2020.06.06 10:39 Artemisia Olvasottság: 756x
4

Semmi sem az, aminek látszik

Lassan kibontakozó, lírai mű Asghar Farhadi, a családi melodrámák rendezőjének új filmje, a Mindenki tudja. Lebilincselő történet, melynek fő erőssége az, hogy minél mélyebbre merülünk benne, annál tovább gyűrűzik a kezdeti konfliktus, annál tovább terebélyesedik a titkok és rejtélyek hálója. Szinte semmi sem az, aminek látszik a kiinduló helyzetben.

Békés, nyugodt és örömteli családi eseménnyel nyit, Laura hazautazik, hogy a gyerekeivel részt vegyen húga esküvőjén. Hangulatos életképekben összegyűlik a család és a régi barátok, és a tradicionális spanyol lagzin együtt ünneplik Ana házasságát. Ez valójában egyfajta szembesítés, ahol az álarcok töredezni kezdenek, hiszen Paco és Laura között megjelenik a feszültség, ami a 16 éve lezáratlanul hagyott kapcsolatuk után maradt.

Semmi sem az, aminek látszik

Az este azonban még nagyobb bonyodalmat is tartogat, hiszen Laura lányát, Irenet elrabolják, ami robbanást idéz elő a család, de főként Laura és Paco életében. Ahogy egyre jobban forrnak az események, Paco stabilnak látszó élete egyre jobban meginog. Látszólag rég elfelejtette Laurát, és boldog házasságban él, időt és erőt nem kímélve próbálja megtalálni volt szerelme gyermekét. A házassága rohamosan romlani kezd, mégsem adja fel. Laurára pedig egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy a lánya érdekében felfedje titkait, melyek alapjában változtatják meg a történet tétjét és Paco életét. Paco ugyanakkor a film valódi szenvedő alanya, aki a történések kavargása közben mindent elveszít.

Gyötrelmes történet a szülői lét fájdalmas oldaláról... A film puszta címe is zseniális a történtek fényében. Mindenki tudja... Elsőre nem is gondolnánk, mennyi sokat elmond a filmről, és mennyire jól összefoglalja az egészet ez a cím. A főszerepekben pedig ismét remekelt együtt Penélope Cruz és Javier Bardem, a spanyol filmek királyi házaspárja.

dráma | krimi | misztikus | thriller

Laura spanyolországi szülőfalujába utazik Buenos Airesből, hogy részt vegyen testvére esküvőjén. Az este azonban egyáltalán nem sikerül úgy, ahogy az várható. Laura egy olyan... több»

4