Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
61%
Filmadatlap
 
32
Szereplők
17
Vélemények
16
Képek
10
Videók
Gemini Man
 
BoBamburg   2020. 07. 12.

legújabb vélemény

Rég unatkoztam ennyire egy akció filmen, de a gemini man annyira kommersz és közhelyes, hogy már már nekem volt kellemetlen. A fiatal Will Smith cgi pedig állandóan kizökkentett, mivel sokszor hatott nevetségesen, mintsem komolyan.

 
Lubi   2019. 10. 10.

a nap véleménye

A klónok háborúja

Will Smith Budapestre látogat, de a városnézésen kívül önmaga fiatalabb klónjával is meg kell küzdenie. A Gemini Man ígéretesnek, vagy különösebben eredetinek nem mondható felütéssel kezd, amit több fronton is próbál palástolni. A film fő vonzereje n... teljes kritika»


 
HETEDIK   2020. 01. 28.

Most komolyan, ezt Ang Lee rendezte? Mert ezt bármelyik iparos rendezô tudta volna produkálni. Will Smith meg csapnivaló színész, itt is bizonyítja, ezen a borzalmas CGI sem segít. Egy teljesen átlagos és jellegtelen gagyi, nem csoda hogy a kutya se volt rá kîváncsi...

 
NGN   2020. 02. 23.

Középszerű tucatmozi, de lehetett volna sokkal jobb is. Az akciók jók, de sajnos ennyiben ki is merül az egész film. Ang Lee ennél sokkal többre lenne képes.

 
Ms. Akárki   2019. 10. 23.

Will Smith miatt nagyon vártam már a filmet, de óriási csalódás volt. Agyonismételt klónos katyvasz ami semmi újdonságot nem tud sajnos nyújtani. Az animációról pedig inkább ne is beszéljünk. Egyszerű max egyszer nézős akciófilm.

 
Norbert93   2020. 06. 19.

Will Smith vs CGI Will Smith: avagy forradalmi újítás helyett gagyi CGI akció

Már megszokhattuk, hogy Will Smith minden filmjében eljátsza saját magát, ám, mivel ezt már megszokhattuk, ezért duplázás gyanánt kapunk mellé egy megfiatalított CGI klónt. Ami nem lenne feltétlenül baj, de már egyfajta előjelként lehet felfogni, hogy a filmmel kapcsolatban nem kell nagy elvárásokat támasztani. Ezeket a nem túl nagy elvárásokat is bőven sikerült alámúlni, ugyanis a film a főszereplő(k)től függetlenül is nagyon gyenge. Unalmas, lélektelen, száraz CGI az egész. Véleményem szerint egy akciófilm mindig a karakterek és a "harcok" miatt volt jó, erre se karakter, se igazi harc. Egy klasszikus akcióhősnél már az sem túl hiteles, ha kaszkadőrök verekednek helyette, hát még ha a kaszkadőrök helyett (amit legalább emberek hajtanak végre) egy gagyi, Penge 2 szerű CGI bunyót láthatunk. Ehhez képest a Dupla Dinamit egy kultfilm. Idáig jutottunk, hogy egy akciófilmben már egy verekedős jelenetet is számítógépes trükkökkel kell megkoreografálni???

 
Ákos Varga   2019. 10. 13.

Lopott identitás - Gemini Man

A könnyűzenében is előfordul, hogy egy kivételes tehetségekből álló supergroup alakul, ám a végeredmény valamiért nagyon messze áll attól a minőségtől, melyet az előadók külön-külön képviselnek. A Gemini Mannel is valami ilyesmi a helyzet. A film ötl... teljes kritika»

Will Smith
Will Smith
Clive Owen
Will Smith
Will Smith
Mary Elizabeth Winstead
Benedict Wong
Will Smith
Clive Owen
Will Smith
Clive Owen
Will Smith
Will Smith

A film összbevétele 167 548 847 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 185 330 528 forintot termelt. A hazai mozik összesen 122 948 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A két Will Smith motorokat használ fegyverként az egyik jelenetben. Ezzel olyan szintet léptek át az akciófilmek kategóriájában, amilyet csak a Mátrix tudott hozni két évtizeddel ezelőtt.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A film világpremierje (szeptember 25.) (vörös szőnyeges felvonulás, photo call, világpremier vetítés, másnap sajtótájékoztató és "press junket" nap) Budapesten volt. Részt vett rajta a főszereplő Will Smith, valamint Ang Lee (rendező), továbbá Jerry Bruckheimer és David Ellison (producerek) is. Ezen a napon volt Will Smith 51. születésnapja. Ez az első alkalom, hogy egy (teljes) "hollywoodi" világpremier Budapesten volt megtartva.

(Curacao86)
 

A film budapesti premier előtti vetítésére Will Smith is ellátogatott, aki a fővárosban ünnepelte a születésnapját.

(hp )
 

A filmet már a 90-es évek második felében elkezdte fejleszteni a Disney, azonban, mivel a számítógépes effektek akkor még messze nem voltak olyan fejlettek, mint manapság, a projektet végül elkaszálta a stúdió.

(hp )
 

Ang Lee az előző filmjéhez hasonlóan (Billy Lynn hosszú, félidei sétája) Gemini Mant is extra magas, 120 képkocka/másodperces sebességgel forgatta, ezúttal azonban már 3D-re optimalizálva, ARRI Alexa kamerákkal.

(hp )
 

A film forgatása 2018. február 27-én kezdődött meg Glennville-ben, Geogriában, majd Cartagenában, Colombia államban folytatodótt. Ezt követően érkezett a stáb Budapestre, ahol tovább folytatták a munkát.

(hp )
 

A Gemini Man forgatása jelentős részben Budapesten zajlott. A stáb egyebek mellett a Széchenyi Gyógyfürdőben is forgatott.

(hp )
 

A Gemini Man női főszerepére Mary Elizabeth Winstead és Tatiana Maslany is esélyes volt, az alkotók azonban végül előbbi mellett döntöttek.

(hp )
 

A film főszerepe kapcsán olyan sztárok nevei is felmerültek, mint Harrison Ford, Chris O'Donnell, Mel Gibson, Jon Voight, Nicolas Cage, Clint Eastwood és Sean Connery.

(hp )
 

A film egyes jeleneteit Budapesten forgatták.

(indingo )
 
A Gemini Man-t nyugodt szívvel tudom ajánlani Will Smith rajongóknak, akciófilmre vágyóknak, valamint azoknak, akik szeretik a Magyarországon forgatott filmeket és csemegézni mit-hol forgattak. több»
 
Budapest, legalább Budapest. Mondogassuk ezt magunknak, amíg végképp sikerül elfelejteni ezt a hatalmas tévedést. több»
 
Kicsit olyan a Gemini Mant nézni, mint a magyar trashfilmek újdonsült királyát, a Pappa piát, ahol a néző nem Szabó Kimmel Tamást, hanem a koreográfiát elvétő táncosokat figyelte a háttérben. Kétségtelen, hogy a HFR, a CGI, a 4K és a 3D+ a digitális film új nyelve, de a Gemini Man még csak dadog ezen. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.