Már csak hetek kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Asghar Farhadi filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 7 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban az Oscar-díjra jelölt iráni direktor első nemzetközi stábbal forgatott alkotása, a Mindenki tudja. A produkciót Asghar Farhadi írta és rendezte (Nader és Simin - Egy elválás története, A múlt), míg a főbb szerepeket Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín, Eduard Fernández, Inma Cuesta, Sara Sálamo és Carla Campra alakítják.

Íme tehát 7 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Mindenki tudja volt a 2018-as Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje. Eddig egyetlen spanyol produkció büszkélkedhetett el ezzel, a 2004-es Rossz nevelés (Pedro Almodóvar).
  • Asghar Farhadi második filmje, melyet nem Iránban forgatott. A 2013-as francia-olasz koprodukcióban készült alkotása, A múlt szép sikereket aratott, Arany Pálmára és Golden Globe-díjra (a legjobb idegen nyelvű film kategória) is jelölték.
  • A film két főszereplője, Javier Bardem és Penelope Cruz 2010 óta házastársak.
  • A Mindenki tudja forgatása 2017. augusztusában kezdődött meg a Madrid közelében fekvő kisvárosban, Torrelagunában, Spanyolországban.
  • A Mindenki tudja világpremierje 2018. május 8-án volt a Cannes-i Filmfesztiválon. A thriller meghívást kapott a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválra is, ahol szeptember 8-án mutatkozott be az amerikai közönségnek.
  • A filmet pozitív illetve vegyes kritikai fogadtatás övezte. A Mindenki tudja jelenleg 64 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 48 szemlézett cikket követően (2018. december).
  • Az Oscar-díjas rendező, Asghar Farhadi első, nemzetközi stábbal forgatott filmje.

Hazai premierdátum: 2019.01.03.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: