Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
11
Képek
4
Videók
Race - A legendák ideje
 
HercegPeter   2018. 07. 15.

legújabb vélemény

0

Nyugodtan kijelenthető, hogy Jesse Owens a modern kori olimpiák ikonikus alakja. Nurmival, Bolttal és Phelps-szel egy lapon említendő. Egy film simán kijárt neki. Sajnos ez a film elég unalmas, de az dicsérendő, hogy nem akarták kitalált részletekkel... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 21.

0

Nagyon kedvelem az életrajzi filmeket, az Olimpia történet pedig különösen érdekel, úgyhogy ez a film kettő az egyben élményt nyújtott. E mellett pedig egy igazán szimpatikus embert ismerhetett meg a néző a film által, mert hiszem, hogy Jesse Owens a... több»


 
Deku   2017. 12. 10.

0

Hihetetlenül csavaros és meglepő fordulatokkal teli kis pompás filmremek Persze pont ezt vártam ettől a filmtől mivel nem az unalmas kategóriát gyarapítja. Igazán ajánlom.

 
jencike1985   2016. 10. 26.

1

Komoly mégis érdekes film lett. Mindent megmutat amire egy átlag embert érdekli. A göndör hajú hölgyemény karaktere engem nagyon elbűvölt. Vannak néhol unalmas részek de érdekes film.

 
MMcFly2015   2017. 04. 05.

0

Nekem semmi bajom nincs az életrajzi filmekkel, sőt, egy jól sikerült feldolgozás után, nem győzök neten utána olvasni. Itt viszont zavarba ejtő volt, kiről/miről is akar szólni a film. Jessi Owens életét elkezdik elénktárni. Családi állapot, munka, ... több»

 
DarkMoss   2016. 04. 24.

1

A film nem csupán a sportolóról szól, de kicsit közelebb hozza a nézőhöz a berlini olimpiát is. Szép, érdekes film; vasaláshoz tökéletes volt.

 
időjós   2017. 02. 23.

0

Egész jó volt ez a film, nem nagyon lehetkifogásolni benne semmit. Számomrakicsit furi volt az, menyire távolról vette a kamera Hitlert. Nem igaán beszéltették, nem vették szemből, látványosan hanyagolva volt.

Galéria (11)

Stephan James
Jason Sudeikis
Jason Sudeikis
Stephan James
Jeremy Irons
Stephan James
Stephan James
Stephan James
Stephan James
Jason Sudeikis

Videók (4)

A film összbevétele 25 070 261 dollár volt (imdb.com).

 

Jesse Owens a fotósok kedvéért ugrott egy ráadást a távolugró versenyszám után, amely 8 méter 20 cm volt, azaz jobban sikerült, mint a versenyen mért ugrása.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film megjelenését az 1936-os Berlini Olimpia 80. évfordulójára időzítették.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Larry Snyder életéről nagyon kevés a fellelhető információ, így Jason Sudeikis karakterének személyiségét A legjobb dobás című filmből Gene Hackman, valamint a Baseball bikákból, Kevin Costner figurájából alkotta meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jesse Owens és Luz Long a filmmel ellentétben a távolugró verseny alatt egy szót sem váltottak egymással. Ez csupán legenda volt, amelyet maga Owens kezdett el terjeszteni azért, hogy Long halála után jobb kedvre derítse a fiát. Az azonban igaz, hogy a sportolók a verseny után jó barátok lettek. Egészen Long 1943-ban bekövetkezett haláláig tartották a kapcsolatot.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az 1936-os Berlini olimpiai versenyeket összesítésben Németország nyerte 89 éremmel (33 arany, 26 ezüst és 30 bronz), az Amerikai Egyesült államok a második lett 56 éremmel (24 arany, 20 ezüst, 12 bronz). A harmadik helyezett Olaszország magasan elmaradt tőlük, összesen 24 érmet szereztek. A legtöbb aranyérmet szerző országok közül Magyarorság a harmadik lett, 10 éremmel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jesse Owens eredeti neve James Cleveland Owens volt. A Jesse a két keresztnév rövidítéséből ered, amely a filmben is elhangzik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Eulace Peacock-ot és Jesse Owenst alakító színészek a valóságban testvérek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film elkészültében nagy szerepe volt Jesse Owens lányának, aki nemcsak a forgatókönyvet olvasta át, hanem a forgatásokon is gyakran részt vett és még Franciaországba is elutazott, hogy konzultálni tudjon a stábtagokkal.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az egyik jelenetben Snyder új cipőt vesz egy bizonyos Adi Dassler cipőkészítőtől, aki később megalapította az Adidas márkát.

(ArpiHajdu és Réci)