2019.09.25   szerző: hp   hozzászólások: 0

Ma ünnepli 51. születésnapját generációjának egyik meghatározó színésze, Will Smith. Ennek kapcsán galériás cikkünkben filmenként egy fotóval tisztelgünk a színész előtt.

Egy karrier képekben: Ma 51 éves Will Smith (galéria)

Színész, producer, zenész, Will Smith gyakorlatilag minden területen sikert aratott, melyen kipróbálta a tehetségét. Miután 1990-ben elindult az NBC-n a Kaliforniába jöttem, a színész egy csapásra világhírnévre tett szert. Hat évad, két Golden Globe-jelölés Smith számára, nem is rossz mérleg újoncként.

Az igazán nagy áttörést azonban Michael Bay akcióvígjátéka, a Bad boys - Mire jók a rosszfiúk? hozta meg a számára, melyet követően kinyíltak előtte Hollywood kapujai, és az Álomgyár egyik legnagyobb húzónevévé vált a kilencvenes évek közepére. Bár a Mátrixot nem vállalta el, jött A függetlenség napja, a Men in Black - Sötét zsaruk, majd egy drámai szerep az Aliban, melyben minden idők egyik legismertebb bokszolóját alakította. Természetesen korábbi sikerfilmjeinek folytatásai sem maradhattak el, a Sötét zsaruk 2 mellett a Bad Boys is megkapta a maga második részét (Bad Boys 2. - Már megint a rosszfiúk). A Legenda vagyokban egy zombiapokalipszis egyetlen túlélőjét alakította, a Hancockban egy lecsúszott szuperhőst, az Öngyilkos osztagban pedig egy kultikus képregénykarakter bőrébe bújt. Robin Williams nyomdokaiba lépett az Aladdin Dzsinnjeként és saját fiatalkori önmagával is összemérte erejét a Gemini Manben. És akkor csak egy kimagasló pályafutás legfontosabb állomásait említettük.

Lapozd át a fenti galériát a fotókra kattintva, vagy látogass el Smith mafabos adatlapjára (IDE) a teljes filmográfiáért. Nektek melyik a kedvenc filmetek tőle?

#1
Will Smith

Will Smith

szül. 1968. 09. 25. (51 éves)
Philadelphia, Pennsylvania, Amerikai Egyesült Államok
Willard Christopher Smith Jr. 1968. szeptember 25- én született a pennsylvaniai Philadelphia városában. Édesanyja, Caroline Bright iskolaigazgató volt, apja, id. Willard Carroll Smith pedig mérnök. Megnyerő és ravasz viselkedésével nyerte el a "Prince" becenevet - ebből lett később a Fresh Prince művésznév, Smith ugyanis gyerekkorába... több»