Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87
Filmadatlap
 
29
Szereplők
29
Vélemények
7
Képek
6
Videók
 
dulkap   2016. 08. 26.

Egy nagyon jó film egy szomorú témáról. Én nem is a konkrét estere gondolok, hanem annak kivetítésére a társadalom egy hibájára. A legtöbb esetben a pénz mindenen felül áll, még ha életekről is van szó. Az NFL az egyik legjövedelmezőbb üzlet az Egyesült Államokban és sajnos a vezetőit leginkább a pénz vezeti, mint szinte az összes nagyvállalatot. Ráadásul a filmben látható új vezető sötét, mint egy pár rendőrcsizma. De ez egy hosszabb téma lenne és kevésbé a filmről szól. De visszatérve a filmre a maga egyszerű történetmesélése teszi olyan érdekessé, mindenféle hatásvadász elem nélkül, amit a kiváló színészi alakítások teszik emlékezetessé. Különösen Will Smith bizonyítja már sokadjára, hogy kitűnő színész. Kellenek az ilyen a filmek, de érdemes utánaolvasni is a megnézése után. Az amerikai foci, mint sport számomra a világ legjobb sportja, mert kevés olyan sport van, ami ennyire összetett és fordulatos tud lenni. Sajnos a sport nem tudja kiválasztani a vezetőit. Tudom kicsit összevissza írtam, de annyira összetett a dolog, hogy most így sikerült. (A végén Junior Seau-s résznél összeszorult a torkom. Még láttam kvázi élőben játszani a tv-ben és sosem felejtem el, mikor törött karral, férfiként a saját lábain sétált le a pályáról…)

 
Deku   2017. 07. 10.

Kezdve azzal, hogy szerintem jó választás volt Will Smith, már jó pont. Aztán valamiért én szeretem ezeket a sportos történetű filmeket, az meg, hogy még igaz történet is sokat dobott a latba.


 
HercegPeter   2018. 05. 22.

Kedvelem az amerikai focit és számomra mindig is nyilvánvaló volt, hogy nem egészséges ez a sok ütközés. De úgy gondoltam, hogy aki ezt választja az elfogadja a veszélyeit is. Persze egy törött kar vagy láb összeforr, míg egy sérült agy már komolyabb dolog. Azt viszont nem tudtam, hogy ez utóbbi nincs tudományosan bebizonyítva és ennyire nem tiszta az emberek előtt. Na de a filmről is essen pár szó. Will Smith eltalálta a szerepet és a többiekre sem lehet panasz. De én azt mondom, hogy erről a témáról inkább dokumentumfilmet kellene csinálni vagy az áldozatokat a célkeresztbe állítani.

 
dailyfilmsan   2018. 09. 13.

Nagyon érdekfeszítőnek találtam ezt a filmet. Viszonylag hamar feltárul előttünk a probléma ami megoldásra vár. A film egy true story, azaz nem a légbőlkapott zagyvaságot kell 110 percen keresztül vizslatni, hanem egy valós neurológiai problémával szembesülünk. Merem ajánlani ha kihívásokra vágyik az ember és új ismereteket szeretne szerezni.

 
Szilonka   2018. 08. 14.

Teljesen véletlenül akadtam a filmre, nem is hallottam róla. Érdekes téma, remek feldolgozás.

Will Smith
Alec Baldwin
Will Smith
Will Smith
Peter Landesman
Will Smith
Will Smith
Gugu Mbatha-Raw
Will Smith
Gugu Mbatha-Raw
 
Semmi bajunk nem lesz, ha megtekintjük, de mélyebb nyomot biztosan nem fog hagyni - azon az egy gondolaton kívül, hogy mekkora mocsok az NFL (is). 7/10 több»
 
"Landesman jó érzékkel választ színészeket, témát és korrektül le is vezényli a forgatást. Valami ettől függetlenül mégis hiányzik ebből a rendezéséből is, annak ellenére, hogy korrekt munka épp csak nem fogja meg az embert. Lehet, hogy bennem van a hiba, de kicsit több egyediséget vártam el a filmtől, amely egy olyan orvosi esetről mesél, amelyhez nekem diploma sem kellett." több»

A film összbevétele 48 623 572 dollár volt (imdb.com).

 

A mozis forgalmazás idején a Sony Pictures ingyenes vetítéseket tartott az egykori NFL-játékosoknak és családjaiknak.

(hp)
 

A felkészülés részeként Will Smith és az író-rendező Peter Landesman számos boncoláson vett részt.

(hp)
 

A filmet Pittsburgh városában forgatták.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.