Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Fekete hattyú (2010)

Black Swan
Filmadatlap
 
28
Szereplők
78
Vélemények
55
Képek
1
Videók
 
PadmeAmidala   2021. 05. 03.

legújabb vélemény

0

Nekem nagyon tetszett a film, Natalie Portman nagyon jól játszott (és gyönyörű itt is, emiatt a film miatt szinte beleszerettem), szerintem megérdemelte az Oscar-díjat. Mennyiségben szerintem egy picit túltolták a képzelődős jeleneteket. 9/10

 
mamiéstöti2   2019. 02. 12.

0

Mekkora hírverése volt és mellé mekkora sz*r. Reménytelenül unalmas és semmi értelme az egésznek.


 
Deku   2017. 07. 18.

1

Nagyon elborult stílusa volt ennek a filmnek, kár volt érte a beleölt munka. Nagyon erőltetett és hatásvadász volt ez a film amit elvből nem szoktam szeretni.

 
erare   2015. 02. 10.

0

Kiváló film. Remek a rendezés, remek a szereposztás. Portman megérdemelte az Oscart az alakításért. De valahol ijesztő képet is tükröz vissza számomra ez a film: milyen vékony hatát húzódik az őrület és az egészséges elme között. Vékony a fal, keskeny a híd...

 
Artemisia   2018. 01. 14.

2

Lehetett volna pörgősebb,fordulatosabb a cselekmény, mélyebbek a karakterek, így elég lagymatag az egész. A narratíva is távoli, sokszor nem tudjuk mi a valóság és mi a képzelet és igazából arra sem kapunk kielégítő magyarázatot, hogy Portman miért k... több»

 
indingo   2017. 10. 07.

0

Összességében én sem éreztem annyira különlegesnek se a film, se Portman játékát. Balettozott benne, de nálam ez nem érne ekkora elismerést. A leszbikus vonal is erősen hatásvadász.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 10.

0

Nem kicsit érdemelte meg az Oscart Natali Portman. A film amúgy nem nagy szám nem történik nagyon semmi benne, de a lélektani hatása az nem semmi. Művészinek is fel lehet fogni. Nekem tetszett. Tudom ajánlani.

Galéria (55)

Natalie Portman

Videók (1)

A film összbevétele 329 398 046 dollár volt (imdb.com).

 

Natalie Portmannek kellet kifizetnie a forgatásra hívott orvosokat, mivel elesett és beverte az oldalát, és senki nem volt, aki ellássa, mert a produkció költségében nem volt orvosi csapat.

(lolita13)
 

A Perfect Blue című anime-ből kölcsönöz több vizuális megoldást is a film.

(wintermat)
 

Lilly szerepére Anna Kendrick is képbe került.

(wintermat)
 

Az összes zaj a filmben utólag módosított hattyú hangból áll.

(wintermat)
 

A film forgatása előtt egy évvel napi 8 órán át táncórákat kellett vennie a két színésznőnek.

(mamiéstöti2)
 

A film a kritikusoktól nagyon pozitív kritikákat kapott, az alkotás a 67. Velencei Filmfesztiválon nyitófilmként szerepelt. A nézők állva ünnepelték.

(Mavil)
 

Portman-nak két hivatásos balerina is a dublőre volt, Kimberly Prosa és .

(Mavil)
 

Portman-nak a forgatások során az egyik bordája megsérült, így szükségessé vált egy csontkovács segítsége. A rendező filmre vette a kezelést, így a Portman arcára kiülő fájdalom valódi volt.

(Mavil)
 

Natalie Portman a szerep kedvéért közel 10 kilót leadott.

(Mavil)
 

Egyes jelentekben Mila helyett Maria Riccetto balerinát láthatjuk.

(Mavil)