Nina (Natalie Portman), a visszafogott, ám anyja zsarnoksága alatt sínylődő balett-táncos megkapja a Hattyúk tava címszerepét, ám a hozzá tökéletesen igazodó fehér hattyú mellett a feketét is el kéne táncolnia. A társulat vezetője, Leroy (Vincent Cassel) és egy újonnan érkezett táncos, Lily (Mila Kunis) próbál neki segíteni, hogy feloldódjon, de Nina mindenben csak veszélyt és ellenséget lát. Ahogy közeledik a premier, úgy lesz egyre feszültebb a légkör, és már Nina sem tudja eldönteni, hogy miben higgyen.
Nyilván nem Portman és Mila Kunis közös jelenete miatt néztem meg :D, de pozitív csalódás volt. Azt hittem, sokkal laposabb lesz, és bár tényleg elég lassú volt a tempó, ez abszolút így volt jó, mert hozzájárult, hogy minél mélyebben el tudjunk veszn... több»
Lehetett volna pörgősebb,fordulatosabb a cselekmény, mélyebbek a karakterek, így elég lagymatag az egész. A narratíva is távoli, sokszor nem tudjuk mi a valóság és mi a képzelet és igazából arra sem kapunk kielégítő magyarázatot, hogy Portman miért k... több»
Natalie Portmannek kellet kifizetnie a forgatásra hívott orvosokat, mivel elesett és beverte az oldalát, és senki nem volt, aki ellássa, mert a produkció költségében nem volt orvosi csapat.
(lolita13)A film forgatása előtt egy évvel napi 8 órán át táncórákat kellett vennie a két színésznőnek.
(mamiéstöti2)A film a kritikusoktól nagyon pozitív kritikákat kapott, az alkotás a 67. Velencei Filmfesztiválon nyitófilmként szerepelt. A nézők állva ünnepelték.
(Mavil)Portman-nak a forgatások során az egyik bordája megsérült, így szükségessé vált egy csontkovács segítsége. A rendező filmre vette a kezelést, így a Portman arcára kiülő fájdalom valódi volt.
(Mavil)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »