64% 39 szavazat
Leányvásár

Leányvásár

Leányvásár
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
18
Szereplők (18)
2
Képek (2)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Készül a híres leányvásár az erdélyi Palánkon. Gergely János épp most érkezett haza Kanadából a gyámleányával, Lukréciával, akit módfelett érdekel a szóban forgó népszokás. Kiss doktor közben Hadai Péter jogi képviselőjeként Lukrécia apjának korábbi tartozását hajtaná be, de Gergely elzárkózik a követelés teljesítésétől. A leányvásár helyszíne a kocsma. Biri szolgálóval Lukrécia is ellátogat ide népviseletben. Hadai parasztlegénynek öltözik, s elveszi Lukréciát. Pesten derül csak ki, hogy a házasság érvényes.

Ország: Magyarország
Premier (HU): 1941.10.01.
 
2020.04.15 Eszter 79 Nézhetetlen

legújabb vélemény

Aki szereti a régi magyar humort, az operett dalokat annak ajánlom.

0
 
2015.07.11 nero

Egy kissé szkeptikus voltam ezzel a filmmel kapcsolatban, mint ahogy a legtöbb régi filmmel így vagyok. De be kell látnom, hogy végül is kellemesen csalódtam. Nagyon jó kis alkotás, amit egy unalmas délutánon meg lehet nézni.

0
 
2019.07.02 petresku

Egy rég elfeledett darab, amit ha nem adnak a tévében véletlenül, én sem bukkanok rá, pedig nagy kár érte, mert igencsak szórakoztató film. Hiába, amiben Latabár szerepel az csakis jó lehet. Én nekem nagyon tetszett, mivel elképesztően mulatságos volt. Csakis ajánlani tudom!

0
 

A film főszerplői Szeleczky Zita (Gergely Lukrécia) és Sárdy János (Dr. Hadai Péter)Szerző: seamandarin

#1