Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
87

Hét élet (2008)

Seven Pounds
Filmadatlap
 
27
Szereplők
21
Vélemények
9
Képek
2
Videók
Hét élet
Will Smith
Rosario Dawson
 
flankezredes   2020. 05. 20.

legújabb vélemény

Zseniális is lehetett volna...

Alapvetően fogékony vagyok az ilyen drámákra, ahogy öregszem egyre jobban tudom értékelni az ilyen alkotásokat. A film az első felében még elég zavaros, csak azért nem adtam meg neki az ötödik csillagot mert nem békültem ki a dramaturgiával. Viszont mindenkinek ajánlom, kevés ilyen filmet láttam még, nagyon durván felültet egy érzelmi hullámvasútra. A két színész nagyszerű ahogy mások is megírták, szinte minden pontjában tökéletes, de mégsem tudok egyöntetűen maximális csillagot adni. Kíváncsi lennék még egyébként véleményekre, mert ez egy olyan film amiről érdemes beszélni.

 
Yosihiro   2018. 12. 30.

Hét élet

Ha valami zseniális akkor ez a film mindenképpen az. Egy Oscart mindenképp megér. Azt hiszem aki látta a filmet az olyan hatás alá került ami átértékelheti életünket vagy elgondolkodtató és figyelemfelhívó szava megérint. Egyszerűen döbbenetes ahogy a film vezeti az embert és a vége felé értelmet nyer a hét élet. Csodálatos érzelmek törnek felszínre a filmben. Egy átlagos történetnek indul amiből nem látjuk mi lesz a vége. Aztán jön a "csattanó" ami ugyan drámai de igazán megragadó. A szerelem ezt az oldalát kevesen vitték filmvászonra de ez bomba jól sikerült. Will Smith élete szerepét játszott el úgy gondolom. Rosario D. is felnőtt a feladathoz. A többi szereplő meg a saját szerepükkel is hozzátettek ehhez a remek produkcióhoz. Összességében a kép, látvány nagyon jó. A hang és az effektusok és a zenei aláfestés önmagért beszél. Csak jót lehet írni és mondani erről a filmről minden ízében ott van a tökéletesség éa az az érzés ami sok sok filmből hiányzik - a szeretet. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Óriási élmény ezt nem szabad kihagyni senkinek sem. Üdv Yoi


 
rbernadett   2015. 10. 26.

Mindig is sokra becsültem azokat a filmeket, amik nem azért szögeztek a képernyő elé, mert én akartam, hanem, mert ők akarták. Ez egy ilyen film... Fogalmam sem volt, hogy mi a történet, amikor arra a csatornára kapcsoltam, ahol ez a film ment. Mivel sikerült egy olyan jelenetet kifognom, ami szakmai szempontból érdekelt, nem kapcsoltam el, utána csak azt vettem észre, hogy képtelen vagyok elengedni a filmet... Jézus! Ennek már több éve és még mindig képtelen vagyok elengedni!

 
Deku   2017. 07. 18.

Ez a film amellett, hogy érzelmekkel van tele nagyon könnyen lekötik a nézőt. A szomorúságával is simán eléri, hogy szeressük. Will Smith eszméletlen jó volt.

 
kevelin   2018. 08. 23.

Will Smith egyik legjobb filmje.MIndenkinek meg kellene nézni aki azt hiszi többet ér mint mások. Nagyon az ember velejéig hatoló történet és nehéz megállni könnyek nélkül. csodálatos film arról amikor valaki magába száll és rájön hogy nem ér ő sem többet mint mások.

A film összbevétele 168 168 201 dollár volt (imdb.com).

 

Ben elvileg hét embernek segít, de ez valójában nyolc, ha az idős hölgyet, Inezt is számítjuk.

(SódóGA)
 

A film címe egy utalás William Shakespeare drámájára, a Velencei kalmárra, amiben Antonio, a kereskedő belemegy abba az alkuba Shylockkal, hogy ha késik neki az uzsora visszafizetésével, a saját húsával fizet meg érte. A filmben – igaz, nagyon távoli párhuzamban – de szintén ez lesz a fizetség a „tartozásokért” cserébe.

(SódóGA)
 

Will Smith bevallása szerint a forgatáson döbbent rá, hogy neki is szembesülnie kell az élet nagy kérdéseivel: hogyan lehet túlélni az életet, amikor úgy érzed, már tönkrement minden, hogy lehet feldolgozni egy traumát?

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.