Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
75
Vélemények
55
Képek
1
Videók
Fekete hattyú
 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 01.

legújabb vélemény

Nem tudom értékelni ezt a semmitmondó,és eléggé laposra,unalmasra sikerült filmecskét. A balettozásért kap egy buksi simogatást Portman,de részemről ennyi.Nem volt hiteles.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 12.

Mekkora hírverése volt és mellé mekkora sz*r. Reménytelenül unalmas és semmi értelme az egésznek.


 
Deku   2017. 07. 18.

Nagyon elborult stílusa volt ennek a filmnek, kár volt érte a beleölt munka. Nagyon erőltetett és hatásvadász volt ez a film amit elvből nem szoktam szeretni.

 
Artemisia   2018. 01. 14.

Lehetett volna pörgősebb,fordulatosabb a cselekmény, mélyebbek a karakterek, így elég lagymatag az egész. A narratíva is távoli, sokszor nem tudjuk mi a valóság és mi a képzelet és igazából arra sem kapunk kielégítő magyarázatot, hogy Portman miért k... több»

 
erare   2015. 02. 10.

Kiváló film. Remek a rendezés, remek a szereposztás. Portman megérdemelte az Oscart az alakításért. De valahol ijesztő képet is tükröz vissza számomra ez a film: milyen vékony hatát húzódik az őrület és az egészséges elme között. Vékony a fal, keskeny a híd...

 
indingo   2017. 10. 07.

Összességében én sem éreztem annyira különlegesnek se a film, se Portman játékát. Balettozott benne, de nálam ez nem érne ekkora elismerést. A leszbikus vonal is erősen hatásvadász.

 
citizenfour99   2016. 03. 11.

Elképesztően jól ván ábrázolva már csak a film atmoszférája által is, az a koszos világ amely egy-egy produkció mögött lappang. A versenyszellem, a mások eltiprása önnön maximalizmusa végett. Fuh. Kegyetlen jó film, Natalie Portman hihetetlen nagysze... több»

Natalie Portman

A film összbevétele 329 398 046 dollár volt (imdb.com).

 

Natalie Portmannek kellet kifizetnie a forgatásra hívott orvosokat, mivel elesett és beverte az oldalát, és senki nem volt, aki ellássa, mert a produkció költségében nem volt orvosi csapat.

(lolita13)
 

A Perfect Blue című anime-ből kölcsönöz több vizuális megoldást is a film.

(wintermat)
 

Lilly szerepére Anna Kendrick is képbe került.

(wintermat)
 

Az összes zaj a filmben utólag módosított hattyú hangból áll.

(wintermat)
 

A film forgatása előtt egy évvel napi 8 órán át táncórákat kellett vennie a két színésznőnek.

(mamiéstöti2)
 

A film a kritikusoktól nagyon pozitív kritikákat kapott, az alkotás a 67. Velencei Filmfesztiválon nyitófilmként szerepelt. A nézők állva ünnepelték.

(Mavil)
 

Portman-nak két hivatásos balerina is a dublőre volt, Kimberly Prosa és .

(Mavil)
 

Portman-nak a forgatások során az egyik bordája megsérült, így szükségessé vált egy csontkovács segítsége. A rendező filmre vette a kezelést, így a Portman arcára kiülő fájdalom valódi volt.

(Mavil)
 

Natalie Portman a szerep kedvéért közel 10 kilót leadott.

(Mavil)
 

Egyes jelentekben Mila helyett Maria Riccetto balerinát láthatjuk.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.