Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79

Szőkék előnyben (1953)

Gentlemen Prefer Blondes
Filmadatlap
 
30
Szereplők
1
Vélemények
5
Képek
1
Videók

 
Berto49   2017. 05. 31.

Monroe-film esetében a négyes minősítés az alap! Valahol azt írták, hogy Jane Russell lemosta Monroe-t a vászonról. Lehet, hogy Jane valóban tehetségesebb, de Marilynnél csak Bardot volt szexisebb, vagy talán egy szinten álltak. Egyébként ízetlen limonádé, viszont itt nem a történet számít, hanem az, hogy Monroe szinte saját maga karikatúráját vitte a filmvászonra.

Marilyn Monroe
 
Szórakoztató, de nem maradandó alkotás, amely azonban még ma sem unalmas, egyszeri kikapcsolódásnak jó választás. Ha nem elsősorban a külsőségekre helyezték volna a hangsúlyt az alkotók, hanem a helyzet és jellemkomikumokra, remek vígjáték lehetett volna belőle, így azonban csak egy kellemes meglepetést okozó tucatmusical született.

7/10 több»

A film összbevétele 12 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek van egy magyar címváltozata, amelyik így hangzik: "Az urak a szőkéket szeretik".

(Berto49 )
 

Az 5. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1953-ban.

(dulkap)
 

Judy Holliday visszautasította Lorelei Lee szerepét, mert úgy gondolta, hogy csak Carol Channing (aki a Broadwayen is alakította) játszhatja el a szerepet.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.