Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Mise éjfélkor (2021)

Midnight Mass
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
3
Képek
2
Videók

Galéria (3)

Videók (2)

 
Török389133   2022. 07. 16.

legújabb vélemény

0

Egy misztikus horrort vártam, ehelyett kaptam egy 7 órás beszélgetős műsort. Az elején még érdekelt hogy mi lesz ebből, mindig vártam hogy vajon mikor fognak beindulni az események, de azt várhattam. Egy másfél órás filmként lehet hogy egész jó lehet... több»

 
Anti007   2021. 09. 29.

a nap véleménye

6
Amikor a csodák mellett veszélyeket is rejthet az éjféli mise...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Mise éjfélkor misztikus, olykor borzongató, kissé nyugtalanító hangulata emlékeztethet a Bly-udvarház szellemére. Nem véletlenül, mivel ezt a sorozatot is Mike Flanagan rendezte (ahogy A Hill-ház szellemét is.) Az említett két sorozatot igazi remek... teljes kritika»

1
 
jfruzsi97   2021. 10. 15.

3

Nagy reményeket fűztem hozzá a Bly udvarház után. De csalódtam. Annyira túltolták, erőltették a kereszténységet benne (már kívülről fújtam lassan a Bibliát), hogy sokszor bele is pörgettem, mert untam. Vagy azért pörgettem bele, mert csak szimplán un... több»

 
JRD   2022. 03. 03.

0
Újragondolt téma...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az elején még semmit sem sejtesz. Aztán legbelül elkezd motoszkálni. Érezni kezded a nyomasztó hangulatot, majd ráébredsz az igazságra. Aztán elindul a lavina, és látod, hogy ez csak egy felé vezethet. A film végén van egy párperces jelenet, ami megkoronázza a sorozatot. (Spec én beleborzongtam.) Néha egy kicsit vontatott, de nem annyira, hogy alábbhagyjon a lelkesedés. Továbbnézed, és rájössz, hogy ez jó döntés volt. Mindenképpen érdemes a figyelemre! Nézd meg! Szóval filmkalandorok! Filmre fel, és jó szórakozást!

 
Greta   2021. 10. 04.

1

Egyedi munkának látom, szívvel-lélekkel készítve. Ettől függetlenül időnként terjengős, dagályos. A párbeszédek és monológok néhol remekek, máshol önismétlők, unalmasak vagy érzelgősek. Az egészet nagyon bátornak tartom ateista hangolása miatt, nem f... több»

 
harnas1207 Nézhetetlen  2022. 02. 10.

0

Haláli horror! Halál unalmas és még bele is halhatsz, unalmadban természetesen. Elcsépelt Preacher-koppintás, szerencsére 15 perces érdektelen vallási beszédekkel teletűzdelve. A karakterek tök jók, még a mondanivaló se lenne rossz, de ez a megvalósí... több»

 
dosty   2021. 09. 24.

2

Eddig elég ütős vallási horror. Remélem, ilyen lesz továbbra is.

 
Mike Flanagan kétségtelenül az egyik legtehetségesebb, kortárs horrorrendező, aki módszeresen építi karrierjét a zsánerben fürdőzve. A direktebb alkotásai után (Oculus, Hush, Quija 2) hamar megtalálta igazi terepét, a pszichológiai horroron belül, ahol a zsánereszközök a narrációt és a kontextust szolgálják, segítve az elmélyülést a karakterdrámában. több»
 
A Midnight Mass megtekintése során úgy éreztem, mintha egy Stephen King adaptációt néznék. Bizonyos aspektusaiban visszaadja a Mester zsenialitását, de a szavai által elménk vásznára festett képek minőségéhez képtelen felérni. Ezt a misét kellő odaadással tarthatták volna egy katedrálisban is, de végül oda került ahová igazán való, egy névtelen falu apró, szürke kis templomába… több»
 
Fogadalmat tesznek, hogy aki először hal meg közülük, az megpróbál kapcsolatba lépni a többiekkel a túlvilágról, egyikük halála után rejtélyes események sorozata veszi kezdetét a hospice-ban. Jövő ősszel érkezik, pont időben Halloween-re. Alig várom. több»