyen zsánerű és történetű filmnél. Erre most nem tudok közepesnél jobb értékelést adni, a remek főszereplő páros alakítása ellenére sem.

Penélope Cruz
Javier Bardem
Javier Bardem
Javier Bardem
Ricardo Darín
Penélope Cruz
Penélope Cruz
Penélope Cruz
Javier Bardem
Javier Bardem
Penélope Cruz
Penélope Cruz
Penélope Cruz
Penélope Cruz
Javier Bardem
Javier Bardem
Penélope Cruz
Penélope Cruz
Ricardo Darín
Javier Bardem
Penélope Cruz
Javier Bardem
Carla Campra
Sergio Castellanos
Carla Campra
Penélope Cruz
Ricardo Darín
Eduard Fernández
Penélope Cruz
Ricardo Darín
Penélope Cruz
Ricardo Darín
Ricardo Darín
Penélope Cruz
Javier Bardem
Penélope Cruz
 
A Mindenki tudja egy emberrablás személyes következményeit dolgozza fel, ahol a történések miatt régi sebek szakadnak fel, mindezt azonban, a remek színészi alakítás ellenére, kissé felületesen közelíti meg, ez viszont nem tartja vissza attól, hogy egy izgalmas és elgondolkodtató thrillert láthassunk. több»
 
Valaki hozzon már össze egy jó filmet a Cruz-Bardem házaspárnak! több»
 

A Mindenki tudja volt a 2018-as Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje. Eddig egyetlen spanyol produkció büszkélkedhetett el ezzel, a 2004-es Rossz nevelés (Pedro Almodóvar).

(hp )
 

Asghar Farhadi második filmje, melyet nem Iránban forgatott. A 2013-as francia-olasz koprodukcióban készült alkotása, A múlt szép sikereket aratott, Arany Pálmára és Golden Globe-díjra (a legjobb idegen nyelvű film kategória) is jelölték.

(hp )
 

A film két főszereplője, Javier Bardem és Penelope Cruz 2010 óta házastársak.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.