Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

örök darab

 
dailyfilmsan   2020. 01. 12.

Nem igazán nyűgözött le. Sokan áradoztak a filmről, hogy nagyon jól filmvászonra viszi az esélyegyenlőséget, a kitartást a csapatszellemet. Ez mind igaz és tényleg jó a film, csak éppen egy a tucat közül. Ugyan azt nyújtja mint amit ezelőtt meg ezután sok másik sportfilm, ami az esélyegyenlőség témáját feszegeti. Sőt néhány karaktere kifejezetten idegesítő is.


 
Milanman   2018. 04. 05.

Szívmelengető film a rasszizmus és a gyűlölet értelmetlenségéről és football filmnek sem utolsó. Csak ajánlani tudom a sport szerelmeseinek, mert betekintést enged egy olyan korszakba, amikor a ma már egyértelműnek tűnő dolgokat akkor még megkérdőjelezték, sőt elfogadhatatlannak tartották. A világ összességében mára sem lett sokkal elfogadóbb és toleránsabb, de legalább a sporton belül nem kell már harcolni az előítéletekkel.

 
Bob   2018. 01. 30.

Ez a film zseniális, minden percére érdemes odafigyelni. Azok a sportfilmek, amik közben rasszizmus elleni drámák is egyben, legtöbbször jól sikerülnek: Fekete dicsőség, 42-es, A megállíthatatlan, Büszkeség.

 
rainman   2017. 09. 21.

A rasszizmus mindig is sarkalatos téma volt az USA-ban. Az amerikai foci pedig a legrajongottabb sport. A kettő összekapcsolása jó ötletnek bizonyult filmes szempontból. Rasszizmus elleni dráma, sportos közegben a könnyen emészthető fajtából. A téma súlyos, de mégsem üli meg a gyomrot, köszönhetően a laza, humoros tálalásnak. A jobb sportfilmek közül való, nem kiemelkedő darab, de szórakoztató és tanulságos.

A film összbevétele 136 706 683 dollár volt (imdb.com).

 

A kosárlabda játékos Lebron James kedvenc filmje.

(dailyfilmsan)
 

A Victory Stadiont, ahol a tényleges bajnokságot játszották, 2006 júliusában bontották le.

(dailyfilmsan)
 

A film nagy részét a grúziai Covingtonban forgatták.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.