Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
21
Szereplők
2
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
juliS   2019. 08. 19.

A balettet mint műfajt sosem értettem, de ez ennél a filmnél szerencsére nem okozott problémát. Sok ugyan benne a zenés-táncos betét, de emellett hangsúlyosan jelen van a művész karrierje kibontakozásának útja is. A kisfiú Acosta nagyon tehetségesen alakított, szerintem érdemes figyelni a további tevékenységét. Az önmagát alakító Acosta pedig zseniális. Az életrajzi filmekben ritkán csalódom, szerencsére ez a film is a nagyszerű produkciók sorát gyarapítja.

 
Toldi   2019. 02. 24.

Érdekes dolog ez, amikor a gyereknek egyáltalán nem fűlik a foga valamihez, a szülei unszolása miatt azonban nincs megállás. Acostának szerencséje volt, bejött az ősök terve, láthatóan időben felismerték a fiukban rejlő tehetséget és addig motiválták, míg sikerült teljesen kibontakoznia. Acosta önéletrajzi könyvét, ami a film alapjául szolgált, ugyan nem olvastam, de a film nagyon meggyőzőre sikerült. Nyomon követhetjük benne a kisfiú önmagával (is) vívott harcát, mert átlagos gyerek lévén ő is szívesebben focizott volna a táncórák helyett. A táncos életútja valóban nem mindennapi, szenzációs, ahogyan a nyomornegyedből származó fiúból világhírű táncos lett. Ritkán lát az ember ilyen jól elkészített életrajzi filmet.

 

Paul Laverty elmondása szerint, amikor Carlos Acosta és a producerek megkeresték, hogy írja meg a film forgatókönyvét, vegyes érzéssel fogadta a dolgot. Egyrészt örült, amiért rá esett a választásuk, másrészt tartott a kihívástól, mivel sosem készített könyvadaptációt.

(hp)
 

Az Út a királyi operába a fiatal Carlos Acostat alakító gyerekszínész, Edlison Manuel Olbera Núñez filmes debütálása.

(hp)
 

Carlos Acosta több jelenetben is önmagát alakítja a filmben.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.