Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84%
Filmadatlap
 
31
Szereplők
28
Vélemények
9
Képek
2
Videók
Anasztázia
 
violet_hope11   2020. 09. 11.

legújabb vélemény

Ha kizárólag egyetlen mesét választhatnék gyerekkoromból (azok közül, amelyeket szerettem) az biztos, hogy az Anasztázia lenne. A történet kicsit sem a szokványos, kiszámítható, giccses hercegnős fajtából való. Történelmi alapokon áll: az orosz uralk... több»

 
indingo   2018. 04. 26.

Édesanyám kedvenc meséje, úgyhogy éni vagy egy tucatszor láttam vele. A története eléggé kiszámítható, de melyik mese nem az. Látványban szép és a zenék is dallamosak.


 
Deku   2017. 07. 18.

Nagyon érzelmes, szép és kellemes történet lett. Amelyben csak úgy özönlenek a szebbnél szebb dalok. Ezer éve nem láttam már, de mai napig simán nézhető és élvezhető.

 
dailyfilmsan   2018. 11. 26.

Kedvelem ezt a mesét. Nagyon sok dologban próbáltak az eredeti történethez hűek maradni. Érdekes a romanov császári család körüli história és a Disney belevágott. Kutatott és rengeteget dolgozott hogy papírra vigyék ezt a csodás mesét. Ahogy anasztáz... több»

 
MP170506   2017. 07. 10.

Megindító, gyönyörű történet, szép dalokkal. Egyik kedvenc rajzfilmem, kiváló alkotás lett. Többször nézhető!

 
Szilonka   2017. 10. 17.

Anyukám kedvenc meséje. Helyes a története, szépek a figurák, karakteresek a szereplők és kellemes dalok csendülnek fel benne. Úristen már 20 éves a mese.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Nagyon szép mese, ami minden egyes újranézésnél újra és újra elvarázsol. Talán a legnagyobb erénye, hogy való elemeket is beépített a mesébe, és a zene egyszerűen káprázatosan szép. Főleg magyarul. Ha nem is nézitek meg a mesét, a zeneszámokat mindenképpen érdemes meghallgatni.

A film összbevétele 139 804 348 dollár volt (imdb.com).

 

A mexikói popsztár, Thália énekelte a Journey to the past (Vár a múlt) című dalt a rajzfilm spanyol verziójában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Glenn Walker Harris Jr., aki John Cusack (Dimiti) fiatalkori énjének kölcsönözte a hangját a Mondhatsz bármit című filmben Cusack unokaöccsét alakítja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bernadette Peters nem volt megelégedve a karaktere kinézetével. Peters ugyanis egy igen fitt és csinos színésznő, a filmbéli szerepe, Sophie pedig teltkarcsú.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dimitri alakját egy valós európai hercegről mintázták, aki Anna Andersont Anasztáziaként azonosította. A herceg egyetlen egyszer találkozott Anasztáziával még gyermekkorában, így a forrás nem volt túl hiteles.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A képet, amelyet a kis Anasztázia rajzolt a nagymamájának egy valós illusztrációból másolták, amelyet az igazi Anasztázia adott az édesapjának 1914-ben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Mielőtt Christopher Lloyd-ot kiválasztották Raszputyin szerepére, olyan nevek jöttek szóba, mint Jonathan Pryce, Patrick Stewart és Tim Curry.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Párizs csókra hív című dalban számos történelmi személy említésre kerül: Maurice Chevalier, Sigmund Freud, Charles A. Lindburg, Josephine Baker, Claude Monet, Isadora Duncan, Aguste Rodin és Gertrude Stein.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A sárga ruhát, amelyben Anasztázia megy a bálba egy valós ruháról mintázták, amelyet Anastasia Romanov viselt az utolsó róla fennmaradó fényképen.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Raszputyin halálát úgy mutatták be, ahogy a valóságban is történt. Először ugyanis ciánnal megmérgezték, aztán lelőtték és leszúrták, végül pedig beledobták a jeges folyóba, amelybe végül belehalt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Anasztázia volt John Cusack és Kristen Dunst első animációs filmje, amelyhez a hangjukat kölcsönözték.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.