Carrie Fisher csillagot kap a Hollywoodi Hírességek Sétányán

Az Erő mindig vele lesz.

A szeretett Star Wars-ikon és író, Carrie Fisher hat évvel halála után végre megkapja azt a bizonyos csillagot a hollywoodi Hírességek sétányán!

Fisher posztumusz kitüntetésének hírét a Walk of Fame Twitter-fiókja jelentette be hétfőn, és a Star Wars sztárja, Mark Hamill retweetelte, aki szerint a kitüntetés "régóta esedékes és nagyon is megérdemelt".

"A rajongók el lesznek ragadtatva, hogy kedvenc filmbeli hercegnőjük, Carrie Fisher csillaggal lesz kitüntetve az ikonikus hollywoodi Hírességek sétányán" - mondta Ana Martinez, a Hírességek sétányának producere - "Carrie csatlakozik majd 'Star Wars'-sztárjaihoz, valamint a Walk of Famers sétányon szereplő társaihoz, Mark Hamillhez és Harrison Fordhoz ezen a történelmi járdán."

"Örömmel teszem hozzá, hogy az ő csillaga csak néhány méterre van Mark Hamill csillagától, és szemben a legendás édesanyja, Debbie Reynolds csillagával" - tette hozzá Martinez.

A 71 éves Hamill 2018-ban, míg a 80 éves Ford 2003-ban kapott csillagot a sétányon.

Fisher csillagát - a 2745., amely a sétányra kerül - május 4-én - a sci-fi saga sok rajongója által "Csillagok háborúja napjának" (legyen veletek a negyedik!) nevezett napon - helyezik el, és színésznő lánya, Billie Lourd veszi át.

Fisher 2016 decemberében halt meg 60 évesen, négy nappal azután, hogy szívrohamot kapott, miközben Londonból Los Angelesbe repült, hogy népszerűsítse utolsó memoárját, a "The Princess Diarist" című könyvet.

Emlékezetes, hogy édesanyja, az Ének az esőben sztárja, Reynolds mindössze egy nappal később, 84 évesen halt meg stroke következtében. Carrie testvére, Todd Fisher szerint Reynolds számára "túl sok volt" a lánya elvesztése okozta fájdalom.

A 30 éves Lourd tavaly decemberben, édesanyja halálának hatéves évfordulóján posztolt egy tisztelgést:

"A legtöbb évvel ellentétben, amióta meghalt, ez az év, amikor ez az elmúlt két hét életem legörömtelibb pillanatai közé tartozik" - írta a sztár az Instagramon.

"Az, hogy megszülettem a lányomat, és hogy láttam, ahogy a fiam találkozik vele, a két legvarázslatosabb pillanat volt, amit valaha is átéltem. De az élet varázsával együtt jár a gyász valósága is" - folytatta - "Az anyukám nincs itt, hogy találkozzon velük, nincs itt, hogy átélje a varázslatot. Néha a varázslatos pillanatok lehetnek a legnehezebbek is. Ez a helyzet a gyásszal."

"Bárcsak itt lenne az anyukám, de nincs itt" - folytatta - "Így csak annyit tehetek, hogy erősebben ragaszkodom a varázslathoz, és egy kicsit szorosabban ölelem a gyerekeimet. Mesélek nekik róla. Megosztom velük a kedvenc dolgait. Elmondom nekik, hogy mennyire szerette volna őket."