Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
87%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
41
Vélemények
7
Képek
3
Videók

Érdekességek: A szív bajnokai (2009)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 309 208 309 dollár volt (imdb.com).

 

Sandra Bullock számos alkalommal visszautasította a szerepet. Nem igazán tartotta megfelelőnek magát a szerepre, csak akkor vállalta el 100%-osan a szerepet miután alkalma volt találkozni a valódi Leigh Anne Touhy-jal.

(dailyfilmsan)
 

A filmben szereplő edzők legtöbbike saját magát alakította a filmben. (Lou Holtz, Houston Nutt, Ed Orgeron...)

(dailyfilmsan)
 

309,2 millió dollár bevételt hozott a film.

(LionelMessi10)
 

29 millió dollár volt a film költségvetése.

(LionelMessi10)
 

Quinton Aaron a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Sandra Bullock a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Sandra Bullock A szív bajnokai című filmben nyújtott alakításáért Oscar-t nyert és érdekesség, hogy ugyan azon a hétvégén amikor Oscar-t nyert elnyerte az Arany Málna díjat is az Ő a megoldás filmben nyújtott alakításért a legrosszabb színésznő és legrosszabb filmes páros kategóriában.

(Szivárvány1)
 

A film Michael Lewis azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

A film két szereplőjének is köze van a zeneiparhoz: Tim McGraw a színészkedés mellett country énekesként is bizonyította, Lily Collins pedig Phil Collins lánya.

(SódóGA)
 

Michael Oher eredetileg a Briarcrest Keresztény Főiskolára járt, de miután ott elolvasták a forgatókönyvet, a főiskola nem járult hozzá, hogy elhangozzon a neve, mert aggódtak a jó hírük miatt - főleg azon jelenet miatt, amikor a tanárok kételkednek Michael tanulási képességeiben.

(SódóGA)
 

A valódi Michael Oher két évvel fiatalabb mint az őt alakító színész, Quinton Aaron.

(SódóGA)
 

A meghallgatás idején Quinton Aaron biztonsági őrként dolgozott. A meghallgatás után a azt írta a kártyájára, hogy biztonsági őrként is örömmel dolgozna a filmben.

(SódóGA)
 

Sandra Bullock háromszor utasította vissza Leigh Anne Tuohy szerepét, mert fenntartásai voltak azzal kapcsolatban, hogy egy nagyon vallásos nőt kell játszania. Végül elvállalta a szerepet, ám pár hét forgatás után ki akart szállni. A rendező viszont annyira akarta a filmet, hogy maradásra bírta. A színésznő végül Oscar-díjat kapott az alakításáért.

(SódóGA)