Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
70%

Mindenki tudja (2018)

Todos lo saben
Filmadatlap
 
25
Szereplők
11
Vélemények
33
Képek
4
Videók
 
Artemisia   2020. 06. 06.

legújabb vélemény

2
Semmi sem az, aminek látszik

Lassan kibontakozó, lírai mű Asghar Farhadi, a családi melodrámák rendezőjének új filmje, a Mindenki tudja. Lebilincselő történet, melynek fő erőssége az, hogy minél mélyebbre merülünk benne, annál tovább gyűrűzik a kezdeti konfliktus, annál tovább t... teljes kritika»

 
indingo   2019. 02. 09.

0

Lassú a története. Teljesen másra számítottam, sokkal izgalmasabb történetben reménykedtem. Az alakításoktól sem voltam elájulva és eléggé hosszú is.


 
Berto49   2019. 01. 12.

0
Nagy várakozás után kisebb csalódás

Lassan állandó megjegyzéssé válik az értékeléseimben, hogy „túl hosszú játékidő”. Vajon a rendezők komolyan gondolják, hogy csak a több mint 120 percig tartó filmekben tudják magukat igazán kifejezni? Egyébként is a film bővelkedett a feleslegesen ho... teljes kritika»

 
Minka   2019. 01. 09.

2
Dráma, ami nem fog felkavarni...

Két napja láttam a filmet, azóta vártam a hatást, hogy mit is tudok róla írni… Aztán ahogy telt az idő, most rájöttem, hogy azért nem jönnek a gondolatok, mert igazából egyáltalán nem fogott meg a film. Pedig minden megvan benne, amit szeretek. Javie... teljes kritika»

 
tooker   2019. 01. 13.

1

Penélope Cruz és Javier Bardem párosa ezúttal is bejött. A mindenki tudja egy feszült hangulatú, minőségi thriller, izgalmas jelenetekkel és nagyszerű hatásokkal.

 
Bizsu82   2019. 06. 04.

0

Nekem tetszett a film. Nem sablonos, egyedi . Vannak benne fordulatok, izgalmas és érdekes. Magával ragadó sztori, aktív cselekmény, jó színészi alakítás.

 
Paulo-Varga   2019. 01. 07.

0
Sebek a múltból - Mindenki tudja

Az Oscar-díjra jelölt Asghar Farhadi ezúttal nemzetközi stábbal, spanyol nyelven forgatott egy lassan építkező, hatásos krimi-thriller-melodráma hibridet, amely ugyan nem szárnyalja túl az életmű korábbi darabjait, viszont a szélesebb közönség számár... teljes kritika»

Galéria (33)

Penélope Cruz
Javier Bardem
Javier Bardem
Javier Bardem
Ricardo Darín
Penélope Cruz
Penélope Cruz
Penélope Cruz
Javier Bardem
Javier Bardem
Penélope Cruz
Penélope Cruz
Penélope Cruz
Penélope Cruz
Javier Bardem
Javier Bardem
Penélope Cruz
Penélope Cruz
Ricardo Darín
Javier Bardem
Penélope Cruz
Javier Bardem
Carla Campra
Sergio Castellanos
Carla Campra
Penélope Cruz
Ricardo Darín
Eduard Fernández
Penélope Cruz
Ricardo Darín
Penélope Cruz
Ricardo Darín
Ricardo Darín
Penélope Cruz
Javier Bardem
Penélope Cruz

Videók (4)

A film összbevétele 2 660 165 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 4 026 414 forintot termelt. A hazai mozik összesen 3 120 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Penélope Cruz és Javier Bardem 8. közös filmje.

(Artemisia )
 

A Mindenki tudja volt a 2018-as Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje. Eddig egyetlen spanyol produkció büszkélkedhetett el ezzel, a 2004-es Rossz nevelés (Pedro Almodóvar).

(hp)
 

Asghar Farhadi második filmje, melyet nem Iránban forgatott. A 2013-as francia-olasz koprodukcióban készült alkotása, A múlt szép sikereket aratott, Arany Pálmára és Golden Globe-díjra (a legjobb idegen nyelvű film kategória) is jelölték.

(hp)
 

A film két főszereplője, Javier Bardem és Penelope Cruz 2010 óta házastársak.

(hp)
 

A Mindenki tudja forgatása 2017. augusztusában kezdődött meg a Madrid közelében fekvő kisvárosban, Torrelagunában, Spanyolországban.

(hp)
 

A Mindenki tudja világpremierje 2018. május 8-án volt a Cannes-i Filmfesztiválon. A thriller meghívást kapott a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválra is, ahol szeptember 8-án mutatkozott be az amerikai közönségnek.

(hp)
 

A filmet pozitív illetve vegyes kritikai fogadtatás övezte. A Mindenki tudja jelenleg 64 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 48 szemlézett cikket követően (2018. december).

(hp)
 

Az Oscar-díjas rendező, Asghar Farhadi első, nemzetközi stábbal forgatott filmje.

(hp)
 
A Mindenki tudja egy emberrablás személyes következményeit dolgozza fel, ahol a történések miatt régi sebek szakadnak fel, mindezt azonban, a remek színészi alakítás ellenére, kissé felületesen közelíti meg, ez viszont nem tartja vissza attól, hogy egy izgalmas és elgondolkodtató thrillert láthassunk. több»
 
Valaki hozzon már össze egy jó filmet a Cruz-Bardem házaspárnak! több»
 
Mindenesetre akár Farhadi rutinja, akár a szappanopera-toposzok és a díjnyertes drámarendezői eszköztár sajátos ütköztetése teszi, a film bő két órája meglepően és gyorsan kellemesen repül el. több»