Az 1950-es években fénykorát éli a hollywoodi álomgyár. Egy menedzser, Mannix (Josh Brolin) arra lesz figyelmes, hogy a készülő produkció szereplői sorra eltűnnek. A férfi nyomozásba kezd, hogy kiderítse, mi állhat a rejtélyes események hátterében. A történet Mannix egyetlen napját követi végig.
(forgalmazza: UIP-Duna Film)
(hp)A Coen-testvérek megkerülhetetlen alkotók a mai filmművészetben. Sajnos ennek a filmnek a színvonala nem éri el a „Fargo”, vagy a „Nem vénnek való vidék” minőségét, ha rangsorolni akarnánk inkább a gyengén sikerült filmjeik közé sorolhatnánk. Könnyen... teljes kritika»
Hát ez nem az volt amire számítottam. Bár nem volt hosszú, de így is hamar elkezdtem unni, hiszen a filmben igazából semmi nem történik. Felesleges jelenetek és felesleges sztárparádé. Tele kitűnő színésszel, de semmi lehetőség maradandót alkotni, an... több»
Sokkal többet vártam volna. Azt hittem viccesebb lesz. Ettől függetlenül élvezhető volt, de úgy érzem, hogy volt pár szereplő, akiből többet is ki lehetett volna hozni, vagy éppen kevesebbet kellett volna. A karakterek nagy részét sem megkedvelni, se... több»
A film összbevétele 63 647 656 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 40 130 802 forintot termelt. A hazai mozik összesen 39 284 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Hedda Hopper (1885-1966) és Louella Parsons (1881-1972) nagyhatású véleményvezérek voltak, akit negatív értelemben a szájukra vettek, az gyakorlatilag eláshatta magát. Jellemzően groteszk módon, bár ki nem állhatták egymást, a filmben ikertestvérként szerepelnek.
(Berto49)Az Ave, Cézár volt a a 2016-os Berlinale, vagyis a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmje.
(ArpiHajdu és Réci)A történet valós szereplőkön alapszik. Eddie Mannix az MGM szolgálatában álló producer és vezető volt, aki nek legfőbb feladata az volt, hogy a stúdió szolgálatában álló színészek magánéleti titkai ne kerüljenek nyilvánosság elé, Tilda Swinton által megformált Hedda Hooper pedig korának egyik legismertebb pletykalap-főszerkesztője volt, akitől csak úgy rettegtek a sztárok.
(ArpiHajdu és Réci)Amikor Hobie Doyle és Carlotta vacsorázik, a férfi egy spagettitésztából formált lasszóval szórakoztatja a hölgyet, utalva ezzel a spagetti-western műfajára.
(ArpiHajdu és Réci)Baird Whitlock karakterét három hollywodi legendából gyúrták össze Coenék: Robert Taylorból, Charlton Hestonból és Kirk Douglasből, akik mindannyian szerepeltek legalább egy híressé vált történelmi filmben (Taylor a Quo Vadis?-ban, Heston a Ben Hurban, Douglas pedig a Spartacusban).
(ArpiHajdu és Réci)Ez volt Tilda Swinton és Ralph Fiennes harmadik közös filmje a Grand Budapest Hotel és a Bigger Splash után.
(ArpiHajdu és Réci)Ez a nyolcadik Coen fivérek-film, amelyben Frances McDormand szerepel (a színésznő egyébként Joel Coen felesége is).
(ArpiHajdu és Réci)A filmben szereplő Capitol Pictures korábban egy másik Coen fivérek-filmben is szerepelt, méghozzá a Hollywoodi lidércnyomásban.
(ArpiHajdu és Réci)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »