Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Mókás arc (1957)

Funny Face
Filmadatlap
 
24
Szereplők
3
Vélemények
3
Képek
1
Videók

Galéria (3)

Videók (1)

 
indingo   2019. 02. 04.

legújabb vélemény

1

Aki kedveli a zenét, a táncot, a divatot és könnyed romantikát bátran nézze meg ezt az 1957-ben készült filmet. A történet egyszerű, de kárpótolja a nézőt az ötletesen bemutatott párizsi nevezetességek és persze a fantasztikus főszereplők. Audry Hepb... több»

 
doroffee   2016. 02. 14.

0

Nagyon édes, kedves, bájos kis film. Audrey Hepburn-nek nem ez a legjobb filmje, de azért nagyon élvezhető, szórakoztató, és romantikusoknak kötelező. A ruhák meg... húha.

 
Potoczkie   2016. 12. 30.

0

Imádom ezt a filmet, egyszerűen tökéletes, gyönyörű! Audrey Hepburn maga a tökéletes színésznő, nincs nála jobb! Bájos filmecske, amit legalább egyszer mindenkinek látnia kellene.

 

Amikor a produkció zárószámát vették fel (a He loves, she loves című dalt), már hetek óta esett az eső és Audrey Hepburn ebben a jelentben egy méregdrága fehér szatén tánccipőt viselt. Ezért kilenc párat készítettek el belőle, mert a sárban állandóan bepiszkolódott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Richard Avedon fényképész (akiről Fred Astaire figuráját mintázták) készítette az összes fényképet Audrey Hepburnről, amelyek a filmben is megjelennek. Utánna hosszú ideig ő maradt a színésznő fényképésze.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az 57 esztendős Fred Ataire korábbi filmbéli partnernőjével Leslie Caron-nal kialakult viszonya miatt a Mókás arcban a forgatókönyvírók úgy rendezték a dolgokat, hogy a két főszereplő között sem csók, sem érzelmes összebújás nem történt. A köztük lévő románcot csupán a zenés számok és a táncok testesítették meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Audrey Hepburn korábban sosem találkozott Fred Astaire-rel, s ragaszkodott hozzá, hogy az első találkozás előtt táncórákat vegyen Eugene Loring koreográfustól. Bár a színésznőnek korábban voltak báli és revüs tánctapasztalatai a mozdulatok felidézése komoly nehézsségekbe ütközött.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben ezúttal Hubert de Givenchy, valamint Edith Head tervezték a kosztümöket, s ez alkalommal külön kérték, hogy Givenchy neve is felkerüljön a stáblistára. Bár a filmben több száz gyönyörű kosztüm, esküvői ruha és estélyi szerepelt, az emberekre a legnagyobb hatást mégis a fekete garbó, fekete szűk nadrág és fehér bokazokni tette.

(ArpiHajdu és Réci)