Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
33
Vélemények
10
Képek
2
Videók
 
elekm90   2020. 03. 05.

legújabb vélemény

Nagyon komoly dráma Clint Eastwood-tól, egyértelműen az egyik legjobb rendezői munkája. A színészi játékra nem találok szavakat, Sean Penn és Tim Robbins Oscar-díja egyaránt megérdemelt volt, Laura Linney és Marcia Gay Harden és kiválóak. Talán egy kicsivel lehetne rövidebb, de nagyon ütős. 9/10

 
indingo   2017. 12. 27.

Remek rendezés, remek szereposztás, érdekes történet. Végig benne van a feszültség a történetben, tetszett a múlt és a jelen összefonódása. Talán csak a hossza zavart.


 
Deku   2017. 07. 11.

Meglepetés volt ez a film és szerencsére örömmel mondhatom, hogy hibátlan lett. Legalábbis az én szememben. Egyszerűen nagyszerű lett ez a film kellemesen fantasztikus. Nem semmi kis színészeket szereztek össze.

 
dailyfilmsan   2018. 07. 08.

Fú hát ez számomra kiváló volt! Nagy jók voltak a színészek ütős volt a történet jó a rendezés a vágás. Egy szó mint száz bejött! Ismételten szerzett nálam még egy plusz pontot Kevin Bacon és Clint Eastwood a sokadik mellé. Érdemes megnézni jó krimi.

 
Berto49   2018. 08. 09.

Ez a film Clint Eastwood fantasztikusan jó rendezései közé tartozik, sőt talán ez emelkedik ki jelentősen a rendezői pályájából. Személy szerint, ha nagyítóval is vizsgálom, egyetlen apró hibát sem találok benne. Kellett ilyen hosszú játékidő, hogy a múltban és jelenben játszódó bűnügyi szálakkal tarkított történet teljes mélységében ki tudjon bontakozni. A szereplőválogatása is tökéletes. Megtalálták a kamaszkorban megismert három főszereplő fiú felnőttkori mását. Ezt bizonyítja az is, hogy 1959 óta 2004-ben fordult elő másodszor, hogy egy azonos film kapta a Legjobb férfi főszereplő (Sean Penn) és a Legjobb férfi mellékszereplő (Tim Robbins) Oscar-díját. A bostoni alsó néposztályba tartozó hősöket a lehető leghitelesebben alakították. Az is növeli a film hitelességét, hogy a filmstúdió akarata ellenére bostoni helyszíneken forgatták. Remekül, pontos időzítéssel láthatóak a múltbéli események, kapcsolódva a történet jelenéhez. Jobban belegondolva a film témája az önbíráskodás. Szerencsére én nem kerültem ilyen helyzetbe, ezért nem tudom, hogy én az adott szituációban hogyan viselkednék. Egy szó, mint száz: tökéletes film!

Tim Robbins
Kevin Bacon
Emmy Rossum
Sean Penn
Sean Penn
Kevin Bacon
Laurence Fishburne

A film összbevétele 156 822 020 dollár volt (imdb.com).

 

Nem szabad megemlítés nélkül hagyni, hogy ez a minden percében remek film egy kiváló irodalmi alapanyag nyomán készült! A filmesek által kedvelt író, Dennis Lehane (1965) azonos című regénye alapján. A szerző több másik írását is megfilmesítették, például: "Hideg nyomon" (2007, Ben Affleck), "Viharsziget" (2010, Scorsese).

(Berto49)
 

A film 30 millió dollárból készült el, és közel 157 milliót hozott vissza. A kritikusoktól pozitív kritikákat kapott.

(Bogi87)
 

A film elején a kocsiban ülő férfi kezén egy püspöki gyűrű látható, az alkotók ezzel az akkoriban Bostonban kirobbant egyházi botrányra hívták fel a figyelmet

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.