Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Hét élet (2008)

Seven Pounds
Filmadatlap
 
27
Szereplők
25
Vélemények
23
Képek
2
Videók

Galéria (23)

Videók (2)

 
Gauss   2022. 12. 25.

legújabb vélemény

0

Szép film, nekem tetszett. Szentestére választottam ki, jól tettem. :) Will Smith szenzációs, mint mindig. Szép a története, tanulságos, rádöbbentett, hogy mennyire szerencsés helyzetben is vagyunk, és sokszor nem értékeljük.

 
Yosihiro   2018. 12. 30.

3
Hét élet

Ha valami zseniális akkor ez a film mindenképpen az. Egy Oscart mindenképp megér. Azt hiszem aki látta a filmet az olyan hatás alá került ami átértékelheti életünket vagy elgondolkodtató és figyelemfelhívó szava megérint. Egyszerűen döbbenetes ahogy a film vezeti az embert és a vége felé értelmet nyer a hét élet. Csodálatos érzelmek törnek felszínre a filmben. Egy átlagos történetnek indul amiből nem látjuk mi lesz a vége. Aztán jön a "csattanó" ami ugyan drámai de igazán megragadó. A szerelem ezt az oldalát kevesen vitték filmvászonra de ez bomba jól sikerült. Will Smith élete szerepét játszott el úgy gondolom. Rosario D. is felnőtt a feladathoz. A többi szereplő meg a saját szerepükkel is hozzátettek ehhez a remek produkcióhoz. Összességében a kép, látvány nagyon jó. A hang és az effektusok és a zenei aláfestés önmagért beszél. Csak jót lehet írni és mondani erről a filmről minden ízében ott van a tökéletesség éa az az érzés ami sok sok filmből hiányzik - a szeretet. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Óriási élmény ezt nem szabad kihagyni senkinek sem. Üdv Yoi

 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 03.

1

Kifejezetten szerethető dráma, ami azonnal megfog és magával ragad. Nagyon szép és ötletes a története, és ami külön pozitívum, az maga Will Smith és amit a vásznon előad. Jó mozi.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Ez a film amellett, hogy érzelmekkel van tele nagyon könnyen lekötik a nézőt. A szomorúságával is simán eléri, hogy szeressük. Will Smith eszméletlen jó volt.

 
rbernadett   2015. 10. 26.

0

Mindig is sokra becsültem azokat a filmeket, amik nem azért szögeztek a képernyő elé, mert én akartam, hanem, mert ők akarták. Ez egy ilyen film... Fogalmam sem volt, hogy mi a történet, amikor arra a csatornára kapcsoltam, ahol ez a film ment. Mivel... több»

 
harnas1207   2022. 06. 09.

0

Egy véletlen folytán kezdtük el nézni, de pontosan tudtuk miről is szól. Sőt, érdekelt is a történet. Mégis totálisan untatott a film, egyszerűen képtelen voltam élvezni. A szerelmi szál már ott röhejes volt, mikor a nő a felajánlott 6 havi halasztás... több»

 
kevelin   2018. 08. 23.

0

Will Smith egyik legjobb filmje.MIndenkinek meg kellene nézni aki azt hiszi többet ér mint mások. Nagyon az ember velejéig hatoló történet és nehéz megállni könnyek nélkül. csodálatos film arról amikor valaki magába száll és rájön hogy nem ér ő sem többet mint mások.

A film összbevétele 168 168 201 dollár volt (imdb.com).

 

Ben elvileg hét embernek segít, de ez valójában nyolc, ha az idős hölgyet, Inezt is számítjuk.

(SódóGA)
 

A film címe egy utalás William Shakespeare drámájára, a Velencei kalmárra, amiben Antonio, a kereskedő belemegy abba az alkuba Shylockkal, hogy ha késik neki az uzsora visszafizetésével, a saját húsával fizet meg érte. A filmben – igaz, nagyon távoli párhuzamban – de szintén ez lesz a fizetség a „tartozásokért” cserébe.

(SódóGA)
 

Will Smith bevallása szerint a forgatáson döbbent rá, hogy neki is szembesülnie kell az élet nagy kérdéseivel: hogyan lehet túlélni az életet, amikor úgy érzed, már tönkrement minden, hogy lehet feldolgozni egy traumát?

(SódóGA)
 

A rendezőt, Gabriele Muccinot azért vonzotta annyira a történet, mert egy misztikus utazást mutat be, miközben megmutatja a szerelem valódi természetét. Úgy érezte, hogy ez egy olyan ember története, akit összetört a szerelme utáni gyász, és egy lehetőséget kap az újrakezdésre, épp egy új szerelmen keresztül. A történet gondolatébresztő és érzelemben gazdag. A főszerepre Will Smitht találta a legideálisabb jelöltnek.

(SódóGA)
 

Woody Harrelson karakterét Ezrának nevezik a filmben, ami héberül annyit tesz „segítő” – ez utalás a film végén történő eseményekre.

(SódóGA)