2019.01.12 00:44 Berto49 Olvasottság: 213x
0

Nagy várakozás után kisebb csalódás

Lassan állandó megjegyzéssé válik az értékeléseimben, hogy „túl hosszú játékidő”. Vajon a rendezők komolyan gondolják, hogy csak a több mint 120 percig tartó filmekben tudják magukat igazán kifejezni? Egyébként is a film bővelkedett a feleslegesen hosszan bemutatott jelenetekben, elsősorban a spanyol esküvő és lakodalom képeire gondolok. Éppen elég ilyen eseményeket bemutató filmeket láthatott a mozit kedvelő néző, teljesen felesleges volt egy spanyol lagzi duhajkodásaival húzni az időt.

Rendben van, kellett az ellentétes események párhuzamba állítása, a hatalmas vidámság és az emberrablás között, de ilyen elnyújtott módon? A perzsa rendező ezt a filmjét nemzetközi sztárokkal forgatta le, de egyedül Ricardo Darin hozta a megszokott, kiváló formáját. Cruz szerintem túljátszotta a szerepét, ilyen alakítással bármelyik szappanoperában is lehet találkozni. Egyik nagy kedvencem, Javier Bardem meg ötven felé közeledve kezd rettenetesen elhízni.

Nagy várakozás után kisebb csalódás

Jobban kellene a feleségének vigyázni az étkezésére, mert így utoléri Depardieu elképesztő súlygyarapodását. Korábbi teljesítményeihez képest elég halvány alakítást mutatott, ha csak ezt láttam volna tőle, biztos, hogy nem a kedvenceim között tartanám számon. Ami a film javára írható: ennyi spanyol szépséget összegyűjteni szereposztási bravúr. Azt biztosra veszem, hogy Farhadi ezzel a filmjével nem fog újabb Oscar-díjat nyerni, mert hiányzott belőle az az átütő drámaiság, ami megelőző munkáit jellemezte. Tőle ez bizony csak egy erős közepes darab. Arra viszont nagyon kiváncsi vagyok, hogy miért került be a film műfajai közé a "misztikus" jelző?

dráma | krimi | misztikus | thriller

Laura spanyolországi szülőfalujába utazik Buenos Airesből, hogy részt vegyen testvére esküvőjén. Az este azonban egyáltalán nem sikerül úgy, ahogy az várható. Laura egy olyan... több»

0