Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Gemini Man (2019)

Gemini Man
Filmadatlap
 
30
Szereplők
17
Vélemények
16
Képek
10
Videók

Galéria (16)

Will Smith
Will Smith
Clive Owen
Will Smith
Will Smith
Mary Elizabeth Winstead
Benedict Wong
Will Smith
Clive Owen
Will Smith
Clive Owen
Will Smith
Will Smith

Videók (10)

 
Félix   2020. 12. 02.

legújabb vélemény

1
A két Will Smith

Elég fura volt, de tudom értékelni ezt a filmet. Ha egy kicsit túlzásba akarnám vinni, akkor azt mondanám, egy kicsit túl sok akció volt benne. Tetszett, hogy megduplázták Will Smith-t. Sokat nem lehet mondani erről a filmről, a főszereplőért plusz p... teljes kritika»

 
Lubi   2019. 10. 10.

a nap véleménye

1
A klónok háborúja

Will Smith Budapestre látogat, de a városnézésen kívül önmaga fiatalabb klónjával is meg kell küzdenie. A Gemini Man ígéretesnek, vagy különösebben eredetinek nem mondható felütéssel kezd, amit több fronton is próbál palástolni. A film fő vonzereje n... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2020. 01. 28.

0

Most komolyan, ezt Ang Lee rendezte? Mert ezt bármelyik iparos rendezô tudta volna produkálni. Will Smith meg csapnivaló színész, itt is bizonyítja, ezen a borzalmas CGI sem segít. Egy teljesen átlagos és jellegtelen gagyi, nem csoda hogy a kutya se volt rá kîváncsi...

 
Norbert93   2020. 06. 19.

0
Will Smith vs CGI Will Smith: avagy forradalmi újítás helyett gagyi CGI akció

Már megszokhattuk, hogy Will Smith minden filmjében eljátsza saját magát, ám, mivel ezt már megszokhattuk, ezért duplázás gyanánt kapunk mellé egy megfiatalított CGI klónt. Ami nem lenne feltétlenül baj, de már egyfajta előjelként lehet felfogni, hogy a filmmel kapcsolatban nem kell nagy elvárásokat támasztani. Ezeket a nem túl nagy elvárásokat is bőven sikerült alámúlni, ugyanis a film a főszereplő(k)től függetlenül is nagyon gyenge. Unalmas, lélektelen, száraz CGI az egész. Véleményem szerint egy akciófilm mindig a karakterek és a "harcok" miatt volt jó, erre se karakter, se igazi harc. Egy klasszikus akcióhősnél már az sem túl hiteles, ha kaszkadőrök verekednek helyette, hát még ha a kaszkadőrök helyett (amit legalább emberek hajtanak végre) egy gagyi, Penge 2 szerű CGI bunyót láthatunk. Ehhez képest a Dupla Dinamit egy kultfilm. Idáig jutottunk, hogy egy akciófilmben már egy verekedős jelenetet is számítógépes trükkökkel kell megkoreografálni???

 
Ms. Akárki   2019. 10. 23.

0

Will Smith miatt nagyon vártam már a filmet, de óriási csalódás volt. Agyonismételt klónos katyvasz ami semmi újdonságot nem tud sajnos nyújtani. Az animációról pedig inkább ne is beszéljünk. Egyszerű max egyszer nézős akciófilm.

 
BoBamburg   2020. 07. 12.

0

Rég unatkoztam ennyire egy akció filmen, de a gemini man annyira kommersz és közhelyes, hogy már már nekem volt kellemetlen. A fiatal Will Smith cgi pedig állandóan kizökkentett, mivel sokszor hatott nevetségesen, mintsem komolyan.

 
Döme   2019. 10. 17.

0
Will Smith visszatérése

Sokakkal ellentétben nekem tetszett a Gemini Man. Nem fog a kedvenc filmjeim közé tartozni, de nem is szántam oda. Talán pont ez az oka annak, hogy én pozitívabb hangvételben tudok nyilatkozni róla, mint az átlag. Nem vártam tőle többet, mint amennyi... teljes kritika»

A film összbevétele 167 548 847 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 185 330 528 forintot termelt. A hazai mozik összesen 122 948 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A két Will Smith motorokat használ fegyverként az egyik jelenetben. Ezzel olyan szintet léptek át az akciófilmek kategóriájában, amilyet csak a Mátrix tudott hozni két évtizeddel ezelőtt.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A film világpremierje (szeptember 25.) (vörös szőnyeges felvonulás, photo call, világpremier vetítés, másnap sajtótájékoztató és "press junket" nap) Budapesten volt. Részt vett rajta a főszereplő Will Smith, valamint Ang Lee (rendező), továbbá Jerry Bruckheimer és David Ellison (producerek) is. Ezen a napon volt Will Smith 51. születésnapja. Ez az első alkalom, hogy egy (teljes) "hollywoodi" világpremier Budapesten volt megtartva.

(Curacao86)
 

A film budapesti premier előtti vetítésére Will Smith is ellátogatott, aki a fővárosban ünnepelte a születésnapját.

(hp)
 

A filmet már a 90-es évek második felében elkezdte fejleszteni a Disney, azonban, mivel a számítógépes effektek akkor még messze nem voltak olyan fejlettek, mint manapság, a projektet végül elkaszálta a stúdió.

(hp)
 

Ang Lee az előző filmjéhez hasonlóan (Billy Lynn hosszú, félidei sétája) Gemini Mant is extra magas, 120 képkocka/másodperces sebességgel forgatta, ezúttal azonban már 3D-re optimalizálva, ARRI Alexa kamerákkal.

(hp)
 
Kicsit olyan a Gemini Mant nézni, mint a magyar trashfilmek újdonsült királyát, a Pappa piát, ahol a néző nem Szabó Kimmel Tamást, hanem a koreográfiát elvétő táncosokat figyelte a háttérben. Kétségtelen, hogy a HFR, a CGI, a 4K és a 3D+ a digitális film új nyelve, de a Gemini Man még csak dadog ezen. több»
 
Ha valami könnyed szórakozásra vágyunk, inkább nézzük újra Will Smith lánchídi táncát, azzal garantáltan jobban járunk. több»
 
Örülünk mi a szép mozgóképeknek, de azért nem ártana egy logikus, eredeti sztori sem, ami néhol még meg is lepi a nézőt. több»