Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
79

Szőkék előnyben (1953)

Gentlemen Prefer Blondes
Filmadatlap
 
30
Szereplők
1
Vélemények
5
Képek
1
Videók

 
Berto49   2017. 05. 31.

legújabb vélemény

Monroe-film esetében a négyes minősítés az alap! Valahol azt írták, hogy Jane Russell lemosta Monroe-t a vászonról. Lehet, hogy Jane valóban tehetségesebb, de Marilynnél csak Bardot volt szexisebb, vagy talán egy szinten álltak. Egyébként ízetlen limonádé, viszont itt nem a történet számít, hanem az, hogy Monroe szinte saját maga karikatúráját vitte a filmvászonra.

Marilyn Monroe

A film összbevétele 12 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek van egy magyar címváltozata, amelyik így hangzik: "Az urak a szőkéket szeretik".

(Berto49)
 

Az 5. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1953-ban.

(dulkap)
 

Judy Holliday visszautasította Lorelei Lee szerepét, mert úgy gondolta, hogy csak Carol Channing (aki a Broadwayen is alakította) játszhatja el a szerepet.

(rbernadett)
 

Marilyn Monroe egy olyan estélyit visel a filmben, amit korábban Ginger Rogers viselt a Dreamboat (1952) című filmben.

(rbernadett)
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

A "Bye, Bye Baby" című dalt számos sztár felénekelte az 50-es években és hat héten keresztül a slágerlistákon volt.

(rbernadett)
 

Miközben Marilyn Monroe készült Lorelei szerepére, minden nap elment a Szőkék előnyben című Broadway darabra egy hónapon keresztül, hogy megnézze Carol Channinget.

(rbernadett)
 

Az "Ain't There Anyone Here for Love?" jelenetben, amikor Jane Russell beleesik a medencébe, véletlen volt. Amikor Howard Hawks látta a napilapokat úgy döntött, hogy benne marad a filmben.

(rbernadett)
 

Állítólag Marilyn Monroe javasolta azt a mondatot, hogy: "Tudok okos lenni amikor szükséges, de a legtöbb férfi nem szereti".

(rbernadett)
 
Szórakoztató, de nem maradandó alkotás, amely azonban még ma sem unalmas, egyszeri kikapcsolódásnak jó választás. Ha nem elsősorban a külsőségekre helyezték volna a hangsúlyt az alkotók, hanem a helyzet és jellemkomikumokra, remek vígjáték lehetett volna belőle, így azonban csak egy kellemes meglepetést okozó tucatmusical született.

7/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.