Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Fekete hattyú (2010)

Black Swan
Filmadatlap
 
28
Szereplők
79
Vélemények
55
Képek
1
Videók

Galéria (55)

Natalie Portman

Videók (1)

 
Gauss   2021. 09. 22.

legújabb vélemény

1
Fantasztikus, őrült, tökéletes

Van benne egy kis őrültség, kis misztikum, kis borzongás, kis erotika és egy egyre fokozódóbb feszültség, majd egy katarzis. A szereplőgárda fantasztikus, Vincent Kassel, Mila Kunis is parádézik, Natalie Portmanre meg mintha ráöntötték volna ezt a szerepet. A film egy amúgy nagyon tehetséges táncos lánynak a tökéletességre való törekvését és küzdelmeit mutatja be. A táncos filmek nem az én zsánerem, a balett meg aztán végképp nem érdekelt. Ez is mutatja Aronofsky nagyságát, hogy egy ilyen nézőnek is (mint jómagam) el tudja adni a filmet. Rám ez a film nagy hatást gyakorolt, szerintem sokak vannak vele így. Ez a dráma jól bemutatja a táncművészet kemény világát, hogy mennyi lemondás és küzdelem is van egy eredmény mögött. A film a 2000-es évek egyik gyöngyszeme, egyben hátborzongató és inspiráló is, elejétől a végéig izgalmas. Mestermunka. 10/10

 
Artemisia   2018. 01. 14.

3

Lehetett volna pörgősebb,fordulatosabb a cselekmény, mélyebbek a karakterek, így elég lagymatag az egész. A narratíva is távoli, sokszor nem tudjuk mi a valóság és mi a képzelet és igazából arra sem kapunk kielégítő magyarázatot, hogy Portman miért k... több»

 
mamiéstöti2   2019. 02. 12.

0

Mekkora hírverése volt és mellé mekkora sz*r. Reménytelenül unalmas és semmi értelme az egésznek.

 
Deku   2017. 07. 18.

1

Nagyon elborult stílusa volt ennek a filmnek, kár volt érte a beleölt munka. Nagyon erőltetett és hatásvadász volt ez a film amit elvből nem szoktam szeretni.

 
erare   2015. 02. 10.

0

Kiváló film. Remek a rendezés, remek a szereposztás. Portman megérdemelte az Oscart az alakításért. De valahol ijesztő képet is tükröz vissza számomra ez a film: milyen vékony hatát húzódik az őrület és az egészséges elme között. Vékony a fal, keskeny a híd...

 
indingo   2017. 10. 07.

0

Összességében én sem éreztem annyira különlegesnek se a film, se Portman játékát. Balettozott benne, de nálam ez nem érne ekkora elismerést. A leszbikus vonal is erősen hatásvadász.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 01.

0

Nem tudom értékelni ezt a semmitmondó,és eléggé laposra,unalmasra sikerült filmecskét. A balettozásért kap egy buksi simogatást Portman,de részemről ennyi.Nem volt hiteles.

A film összbevétele 329 398 046 dollár volt (imdb.com).

 

Natalie Portmannek kellet kifizetnie a forgatásra hívott orvosokat, mivel elesett és beverte az oldalát, és senki nem volt, aki ellássa, mert a produkció költségében nem volt orvosi csapat.

(lolita13)
 

A Perfect Blue című anime-ből kölcsönöz több vizuális megoldást is a film.

(wintermat)
 

Lilly szerepére Anna Kendrick is képbe került.

(wintermat)
 

Az összes zaj a filmben utólag módosított hattyú hangból áll.

(wintermat)
 

A film forgatása előtt egy évvel napi 8 órán át táncórákat kellett vennie a két színésznőnek.

(mamiéstöti2)