Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Gondolj rám (2016)

Gondolj rám
Filmadatlap
 
15
Szereplők
12
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Gondolj rám

Galéria (9)

Kern András
Kern András
Kern András
Presser Gábor
Eszenyi Enikő
Kern András
Kern András
Eszenyi Enikő

Videók (1)

 
Emmersson   2022. 01. 20.

legújabb vélemény

1
Végre egy jó Kern-mozi!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A három csillag után ne olvasd, ha még nem láttad! - A filmet Kern András rendezte Vámos Miklós Halhatatlan című novellájából. A forgatókönyvet is együtt írták. Hősünk azzal szembesül, amivel naponta találkozik - a lassú és biztos halállal, a rákkal. Úgy dönt, mindenkit elmar maga mellől, hogy ne fájjon nekik, ha már nem lesz. *** Természetesen ennyi nem elég egy jó történethez, a fordulat nem várat sokáig magára. Miután sikeresen megutáltatta magát az összes emberrel, aki valaha számított az életében, kiderül, hogy egyszerűen eltűnt a tumor, egészséges. Ekkor két fontos dologgal kell szembenéznie: egyrészt eltörni könnyebb valamit, mint aztán megragasztani, mert a repedések mindig látszódni fognak. Másrészt, a kapcsolatok java hazugságra épül, mondhatni "bajban ismerszik meg az ember", ha nem volna elcsépelt okoskodás. Emberünk végül mindent elveszít, de megnyeri a lelki szabadságát, és felszabadultan kezdhet egy új életet. Sajnos, ritka a jó Kern rendezte mozi. Nekem ezen kívül még a Sztracsatella (1994) tetszett, és társrendezőként A miniszter félrelép (1997).

 
Attila G.   2019. 04. 22.

a nap véleménye

1
Imázsépítgetés Kőmíves Kelemen módra

HOZZÁSZÓLÁSOM CSELEKMÉNYMEGJELENÍTÉST TARTALMAZ! Olykor, amikor filmkritikát, illetve sokkal pontosabban fogalmazva filmes hozzászólást írok, szeretem egy kicsit szabadjára engedni a gondolataimat. Szeretek olyan gondolatokat megfogalmazni – vagy érz... teljes kritika»

 
Yosihiro   2021. 01. 06.

1
Érdemes megnézni

A magyar filmek mindig különlegesek. Van bennük sok jó, de van sok rossz dolog is. Azt hiszem, most is ezt láttam. A film maga jó, de vannak benne olyan részek, amik nem odavalók, és ezért nem tud jól lenni az egész. Kicsit bátrabb meglátással ebből ... teljes kritika»

 
dulkap   2016. 06. 16.

0

Ez elég gyengécskére sikeredett, pedig bírom Kern , meg úgy az egész színész gárda szimpatikus volt. Talán ha bátrabban morbid és humorosabb. De drámának és vígjátéknak is kevés volt.

 
fcbnandi   2016. 05. 31.

1

A mai napon néztem meg moziban. Nekem nagyon tetszett! Kern András nagyon vicces volt, jót alakított. :) az utóbbi filmek közül az egyik legjobb, amit láttam. Mindenkinek ajánlom... nem is értem miért van leértékelve.. mik ezek a negatív kommentek...... több»

 
Ancsus   2017. 02. 08.

1

Mivel az utóbbi években nagyon sok jó magyar filmet láttam, ezért kíváncsian ültem le megnézni a Gondolj rám-ot is. A tartalom jó volt, tetszett a történet, a zene és a film lendületessége is. Érdemes megnézni.

 
tamas84   2016. 01. 31.

1

Nem igazán értem, mi a probléma jazzy. Nem mondom, nekem is voltak fenntartásaim, de engem meggyőzött. Van a Kernnek egy sajátos világnézete, humora ami átjön az alakításain és a rendezésein. És én ezt most is megkaptam tőle.

A film 15 830 360 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 24 710 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Kern András végignézett egy műtétet, hogy hitelesen tudja játszani a operáló orvos szerepét.

(Yosihiro )
 

Rajhona Ádám utolsó filmje.

(dulkap)
 
A netes sajtóban szinte egyöntetű fanyalgás fogadta Kern András új filmjének hírét, s az ilyesmi már csak dacból is rokonszenvet vált ki az emberből. Nos, a Gondolj rám valóban nem jó film, ám életünk legnehezebb és talán legfontosabb feladatáról, a meghalásról próbál mesélni. LÁSZLÓ FERENC CIKKE. több»
 
Kern András közel húsz év után újra rendez - és jól áll neki! A Gondolj rám meglepően jól sikerült. Kritika. több»
 
Kicsit féltem a filmtől, mert nem kell erősen gondolkodni, hogy hasonló alkotásokat idézzünk fel. Aztán eltelik az első tíz perc, és érzem, hogy minden félelem indokolatlan. több»