Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
85%
Filmadatlap
 
24
Szereplők
3
Vélemények
3
Képek
Videók
Mókás arc
 
indingo   2019. 02. 04.

legújabb vélemény

Aki kedveli a zenét, a táncot, a divatot és könnyed romantikát bátran nézze meg ezt az 1957-ben készült filmet. A történet egyszerű, de kárpótolja a nézőt az ötletesen bemutatott párizsi nevezetességek és persze a fantasztikus főszereplők. Audry Hepb... több»

 
doroffee   2016. 02. 14.

Nagyon édes, kedves, bájos kis film. Audrey Hepburn-nek nem ez a legjobb filmje, de azért nagyon élvezhető, szórakoztató, és romantikusoknak kötelező. A ruhák meg... húha.


 
Potoczkie   2016. 12. 30.

Imádom ezt a filmet, egyszerűen tökéletes, gyönyörű! Audrey Hepburn maga a tökéletes színésznő, nincs nála jobb! Bájos filmecske, amit legalább egyszer mindenkinek látnia kellene.

 

Amikor a produkció zárószámát vették fel (a He loves, she loves című dalt), már hetek óta esett az eső és Audrey Hepburn ebben a jelentben egy méregdrága fehér szatén tánccipőt viselt. Ezért kilenc párat készítettek el belőle, mert a sárban állandóan bepiszkolódott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Richard Avedon fényképész (akiről Fred Astaire figuráját mintázták) készítette az összes fényképet Audrey Hepburnről, amelyek a filmben is megjelennek. Utánna hosszú ideig ő maradt a színésznő fényképésze.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az 57 esztendős Fred Ataire korábbi filmbéli partnernőjével Leslie Caron-nal kialakult viszonya miatt a Mókás arcban a forgatókönyvírók úgy rendezték a dolgokat, hogy a két főszereplő között sem csók, sem érzelmes összebújás nem történt. A köztük lévő románcot csupán a zenés számok és a táncok testesítették meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Audrey Hepburn korábban sosem találkozott Fred Astaire-rel, s ragaszkodott hozzá, hogy az első találkozás előtt táncórákat vegyen Eugene Loring koreográfustól. Bár a színésznőnek korábban voltak báli és revüs tánctapasztalatai a mozdulatok felidézése komoly nehézsségekbe ütközött.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben ezúttal Hubert de Givenchy, valamint Edith Head tervezték a kosztümöket, s ez alkalommal külön kérték, hogy Givenchy neve is felkerüljön a stáblistára. Bár a filmben több száz gyönyörű kosztüm, esküvői ruha és estélyi szerepelt, az emberekre a legnagyobb hatást mégis a fekete garbó, fekete szűk nadrág és fehér bokazokni tette.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jo Stockton szerepére olyan színésznők is esélyesek voltak, mint Leslie Caron, Debbie Reynolds és Cyd Charise, valamint Grace Kelly is. Utóbbi azért mondot nemet a stúdiónak (az MGM-nek), mert ekkoriban hagyta ott a filmezést a királyi házassága kedvéért.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A dalszövegíró és zenei rendező Roger Edens és az író, korábban már dolgoztak együtt, az 1954-es Csillag születik filmben közösen írtak néhány számot Judy Garland számára

(ArpiHajdu és Réci)
 

A híres vörösruhás-jelenetet (amelyben Audrey Hepburn a Győzelem igazi szárnyas angyala lett) a Louvre-ban vették fel, a múzeum látogatási idején kívül. A vörös ruhát Givenchy tervezte a színésznő számára.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Fred Astaire karakterét a fényképészről, Richard Avedonról mintázták.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Összességében, a Mókás arc még ma is szórakoztató! Kortól és nemtől függetlenül bárkinek tetszhet, de vigyázat! Aki nem szereti a musical jellegű filmeket, annak ez sem fog tetszeni! Ellenben, aki szeret színházba járni, és szereti a zenés-táncos darabokat, vagy csak kíváncsi egy régimódi romantikus filmre, annak kifejezetten jó választás lehet a Funny Face.
 
Ne várjunk túl sokat ettől a bájos kis filmtől, és akkor nem fogunk csalódni benne, egyszerűen csak engedjük, hogy átáramoljon rajtunk ez édes romantikus semmiség, és nagyon jól fogunk szórakozni rajta.

7/10 több»