Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

örök darab

 
dailyfilmsan   2020. 01. 12.

Nem igazán nyűgözött le. Sokan áradoztak a filmről, hogy nagyon jól filmvászonra viszi az esélyegyenlőséget, a kitartást a csapatszellemet. Ez mind igaz és tényleg jó a film, csak éppen egy a tucat közül. Ugyan azt nyújtja mint amit ezelőtt meg ezutá... több»


 
Milanman   2018. 04. 05.

Szívmelengető film a rasszizmus és a gyűlölet értelmetlenségéről és football filmnek sem utolsó. Csak ajánlani tudom a sport szerelmeseinek, mert betekintést enged egy olyan korszakba, amikor a ma már egyértelműnek tűnő dolgokat akkor még megkérdőjel... több»

 
Bob   2018. 01. 30.

Ez a film zseniális, minden percére érdemes odafigyelni. Azok a sportfilmek, amik közben rasszizmus elleni drámák is egyben, legtöbbször jól sikerülnek: Fekete dicsőség, 42-es, A megállíthatatlan, Büszkeség.

 
rainman   2017. 09. 21.

A rasszizmus mindig is sarkalatos téma volt az USA-ban. Az amerikai foci pedig a legrajongottabb sport. A kettő összekapcsolása jó ötletnek bizonyult filmes szempontból. Rasszizmus elleni dráma, sportos közegben a könnyen emészthető fajtából. A téma ... több»

 
Ragemarci   2015. 09. 11.

Kissé giccses, de fontos film a rasszizmus ellen. Az érdekes, hogy a Disneynél már ekkor nagy fantáziát láthattak Goslingban, ugyanis szinte annyit van a kamera előtt, mint bármely több szöveggel bíró fontos mellékszereplő.

 
Döme   2015. 11. 06.

elképesztően jó film !!! nagyon szeretem a sportfilmeket, azon belül az amerikai focis filmeket még jobban. nagyon tetszik az egész történet és az ahogy a sporttal is bemutatja a film, azt az időszakot amikor ennyire jellemző volt a világra ez a bőrs... több»

A film összbevétele 136 706 683 dollár volt (imdb.com).

 

A kosárlabda játékos Lebron James kedvenc filmje.

(dailyfilmsan )
 

A Victory Stadiont, ahol a tényleges bajnokságot játszották, 2006 júliusában bontották le.

(dailyfilmsan )
 

A film nagy részét a grúziai Covingtonban forgatták.

(dailyfilmsan )
 

A filmben látható két játékvezető, E.Y. Coley és B. Keith Harmon valóban az Atlanta Area Labdarúgó Szövetségében dolgozik mint játékvezető.

(dailyfilmsan )
 

A film költségvetése 30 millió dollár volt és jelenleg 137 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

A film megtörtént eset alapján készült.

(hp )
 

Az egyik jelenetben egy téglát dobnak be Boone edző ablakán. A valóságban egy régi WC-t vágtak hozzá, de a film készítői úgy gondolták, ez túl vicces lenne a jelenet komolyságához képest.

(kázsé)
 

Az állami bajnokságot a valóságban nem éjszaka, hanem fényes nappal, déli 12 órakor játszották.

(kázsé)
 

Az eredeti forgatókönyv tele volt káromkodással, de a Disney kérésére átírták, hogy családi filmet készíthessenek a történetből.

(kázsé)
 

A valóságban Bill Yoast edzőnek négy lánya van, de a filmben csak egyikük jelenik meg. Yoast némiképp dühös volt emiatt, de a lányai állítólag élvezték a filmet.

(kázsé)