Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
85

Tudorok (2007)

The Tudors
Filmadatlap
 
21
Szereplők
6
Vélemények
83
Képek
1
Videók
Tudorok
 
Huntermark13   2020. 04. 30.

legújabb vélemény

Jól ismert történet, de páratlanul jól feldolgozva! A négy évad nagyobb lélegzetvételű a korábbi feldolgozásoknál, de folyamatosan fenntartja az érdeklődést. Igényes, korhű díszlet és kosztüm, pazar szereposztás. Az egyik legjobb történelmi sorozat.

 
Puncs   2019. 04. 06.

Ritkán nézek végig egy sorozatot az első részétől az utolsóig, de ezt végignéztem. VIII. Henrik életét számtalanszor feldolgozták már, és szerintem ez a sorozat a legjobbak között van. A szereposztástól a forgatókönyvön át a zenéjéig minden rendben van. Az egyetlen kivetnivalóm csupán annyi, hogy Jonathan Rhys-Meyers VIII. Henriként az utolsó évadban nem volt annyira hiteles.


 
csutyy   2018. 07. 22.

Az előző véleményeken túl megemlíteném, hogy a sorozat végigvezeti a nézőt a katolikus hit kitagadásán, az anglikán egyház, illetve a protestantizmus felemelkedésén továbbá az eretnekek üldözésén. Korhű jelmezekkel és dekorációval ábrázolja Henrik uralkodását. A szereplőket megszereti a néző-köztük Henrik feleségeit is többé-kevésbé. Azt sajnálom, hogy Mária és Erzsébet uralkodását már nem mutatja be a sorozat-hiszen velük hal ki a Tudor ház.

 
DarkMoss   2016. 09. 20.

Remek történelmi sorozat, ami a 16. században játszódik és igyekszik hitelesen és nem teljesen egyértelműen megrajzolni a szereplőket. Ezeket a dolgokat viszont biztos nem találjuk meg egyetlen történelemkönyvben sem, senki ne várjon rendes, okos és igazságos királyt, aki az alattvalók jólétét tartaná szem előtt, vagy kedves egyházi méltóságokat vagy prűd hölgyeket.

 
JollyDzsé   2015. 05. 07.

Naturalisztikus, atmoszferikus. Mocsok, szex és intrikák a fő jellemzői, ami elég is ahhoz, hogy egy jó és izgalmas sorozat alakuljon ki belőle.

 
lollipopp   2014. 12. 18.

Magával ragadó sorozat, és azok a kosztümök!

 

Natalie Dormer eredeti hajszíne szőke, míg Boleyn Annáé barna volt. A színésznő ezért a szerep kedvéért átfestette a haját barnára. A producerek azonban szőke Boleyn Annát akartak, így visszaküldték Dormert, hogy festesse vissza a haját szőkére, de a visszafestés rosszul sült el. A színésznő könyörgött a producereknek, hogy barna maradhasson, hiszen Boleyn Anna is barna volt, így hiteles. Végül a producerek ezt elfogadták.

(Puncs)
 

Az utolsó évadban Gillian Anderson is esélyes volt Katherine Parr szerepére, végül azonban Joely Richardson kapta meg.

(Puncs)
 

VIII. Henrik öreg korára nagyon elhízott. Az alkotók is szerették volna, hogy a főszereplőt alakító Jonathan Rhys Meyers is felszedjen vagy olyan kosztümöt viseljen, amiben kövérnek látszik. Meyesrs azonban egyiket sem volt hajlandó megtenni.

(Puncs)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.