Teljes kamu az egész? Perel A szív bajnokai örökbefogadós történetét ihlető sportoló

Sean Tuohy is megszólalt Michael Oher állításai nyomán, miszerint rászedték, hogy aláírjon egy gondnokságot, amit Tuohyék arra használtak fel, hogy hasznot húzzanak a nevéből.

Oher volt a 2009-es A szív bajnokai című film “alanya”, amely azt mutatta be, miként vált a Tuohy család gondozása alatt az NFL sztárjává. Az egykori sztárjátékos most azt állítja, hogy John Lee Hancock könyve és így a film is hazugságokon alapul.

“Felzaklató a gondolat, hogy pénzt csinálnánk bármelyik gyermekünkből. De ugyanúgy fogjuk szeretni Michaelt 37 évesen is, mint ahogy 16 évesen szerettük” - nyilatkozta Sean Tuohy.

“Michael Lewis nekünk adta a részesedése felét. A családban mindenki egyenlő részt kapott, beleértve Michaelt is. Ez körülbelül 14 000 dollár volt fejenként. Soha nem ajánlottak nekünk pénzt, soha nem kértünk pénzt. Az én pénzem jól dokumentált; megnézhetik, mennyiért adtam el a cégemet” - tette hozzá a férfi. 

A bírósági beadványban Oher azt állítja, hogy Tuohyék és két vér szerinti gyermekük fejenként 225 000 dollárt és 2,5%-ot kaptak a filmért, amely világszerte 309 millió dolláros bevételt hozott.

“Michael nyilvánvalóan sokáig velünk élt, és ez nem tetszett az NCAA-nek. Azt mondták, hogy Michael csak akkor mehet az Ole Missre, ha valóban családtag. Leültettem Michaelt, és azt mondtam neki: 'Ha az Ole Miss-re akarsz menni - vagy akár csak fontolgatod az Ole Miss-et -, akkor szerintünk a család tagja kell, hogy légy. Ez törvényesen is ezt tenné.' Kapcsolatba léptünk ügyvédekkel, akik azt mondták, hogy 18 éves kor felett nem fogadhatunk örökbe; az egyetlen dolog, amit tehetünk, az a gondnokság alá helyezés” - mondta Tuohy.

A férfi állítása szerint a család az elmúlt években végig összetartó volt, bár Oher némileg eltávolodott tőlük. “Nehéz, mert meg kell védened magad, de bármit is akar, megtesszük. Nem vagyunk benne semmi másban, csak abban, amit ő akar. Ha azt mondta volna, hogy 'nem akarok többé a család része lenni', akkor nagyon feldúltak lettünk volna, de abszolút megtettük volna” - tette hozzá Tuohy.

dráma | életrajzi | sportfilm

Michael Oher (Quinton Aaron) az egyik legnagyobb amerikai futball-játékos, de a sikerekhez göröngyös út vezetett. Michael lézengő kamaszként egy nap találkozik Leigh Anne-nel... több»