Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
86
Filmadatlap
 
29
Szereplők
30
Vélemények
7
Képek
5
Videók
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

szétadom

 
Annuska   2018. 08. 05.

a nap véleménye

Will Smithet rengeteg szerepben láttuk már a vígjátékoktól kezdve, az UFO-s filmeken át egészen a komoly alaktásokig. A Sérülés is az utóbbiak táborát erősíti. Will alakítás ismét remek, nem lehet kivetni valót találni benne. Elképesztően tehetséges a pali és nagyon megjegyezhető, összetéveszthetetlen. Nagyon jól hozta a karaktert. Mellette még olyan nevek tűnnek fel, mint Alec Baldwin, Luke Wilson vagy Stephen Moyer. A film egy igaz történetet mutat be, elég erős témában. A sport filmek kicsit más oldalát mutatja be, amely bér sikerrel zárul, de maga a történet mindvégig egy dráma. A sport mindenki fejében úgy él, hogy fitten és egészségesen tart. Hát nagyon nincs így. Tönkre tehet és romba dönthet. A film az amerikaiak kedvenc sportjának - amit a világon szinte csak ők értenek és kedvelnek - az amerikai focinak az árnyoldalát mutatja be. Megdöbbentő, hogy bizonyos szervezetek és maguk a különféle csapat tulajdonosok is csak a pénzt látják benne, minden csak arról szól és teljesen háttérbe szorul maga a sportoló és annak élete. A film kapcsán más sportok és sportolók hasonló helyzete is az eszembe jutott, hogy mennyire beteg világban élünk. Eleve a horribilis pénz, ami egyes sportokban van, például az olyannyira felkapott futball a milliárdokat kereső focistákkal, akiknél egy időben minden nap lehetett olvasni egy olyan hírt, hogy megállt a szíve és meghalt, holott rendszeres sportvizsgálatokon esnek át, hogy nem tűnik ez fel senkinek. Elég csak szegény Fehér Miklós esetére gondolni. Nincs erre semmilyen előjel? Vagy egyszerűen túl vannak terhelve vagy ki tudja miket szedetnek velük a még jobb teljesítés reményében. A másik túlontúl felkapott sport a Formula 1. Elképesztő pénzeket herdálnak el benne, és itt nem is csak a fizetésekre, fejlesztésekre gondolok, hanem hogy kéthetente több száz ember utazik egyik futamról a másikra. A sokszor nem túl látványos "körözgetés" pedig hihetetlen sok mocskot küld a levegőbe. A filmben több ember halála és több év no meg egy mindenre elszánt patológus kellett ahhoz, hogy komolyan vegyék az ügyet. Ahogy a filmben is lehangzott egy meccsen rendszeresen több ütést is kapott egy-egy játékos, akiknek mint a gépeknek továbbra is a pályán kellett maradniuk. Nem tudom, hogy azóta történt e változás a sportban, kipárnázott védősisak, egyéb, hogy a sportolók megéljék a nyugdíjas kort. Vagy csökkent-e az amerikai focizni vágyók száma. Aki szereti a sportokat, a sportról szóló filmeket, amelyek ráadásul igaz történetet dolgoznak fel az nem fog csalódni.


 
dulkap   2016. 08. 26.

Egy nagyon jó film egy szomorú témáról. Én nem is a konkrét estere gondolok, hanem annak kivetítésére a társadalom egy hibájára. A legtöbb esetben a pénz mindenen felül áll, még ha életekről is van szó. Az NFL az egyik legjövedelmezőbb üzlet az Egyesült Államokban és sajnos a vezetőit leginkább a pénz vezeti, mint szinte az összes nagyvállalatot. Ráadásul a filmben látható új vezető sötét, mint egy pár rendőrcsizma. De ez egy hosszabb téma lenne és kevésbé a filmről szól. De visszatérve a filmre a maga egyszerű történetmesélése teszi olyan érdekessé, mindenféle hatásvadász elem nélkül, amit a kiváló színészi alakítások teszik emlékezetessé. Különösen Will Smith bizonyítja már sokadjára, hogy kitűnő színész. Kellenek az ilyen a filmek, de érdemes utánaolvasni is a megnézése után. Az amerikai foci, mint sport számomra a világ legjobb sportja, mert kevés olyan sport van, ami ennyire összetett és fordulatos tud lenni. Sajnos a sport nem tudja kiválasztani a vezetőit. Tudom kicsit összevissza írtam, de annyira összetett a dolog, hogy most így sikerült. (A végén Junior Seau-s résznél összeszorult a torkom. Még láttam kvázi élőben játszani a tv-ben és sosem felejtem el, mikor törött karral, férfiként a saját lábain sétált le a pályáról…)

 
Deku   2017. 07. 10.

Kezdve azzal, hogy szerintem jó választás volt Will Smith, már jó pont. Aztán valamiért én szeretem ezeket a sportos történetű filmeket, az meg, hogy még igaz történet is sokat dobott a latba.

 
HercegPeter   2018. 05. 22.

Kedvelem az amerikai focit és számomra mindig is nyilvánvaló volt, hogy nem egészséges ez a sok ütközés. De úgy gondoltam, hogy aki ezt választja az elfogadja a veszélyeit is. Persze egy törött kar vagy láb összeforr, míg egy sérült agy már komolyabb dolog. Azt viszont nem tudtam, hogy ez utóbbi nincs tudományosan bebizonyítva és ennyire nem tiszta az emberek előtt. Na de a filmről is essen pár szó. Will Smith eltalálta a szerepet és a többiekre sem lehet panasz. De én azt mondom, hogy erről a témáról inkább dokumentumfilmet kellene csinálni vagy az áldozatokat a célkeresztbe állítani.

Will Smith
Alec Baldwin
Will Smith
Will Smith
Peter Landesman
Will Smith
Will Smith
Gugu Mbatha-Raw
Will Smith
Gugu Mbatha-Raw
 
Semmi bajunk nem lesz, ha megtekintjük, de mélyebb nyomot biztosan nem fog hagyni - azon az egy gondolaton kívül, hogy mekkora mocsok az NFL (is). 7/10 több»
 
"Landesman jó érzékkel választ színészeket, témát és korrektül le is vezényli a forgatást. Valami ettől függetlenül mégis hiányzik ebből a rendezéséből is, annak ellenére, hogy korrekt munka épp csak nem fogja meg az embert. Lehet, hogy bennem van a hiba, de kicsit több egyediséget vártam el a filmtől, amely egy olyan orvosi esetről mesél, amelyhez nekem diploma sem kellett." több»

A film összbevétele 48 623 572 dollár volt (imdb.com).

 

A mozis forgalmazás idején a Sony Pictures ingyenes vetítéseket tartott az egykori NFL-játékosoknak és családjaiknak.

(hp)
 

A felkészülés részeként Will Smith és az író-rendező Peter Landesman számos boncoláson vett részt.

(hp)
 

A filmet Pittsburgh városában forgatták.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.