Közösség

Vélemény:

 

85 Sérülés

(2015)

Sérülés

 
dulkap   2016.08.26 20:20
0

Egy nagyon jó film egy szomorú témáról. Én nem is a konkrét estere gondolok, hanem annak kivetítésére a társadalom egy hibájára. A legtöbb esetben a pénz mindenen felül áll, még ha életekről is van szó. Az NFL az egyik legjövedelmezőbb üzlet az Egyesült Államokban és sajnos a vezetőit leginkább a pénz vezeti, mint szinte az összes nagyvállalatot. Ráadásul a filmben látható új vezető sötét, mint egy pár rendőrcsizma. De ez egy hosszabb téma lenne és kevésbé a filmről szól.
De visszatérve a filmre a maga egyszerű történetmesélése teszi olyan érdekessé, mindenféle hatásvadász elem nélkül, amit a kiváló színészi alakítások teszik emlékezetessé. Különösen Will Smith bizonyítja már sokadjára, hogy kitűnő színész. Kellenek az ilyen a filmek, de érdemes utánaolvasni is a megnézése után. Az amerikai foci, mint sport számomra a világ legjobb sportja, mert kevés olyan sport van, ami ennyire összetett és fordulatos tud lenni. Sajnos a sport nem tudja kiválasztani a vezetőit.
Tudom kicsit összevissza írtam, de annyira összetett a dolog, hogy most így sikerült.
(A végén Junior Seau-s résznél összeszorult a torkom. Még láttam kvázi élőben játszani a tv-ben és sosem felejtem el, mikor törött karral, férfiként a saját lábain sétált le a pályáról…)