Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
11
Képek
4
Videók

Érdekességek: Race - A legendák ideje (2016)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 25 070 261 dollár volt (imdb.com).

 

Jesse Owens a fotósok kedvéért ugrott egy ráadást a távolugró versenyszám után, amely 8 méter 20 cm volt, azaz jobban sikerült, mint a versenyen mért ugrása.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film megjelenését az 1936-os Berlini Olimpia 80. évfordulójára időzítették.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Larry Snyder életéről nagyon kevés a fellelhető információ, így Jason Sudeikis karakterének személyiségét A legjobb dobás című filmből Gene Hackman, valamint a Baseball bikákból, Kevin Costner figurájából alkotta meg.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Jesse Owens és Luz Long a filmmel ellentétben a távolugró verseny alatt egy szót sem váltottak egymással. Ez csupán legenda volt, amelyet maga Owens kezdett el terjeszteni azért, hogy Long halála után jobb kedvre derítse a fiát. Az azonban igaz, hogy a sportolók a verseny után jó barátok lettek. Egészen Long 1943-ban bekövetkezett haláláig tartották a kapcsolatot.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az 1936-os Berlini olimpiai versenyeket összesítésben Németország nyerte 89 éremmel (33 arany, 26 ezüst és 30 bronz), az Amerikai Egyesült államok a második lett 56 éremmel (24 arany, 20 ezüst, 12 bronz). A harmadik helyezett Olaszország magasan elmaradt tőlük, összesen 24 érmet szereztek. A legtöbb aranyérmet szerző országok közül Magyarorság a harmadik lett, 10 éremmel.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Jesse Owens eredeti neve James Cleveland Owens volt. A Jesse a két keresztnév rövidítéséből ered, amely a filmben is elhangzik.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az Eulace Peacock-ot és Jesse Owenst alakító színészek a valóságban testvérek.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film elkészültében nagy szerepe volt Jesse Owens lányának, aki nemcsak a forgatókönyvet olvasta át, hanem a forgatásokon is gyakran részt vett és még Franciaországba is elutazott, hogy konzultálni tudjon a stábtagokkal.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az egyik jelenetben Snyder új cipőt vesz egy bizonyos Adi Dassler cipőkészítőtől, aki később megalapította az Adidas márkát.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.