Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
11
Képek
4
Videók

Vélemények: Race - A legendák ideje (2016)

 
HercegPeter   2018. 07. 15.

legújabb vélemény

Nyugodtan kijelenthető, hogy Jesse Owens a modern kori olimpiák ikonikus alakja. Nurmival, Bolttal és Phelps-szel egy lapon említendő. Egy film simán kijárt neki. Sajnos ez a film elég unalmas, de az dicsérendő, hogy nem akarták kitalált részletekkel izgalmassá, ugyanakkor hiteltelenné tenni. Annyiban jó, hogy jól mutatja be az akkori sportolói élet minden szegmensét, valamint az Egyesült Államok hihetetlen kétszínűségét, álszentségét. Ugyanis zavarja őket a Náci Birodalom ténykedése és a zsidótörvény, viszont az otthoni szegregáció az teljesen rendben van. Az olimpiai bajnok fekete sportoló a szolgálati bejáraton megy be a neki szóló ünnepségre. Ezzel mindent el is mondhatunk az USA-ról.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 21.

Nagyon kedvelem az életrajzi filmeket, az Olimpia történet pedig különösen érdekel, úgyhogy ez a film kettő az egyben élményt nyújtott. E mellett pedig egy igazán szimpatikus embert ismerhetett meg a néző a film által, mert hiszem, hogy Jesse Owens a valóságban is olyan lehetett, mint a filmben. A története már önmagában is érdekes, hiszen a faji diszkrimináció tematikáját már sokszor körüljárták a filmkészítők, ám Owens speciális helyzetben volt, hiszen úgy kellett egy nemzet (és sokkal inkább egy világ) hősévé válnia, hogy közben hazatérve ugyanaz a megkülönböztetés fogadta, a bőre színét ugyanis a négy olimpiai aranyérem sem változtatta meg. Nem lehetett egyszerű meghozni a döntést, amellyel önként vállalta, hogy beteszi a lábát a kígyóverembe, vagyis élő céltáblája lesz a náci Németországnak. Mára már tudjuk, hogy jól döntött. Természetesen a történelmi tényeknek utánaolvasva kiderült, hogy a film (a szokásokhoz híven) él a hollywood-i eszközökkel és kicsit pátoszosabbá tesz egyes jeleneteket, például a távolugrás döntőjét, de a tények attól még nem tények maradnak, így a film hitelesen tudta bemutatni egy különleges ember egyedi történetét. A színészeket illetően pedig azt kell mondanom, hogy egyrészt Stephen James nagyon jól elkapta Owens figurájának a lényegét, Jason Sudeikistől pedig jó látni, hogy drámai filmekben is tud érvényesülni, a komikus skatulyából pedig akár sikeresen ki is szabadulhat.


 
Deku   2017. 12. 10.

Hihetetlenül csavaros és meglepő fordulatokkal teli kis pompás filmremek Persze pont ezt vártam ettől a filmtől mivel nem az unalmas kategóriát gyarapítja. Igazán ajánlom.

 
jencike1985   2016. 10. 26.

Komoly mégis érdekes film lett. Mindent megmutat amire egy átlag embert érdekli. A göndör hajú hölgyemény karaktere engem nagyon elbűvölt. Vannak néhol unalmas részek de érdekes film.

 
DarkMoss   2016. 04. 24.

A film nem csupán a sportolóról szól, de kicsit közelebb hozza a nézőhöz a berlini olimpiát is. Szép, érdekes film; vasaláshoz tökéletes volt.

 
MMcFly2015   2017. 04. 05.

Nekem semmi bajom nincs az életrajzi filmekkel, sőt, egy jól sikerült feldolgozás után, nem győzök neten utána olvasni. Itt viszont zavarba ejtő volt, kiről/miről is akar szólni a film. Jessi Owens életét elkezdik elénktárni. Családi állapot, munka, edzés, diszkrimináció stb, majd részletesen foglalkozik Berlini olimpia hátterével, politikai helyzetével, ami miatt Jessi karaktere teljesen érdektelen lesz, és háttérbe szorul. Akár hogy is kedvelem Jason Sudeikis-t, nálam nem volt meggyőző alakítása, miszerint sportolóból lett edző. Hitler megjelenítése meg egyszerűen vicc, de biztos, hogy a rendező is tudta, mert kerülték őt kameramozgásokkal. Szinte egy jelenetben sem láthatjuk szemből. A filmzene, és a CGI-s olimpia azért meghozta a gyümölcsét, nem lett rossz lezárás, de míg idáig eljutottunk, már elveszti a néző figyelmét. A téma megérdemli a megfilmesítést, de ennél minőségibb tálalásban.

 
időjós   2017. 02. 23.

Egész jó volt ez a film, nem nagyon lehetkifogásolni benne semmit. Számomrakicsit furi volt az, menyire távolról vette a kamera Hitlert. Nem igaán beszéltették, nem vették szemből, látványosan hanyagolva volt.

 
Nemecsek   2016. 03. 21.

Szépen, finom árnyalattal megkreált film a neves sportolóról; se nem sok, se nem kevés; nem mutat többet Jesse életéből, mint amennyit az interneten bogarászva összeszedhetünk. Sudeikis-t viszont furcsa volt egy ilyen komoly szerepben látni. Pozitívan fura.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.