2016.12.20   szerző: hp   hozzászólások: 1

Bár a mennyiségre nem lehet panasz, de a minőség tekintében volt már jobb éve a vígjátékoknak az ideitől. Természetesen 2016-ban is volt néhány produkició, melyet valóban kár lenne kihagyni, elég ha csak olyan filmekre gondolunk, mint az Eddie, a sas, a Florence vagy a Deadpool. Listánkban ezúttal a legjobb 2016-os (vagy az idei évben vetített) vígjátékokat rangsoroltuk a Mafab felhasználóinak értékelései szerint. 

TOPLISTA: A legjobb 2016-os vígjátékok
#65

52 The Do Over (2016)

vígjáték

Két balszerencsés fickó elhatározza, hogy miután megrendezték saját halálukat, új személyiségükkel elölről kezdenek mindent. A terv kiválóan sikerül, azonban minden... több »

#64

53 A mi jövőnk (2015)

vígjáték

Yann sikeres biztosítási ügynökként az átlagfelnőttek eseménytelen, unalmas hétköznapjait éli. Nem talál az életben túl sok örömet és boldogságot, még barátnője oldalán... több »

#63

56 Szellemirtók (2016)

akció | sci-fi | vígjáték

2016-ban a Szellemirtók visszatér a mozivászonra, azonban ezúttal női főszereplőkkel!

#62

53 Dad's Army (2016)

vígjáték

A második világháború idején Nagy-Britannia déli városaiban a veteránokon kívül már senki nem maradt, aki harcolhatna a nácikkal, a katonákat ugyanis a tengerentúlra... több »

#61

58 Ovizsaru 2 (2016)

vígjáték

Egy Mogorva FBI-ügynöknek (Dolph Lundgren) egy óvóbácsi álcáját kell magára öltenie, hogy visszaszerezze az ellopott kényes adatokat. Azonban az óvoda liberális, politikailag... több »

#60

vígjáték

Francis és Claudia igazi jóbarátok, akik semmit sem titkolnak el egymás elől. Egészen addig, amíg John be nem kerül a képbe. Claudia úgy dönt, hogy hozzámegy a férfihoz, Francis... több »

#59

56 Pattaya (2016)

vígjáték

Franky és Krimo arról álmodik, hogy otthagyják lakóhelyük szürkeségét, és elmennek a híresen tikkasztó Thai üdülőbe, Pattaya-ba. Hogy olcsón jussanak el oda, az az őrült... több »

#58

64 Gondolj rám (2016)

dráma | vígjáték

A mai, pesti történet főszereplője egy jól menő sebészorvos, aki miután megtudja, hogy halálos beteg, úgy dönt, hogy szeretteit „emberbarátságból” megkíméli attól, hogy... több »

#57

56 Get a Job (2016)

vígjáték

Egy vígjáték egy frissdiplomásról és barátairól, akiket mind egy cél vezérel: elhelyezkedni a munkaerőpiacon. több »

#56

56 Zoolander 2 (2016)

vígjáték

Zoolander 2 filmtartalom: A Zoolander, a trendkívüli folytatásában ismét a legendás topmodell, Derek Zoolander különös és rendkívüli módon vicces életébe nyerhetünk... több »

#55

vígjáték

A Minden áron esküvő című vígjátékban Alex és Eva, a spanyol pár nagy erőkkel készül a lagzira, azonban valahogy semmi nem úgy alakul, ahogy az megálmodták. (forgalmazza:... több »

#54

vígjáték

A Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. – A forradalom című francia vígjátékban a kissé nyakas, ám talpig lovagias Godefroy de Montmirail herceg (Jean Reno) és hű... több »

#53

vígjáték

A Portokalos család ismét igazi görög fergeteggel tér vissza 13 év után. Ian és Toula boldogan nevelik lányukat, Paris-t, aki a háta közepére sem kívánja a szüleitől... több »

#52

60 Keanu - Macskaland (2016)

vígjáték

Egy csapat barát veszélyes terepre téved, amikor kitervelik, hogy visszaszerzik ellopott macskájukat. A cél érdekében drogdílernek álcázzák magukat, hogy sikeres legyen a... több »

#51

vígjáték

Violette és barátnői együtt indulnak nyaralni. Az utazásuk találkozik Jean-Rene-val, akiről hamar kiderül, hogy mindenben szöges ellentéte Vilotette-nek. Azonban mint tudjuk, az... több »

#50

62 Agyas és agyatlan (2016)

akció | vígjáték

Egy első rangú kém új küldetést kap, azonban a feladat váratlan nehézségekkel jár, ugyanis a munka elvégzéséhez együtt kell dolgoznia futballhuligán öccsével. több »

#49

47 Szexkemping (2016)

vígjáték

Négy tinédszer úgy dönt, hogy a nyarat egy tengerparti kempingben töltik. A hivatalos fedőtörténet szerint egyikük nagyapjának hamvaitól búcsúznak a tengernél, ám mindegyikük... több »

#48

58 Kilenc élet (2016)

családi | vígjáték

A vígjáték középpontjában egy munkamániás üzletember áll, aki egy balesetet követően családja kedvenc macskájának testében tér vissza a Földre. több »

#47

vígjáték

Több mint 10 év telt el azóta, hogy utoljára Calvin fodrászüzletében jártunk. Bár a társaság maradt a régi, az üzlet alapos változáson ment keresztül. Ezek közül az egyik... több »

Rendező: Malcolm D. Lee
Forgatókönyvíró: Mark Brown
Szereplők: Ice Cube, Anthony Anderson, Common, Troy Garity, Eve Arden
#46

vígjáték

1910 nyarán néhány turista nyom nélkül elűtnik a Channel Coast gyönyörű tengerpartján. Két hírhedt nyomozó, Machin és Malfoy nyomozásbak kezd, és csakhamar rájönnek, hogy a... több »

#45

80 A kincs (2015)

vígjáték

Costi békés életet él. Éjszakánként szívesen olvas fel hat éves fiának, akinek Robin Hood története a kedvence. Costi hősként tekint magára, olyanra, aki a jóvá teszi a... több »

#44

63 Ave, Cézár (2016)

misztikus | vígjáték

Az 1950-es években fénykorát éli a hollywoodi álomgyár. Egy menedzser, Mannix (Josh Brolin) arra lesz figyelmes, hogy a készülő produkció szereplői sorra eltűnnek. A férfi... több »

#43

vígjáték

A film Hape Kerkeling azonos című regénye alapján készült, melyben a szerző leírja azt a zarándoklatot, amely megváltoztatta az életét. több »

#42

84 Teljesen idegenek (2016)

vígjáték

Hét régi jó bart összejön, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán úgy döntenek, hogy megosztják egymással az összes e-mailt, szöveges üzenetet, sms-t és telefonhívást,... több »

#41

vígjáték

Két örök vesztes azt tervezi, hogy kirabolják a boltot, ahol dolgoznak. Váratlanul feltűnik egy csapatnyi gyerek, akik azt kérik tőlük, hogy mondjanak egy mesét. A két férfi... több »

#40

vígjáték

A Mi gran noche című spanyol vígjátékban egy végeérhetetlen szilveszteri tévéshow forgatásán vehetünk részt, ahol a szereplők magánéleti problémái teljesen bekavarnak a... több »

#39

63 Gyilkos Páros (2015)

akció | romantikus | vígjáték

Egy konzervatív írónőt, aki esküdt ellenségének tekinti a társkereső oldalakat, elszédíti egy férfi, akiről kiderül, hogy egy jól menő társkereső cégénél dolgozik.

Rendező: Paco Cabezas
Forgatókönyvíró: Max Landis
Szereplők: Tim Roth, Anna Kendrick, Sam Rockwell, Anson Mount, RZA
#38

vígjáték

A Ha Isten is úgy akarja című drámában egy tekintélyelvű, egyébként ateista, és önmagát erősen liberálisnak beállító apa szembekerül fiával, amikor az bejelenti, hogy pap... több »

#37

69 Másodállás (2016)

vígjáték

Jacques (Romain Duris – Lakótársat keresünk-filmek, Szívrablók) egy kisvárosban lakik, amely az utolsó válság óta folyamatosan egyre lejjebb csúszik. Amikor a gyár is bezár,... több »

#36

vígjáték

Egy testvérpár online hirdetést ad fel, hogy randevút találjanak egy közelgő esküvőhöz. Eleinte úgy tűnik, minden a tervek szerint történik, azonban a hirdetés csakhamar nem... több »

#35

69 Anyák napja (2016)

vígjáték

Anyák napja: A Szilveszter éjjel és Valentin-nap rendezőjének legújabb vígjátékában. Tavasztól a mozikban!

#34

vígjáték | zenés

Amikor új albuma megbukik az eladási listákon, a pop/rap szupersztár, conner4real fényűző élete lassan a darabjaira hullik. Bármit megtenne, hogy visszakapaszkodjon a csúcsra,... több »

#33
#32

akció | vígjáték

Pofázunk és végünk Miamiban visszatér az összeférhetetlen nyomozópáros. Egyre közeledik Ben esküvője, azonban előtte még egy fontos feladatot végre kell hajtania. Sógorával,... több »

#31

66 A főnök (2016)

vígjáték

A Főnök című filmben egy üzletasszonyt bennfentes kereskedés miatt börtönbe zárnak. A nő elhatározza, hogy egy új arculattal belopja magát az emberek szívébe, azonban nincs... több »

#30

67 Lánytesók (2015)

vígjáték

Két elhidegült lánytestvér (Tina Fey és Amy Poehler) visszatér gyermekkoruk otthonába, hogy kitakarítsák szobájukat, mielőtt szüleik végleg megválnának a háztól. A két nő... több »

#29

66 Café Society (2016)

dráma | romantikus | vígjáték

Az 1930-as években egy fiatal férfi érkezik Hollywoodba azzal a reménnyel, hogy munkát talál a filmiparban. Csakhamar megismerkedik egy lánnyal, aki bevezeti őt az álomgyár... több »

#28

87 Jutalomjáték (2016)

vígjáték

Lenni vagy nem lenni? Amikor felmerül a kérdés, csak egy lehetséges válasz adódik...

#27

dráma | romantikus | vígjáték

Egy szó, mint száz: szerelem! történetének középpontjában Ellen és harmincas, negyvenes éveiben járó barátai, és azok szerelmi élete áll. A három évet felölelő... több »

#26
#25

romantikus | vígjáték

A Hogyan legyünk szinglik? című romantikus vígjáték középpontjában négy fiatal lány áll, akik személyiségben, gondolkodásban eléggé különböznek egymástól; másként... több »

#24

vígjáték

Philippe Mars mindenkinek meg akar felelni. Jó apa, barátságos exférj, segítőkész kolléga és megértő testvér szeretne lenni. Élete azonban egyre inkább letér a megszokott... több »

#23

vígjáték | zenés

Ezt a vidám zenés játékfilmet Fluor Tomi és Diaz zenekarának, a Wellhellonak a slágerei ihlették. A filmben hat rövid történet kerül bemutatásra, amelyek valahogyan mégis... több »

#22

vígjáték

A mérsékelt modorú, átlagos életet élő könyvelő a Facebook segítségével rátalált korábbi jó barátjára, s maga sem tudja hogyan, de egyik napról a másikra a nemzetközi... több »

#21

65 Tapló Télapó 2 (2016)

vígjáték

A legenda visszatér: Willie Soke (Billy Bob Thornton) újra magára ölti a télapó-jelmezt és hozza az első részben megismert tapló stílusát. Nincs is jobb, mint egy életunt... több »

#20

vígjáték

Mac (Seth Rogen) és Kelly (Rose Bryne) élete ismét fenekestül felfordul, amikor egy újabb diákegyesület költözik a szomszédba. Ekkor hívják segítségül a korábban az... több »

#19

69 Rossz Anyák (2016)

vígjáték

Egy látszólag tökéletes életet élő nő - remek házasság, irigylésre méltó gyerekek, gyönyörű otthon, páratlan külső és szárnyaló karrier - számára a rá nehezedő... több »

#18

akció | kaland | krimi

Egy hongkongi nyomozó szövetkezik egy amerikai szerencsejátékossal, hogy együttes erővel szálljanak szembe egy kínai bűnözővel. több »

#17

háborús | vígjáték

Egy újságírónő számot vet pakisztáni és afganisztáni élményeivel...

#16

vígjáték

Mikor úgy tűnik, hogy ügyvezető igazgató nővére elbocsájtja az egész osztályt, Clay úgy dönt, hogy egy felejthetetlen karácsonyi partit szervez, amivel a célja egy újabb... több »

#15

vígjáték

Nem sokkal közelgő esküvője előtt az egyébként is feszült vőlegénynek még egy különleges utazást maga mögött kell tudnia, mielőtt elveszi szíve választottját. El kell... több »

#14

dráma | romantikus | vígjáték

Két jóbarát magával viszi lányaikat a tengerparti nyaralásra, ahol meglehetősen kellemetlen helyzetben találják magukat, ugyanis csakhamar kiderül, hogy az egyik lány az idősebb... több »

#13

vígjáték

Claire 17 évesen teherbe esik, azonban a gyerek apja tipikus nőcsábász és semmi kedve az apasághoz. Claire édesanyja Gabrielle úgy dönt, hogy a férfi apájához, Ange-hez fordul... több »

#12

83 Szívecskéim (2015)

romantikus | vígjáték

Clément életét kettősség jelzi: míg napközben tanárként dolgozik, éjszakánként szenvedélyének, a színháznak hódol. Amikor az egyik ilyen alkalommal megismerkedik a... több »

#11

72 Nézd, ki van itt (2015)

vígjáték

Adolf Hitler felébredve a 21. században találja magát. A diktátor stand-up humoristaként csinál magának karriert.

#10

69 Lángelmék (2016)

akció | krimi | vígjáték

Egy éjszakai őr egy páncélozott autótársaságánál az Egyesült Államom déli részén megszervezi Amerika történetének legnagyobb bankrablását. több »

#9

64 Utazás apánkkal (2016)

dráma | vígjáték

A történet 1968-ban játszódik, amikor egy német-romániai család útnak indul Arad városából a Német Demokratikus köztársaságba. több »

#8

80 Szex receptre (2016)

vígjáték

A film öt rövid történetet mutat be, melyek mindegyike a szerelem és a szexualitás témáját érinti. Paco és Ana házasok, akik szexuális életüket igyekeznek újra lángra... több »

#7

vígjáték

Egy csapat fiatal baseball játékos felnőtté válásának története a szabadság és a felelősség jegyében.

#6

77 Haverok fegyverben (2016)

dráma | thriller | vígjáték

A War Dogs című vígjáték Efraim Diveroli és David Packouz fegyverkereskedőkről szól, akik a Pentagonnal kötött szerződésük értelmében az Afganisztánban szolgálatot... több »

#5

dráma | vígjáték

Drámai alkotás egy 59 éves megkeseredett, morgós vénemberről, Ove-ról, aki nem tud megbarátkozni a gondolattal, hogy évekkel ezelőtt leváltották a társasházak egyesületének... több »

#4

romantikus | vígjáték

2016-ban végre tovább folytatódnak a negyvenes éveibe lépő Bridget Jones kacagtató kalandjai. Miután igent mondott Darcy lánykérésére, csakhamar kiderül, hogy Bridget... több »

#3

81 Deadpool (2016)

akció | kaland | sci-fi

A Különleges Erők egykori katonája, Wade Wilson zsoldosként ténykedik. Miután átesik egy különleges kísérletet, hihetetlen változásokat tapasztal a testén: rendkívül gyorsan... több »

#2

dráma | Életrajzi | vígjáték

Egy igaz történet Florence Foster Jenkinsről, aki arról álmodott, hogy operaénekes lesz. Ennek azonban volt néhány akadálya: rettenetes ritmusérzéke és borzasztó énekhangja. több »

#1

89 Eddie, a sas (2016)

Életrajzi | sportfilm | vígjáték

Az Eddie, a sas című sport-vígjáték Eddie Edwards, Nagy Britannia neves síugrójának mesés karrierjét mutatja be - a kezdeti nehézségektől egészen a Téli Olimpiára történő... több »