Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87
Filmadatlap
 
26
Szereplők
8
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
Milanman   2018. 04. 05.

Szívmelengető film a rasszizmus és a gyűlölet értelmetlenségéről és football filmnek sem utolsó. Csak ajánlani tudom a sport szerelmeseinek, mert betekintést enged egy olyan korszakba, amikor a ma már egyértelműnek tűnő dolgokat akkor még megkérdőjelezték, sőt elfogadhatatlannak tartották. A világ összességében mára sem lett sokkal elfogadóbb és toleránsabb, de legalább a sporton belül nem kell már harcolni az előítéletekkel.

 
Bob   2018. 01. 30.

Ez a film zseniális, minden percére érdemes odafigyelni. Azok a sportfilmek, amik közben rasszizmus elleni drámák is egyben, legtöbbször jól sikerülnek: Fekete dicsőség, 42-es, A megállíthatatlan, Büszkeség.


 
rainman   2017. 09. 21.

A rasszizmus mindig is sarkalatos téma volt az USA-ban. Az amerikai foci pedig a legrajongottabb sport. A kettő összekapcsolása jó ötletnek bizonyult filmes szempontból. Rasszizmus elleni dráma, sportos közegben a könnyen emészthető fajtából. A téma súlyos, de mégsem üli meg a gyomrot, köszönhetően a laza, humoros tálalásnak. A jobb sportfilmek közül való, nem kiemelkedő darab, de szórakoztató és tanulságos.

 
Ragemarci   2015. 09. 11.

Kissé giccses, de fontos film a rasszizmus ellen. Az érdekes, hogy a Disneynél már ekkor nagy fantáziát láthattak Goslingban, ugyanis szinte annyit van a kamera előtt, mint bármely több szöveggel bíró fontos mellékszereplő.

 
Döme   2015. 11. 06.

elképesztően jó film !!! nagyon szeretem a sportfilmeket, azon belül az amerikai focis filmeket még jobban. nagyon tetszik az egész történet és az ahogy a sporttal is bemutatja a film, azt az időszakot amikor ennyire jellemző volt a világra ez a bőrszín alapú megkülönböztetés. megható film és mondhatom hogy a kedvenceim közé tartozik !!!

A film összbevétele 136 706 683 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 30 millió dollár volt és jelenleg 137 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

A film megtörtént eset alapján készült.

(hp)
 

Az egyik jelenetben egy téglát dobnak be Boone edző ablakán. A valóságban egy régi WC-t vágtak hozzá, de a film készítői úgy gondolták, ez túl vicces lenne a jelenet komolyságához képest.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.