Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
83

Ének az esőben (1952)

Singin' in the Rain
Filmadatlap
 
27
Szereplők
16
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
sabnock666   2019. 09. 07.

legújabb vélemény

Aranyos,és kellemes hangulatú mozi.A zenék fantasztikusak,és ma is simán dúdolhatóak.Gene Kelly fantasztikus táncos,mai napig le tud nyűgözni.

 
Artemisia   2017. 11. 16.

A leírás alapján egy mély, drámai alkotást vártam, hogy egy némafilm színésznő vívódását mutatja meg, aki fölött eljár az idő kereke, akinek képtelen alkalmazkodni a hangosfilmek világához, nem tud meg megfelelni az új elvárásoknak. Ehelyett kaptam 2 értelmetlenül ugrabugráló bohócot, egy átlátszó, ellenszenves női karaktert , egy lapos és sehová sem tartó történetet meg egy sótlan szerelmi szálat egy nevetségesen bugyuta befejezéssel. Adva volt a lehetőség egy jó drámához hozzáillő, szomorú-fájdalmas betétdalokkal, de így a legrosszabb zenés film lett amit valaha láttam.


 
citizenfour99   2016. 03. 09.

Szórakosztató film , nekem nagyon bejött rengeteg pazar, vicces jelenettel. Abszolút pozitív film.

 
juhasz-david93   2016. 01. 25.

Véleményem szerint a legnagyszerűbb zenés film, amit valaha gyártottak. Nem hoz semmi újat, de nem erőlködik, nem izzadságszagú - csak épp elvarázsolja a nézőt a brilliáns számokkal, a romantikus történettel.

 
one1970   2015. 07. 26.

A némafilm-hangosfilm átmenet külön tetszett, szerintem az óriásit dobott a filmen, azon kívül hogy a dalok és a táncok is remekek. Főleg az esőben sétálós-szám tetszik. :)

Gene Kelly
Gene Kelly
Gene Kelly
Donald O'Connor
Debbie Reynolds
Gene Kelly
 
Ebben a filmben megvan az a bizonyos plusz, amitől hirtelen kedvünk támad szakadó esőben énekelni és táncolni, teljes szívünkből drukkolunk a szerelmeseknek, hogy Lina minden mesterkedése ellenére együtt maradjanak, kit érdekel, hogy több, mint 60 éve született ez az alkotás, még mindig megunhatatlan, egyáltalán nem tűnik poros klasszikusnak, még mindig tökéletesen ki tudja kapcsolni a nézőjét, örök darab!
10/10 több»

A film összbevétele 13 979 088 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben az egyik rendőr LAPD jelvényt hord, pedig ez 1940 előtt nem létezett.

(Bogi87)
 

Annak ellenére, hogy a film végén felcsendülő betétdalt Asz-dúrban akarja Lina előadni és a karmester is ezt kéri a zenekartól, ők a valóságban E-dúrban játszanak.

(Bogi87)
 

Az egyik jelenetben, Karty rendőr után kiált, mikor Don a kocsijába ugrik. Eközben jobb karjával jelez neki, ám a következő vágásnál már a bal keze van a levegőben.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.