Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
21
Szereplők
4
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
juliS   2019. 08. 19.

legújabb vélemény

A balettet mint műfajt sosem értettem, de ez ennél a filmnél szerencsére nem okozott problémát. Sok ugyan benne a zenés-táncos betét, de emellett hangsúlyosan jelen van a művész karrierje kibontakozásának útja is. A kisfiú Acosta nagyon tehetségesen alakított, szerintem érdemes figyelni a további tevékenységét. Az önmagát alakító Acosta pedig zseniális. Az életrajzi filmekben ritkán csalódom, szerencsére ez a film is a nagyszerű produkciók sorát gyarapítja.

 
paval   2019. 08. 18.

Személy szerint nem igazán vagyok oda az ilyen életrajzi drámákért, amelyről szó szerint átérződik az izzadtságszag, de azt kell, hogy mondjam, hogy ez a film egyszerűen nagyon ott van a szeren. Elképesztően átélhető karakterek, izgalmas sztori. Nagyon kellemesen csalódtam, és mindenkinek csakis ajánlani tudom!


 
Tom   2019. 08. 17.

Hm, hát nem egy könnyű darab, egy kissé sajátos a történetvezetés dinamikája, részemről nem kevés türelem kellett hozzá, de azt hiszem megérte. Mélyen elgondolkodtató filmalkotás, olyan, amely kockára tudja tenni az ember gondolkodásmódját. Aki nem fél ettől, az nézze meg a filmet, garantáltan átértékel majd bizonyos dolgokat.

 
Toldi   2019. 02. 24.

Érdekes dolog ez, amikor a gyereknek egyáltalán nem fűlik a foga valamihez, a szülei unszolása miatt azonban nincs megállás. Acostának szerencséje volt, bejött az ősök terve, láthatóan időben felismerték a fiukban rejlő tehetséget és addig motiválták, míg sikerült teljesen kibontakoznia. Acosta önéletrajzi könyvét, ami a film alapjául szolgált, ugyan nem olvastam, de a film nagyon meggyőzőre sikerült. Nyomon követhetjük benne a kisfiú önmagával (is) vívott harcát, mert átlagos gyerek lévén ő is szívesebben focizott volna a táncórák helyett. A táncos életútja valóban nem mindennapi, szenzációs, ahogyan a nyomornegyedből származó fiúból világhírű táncos lett. Ritkán lát az ember ilyen jól elkészített életrajzi filmet.

 
Egyszer a tánc nyelvén, olykor lázálmosan, táncfilmesen, máskor dokumentarista stílusban mondja el azt, amit egy hagyományos vonalvezetésű moziban ennél jóval sematikusabbnak éreznénk – és így valóban segít kicsit közelebb kerülni Carlos Acostához. több»
 
Végső soron rendkívül gondolatébresztő filmről van szó, mely egy nehéz emberi sorsot mutat be. több»

A film összbevétele 1 888 109 dollár volt (imdb.com).

 

Paul Laverty elmondása szerint, amikor Carlos Acosta és a producerek megkeresték, hogy írja meg a film forgatókönyvét, vegyes érzéssel fogadta a dolgot. Egyrészt örült, amiért rá esett a választásuk, másrészt tartott a kihívástól, mivel sosem készített könyvadaptációt.

(hp)
 

Az Út a királyi operába a fiatal Carlos Acostat alakító gyerekszínész, Edlison Manuel Olbera Núñez filmes debütálása.

(hp)
 

Carlos Acosta több jelenetben is önmagát alakítja a filmben.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.