Miss Bianca és Bernard ügynökök Ausztráliába utaznak, hogy megmentsenek egy kisfiút és egy ritka aranysast egy orvvadásztól.
Gyönyörű látványvilágú mese. Tökéletes kikapcsolódás az egész családnak. Poénos és pörgős és édes kis nyomozó egérkék. Tanulságos mese. Aranyos ahogy a sok kisállat mennyi mindent bevet, hogy megtalálják a kisfiút mielőtt késő.
Az első részhez képest több humort és látványt tartogat a néző számára. A történet is sokkal mozgalmasabb és akcióban is bővelkedik rendesen. Szépen kidolgozott mese és mondandója is van.
Nagyon édes Disney mese, de meglepően jó és fontos gondolatok is vannak benne, ami nem baj ha már kiskorban beágyazódnak a kis fejekbe. Érdekes hogy milyen kevesen ismerik. Én lépten nyomon reklámozom, mert szerintem nagyon jó és érdemes az ismeretségre.
Körülbelül a 3. legrosszabb Disney film lett. Nem nagyon felkapott, meg is értem, hogy miért. Nekem személy szerint nem tetszett. Kihagyható darab lett.
John Candy, aki Wilbur hangját adja, szintén játszik a Reszkessetek betörőkben! (1990). Mindkét film ugyanazon a napon került a mozikba.
Cody anyukájának a neve Sheila. A nevét azonban egyszer sem említik a filmben.
George C. Scott, aki az orvvadász McLeachnak kölcsönözte a hangját, valójában szerette az állatokat.