Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
19
Vélemények
85
Képek
2
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 02.

Wes Anderson próbálkozása a stop-motionnel, első rész. Meg kell mondjam, Wes Anderson világa nagyon érdekes, kell hozzá hangulat, de ha egyszer magával ragad, akkor nagyon könnyen meg lehet szeretni nemcsak egy filmjét, hanem a direktor egész munkásságát. Valami hasonlót tudnék mondani a stop-motion technikáról is, hogy elsőre furcsának tűnik, mégis van egy megfoghatatlan varázsa, ami különlegessé teszi az ilyen jellegű animációkat. Úgy is fogalmazhatunk, hogy A fantasztikus Róka úrban két érdekes világ találkozik, s egy egész jó végeredmény sült ki belőle. Anderson „kézjegyei” nemcsak felismerhetőek, de remekül működnek: egyedi humor, nagyon jó karakterek (nemcsak a főszereplő, hanem a történet valamennyi szereplője is remekbe szabott, ideértve a „gonosznak” szánt Buci, Bugris és Bán triót), nagyszerű képi világ és a jól ismert szimmetrikus beállítások. A történet pedig felér egy igazi akciófilm narratívájával, hiszen van itt lopás, lövöldözés, cselszövés, nagy rablásról tervek, minden. És ahogy nézegettem az eredeti hangok listáját kicsit sajnáltam is, hogy nem eredeti nyelven néztem (Clooney, Meryl Streep, Bill Murray, Willem Dafoe stb.), bár szerintem a magyar szinkronra itt egyáltalán nem lehet panasz (Csőre Gábor, Kovács Nóra, Mikó István és persze Szabó Sipos Barnabás). Azt nem tudom, hogy egy kisgyerek tetszését mennyire nyeri el ez a fajta mese (akár a képi világot, akár a történetvezetést, akár a mondanivalót illetően), de az biztos, hogy ezalatt a szűk másfél óra alatt egy percre sem lehet unatkozni, úgyhogy én csak ajánlani tudom ezt a különleges rajzfilmet. Ezek után pedig a Kutyák szigetét is egy kicsit jobban várom!

 
Deku   2017. 07. 24.

Kicsikét furcsa volt első pillantásra de aztán aranyos és pofás kis története lesz ennek a dolognak.Ez olyan amitől nem várok többet mert mindent beleadott ami elvárható tőle. Szerintem azoknak jön be leginkább akik vevők az ilyen stílusra. Kikapcsolódás az egész családnak.


 
hszpp   2017. 02. 05.

Nagyon jo film-mese közötti átmeneti. Gyerekeknek, néhány ijesztő jelenet miatt nem ajánlanám, azonban felnőtteknek annal inkabb. Nagyon különleges grafikája van,s igen jo mondanivalóval is rendelkezik.

 
nanita95   2018. 11. 17.

Odáig meg vissza voltam tőle. Teljesen magávalragadott. Tetszett hogy az állatok megmaradtak állatoknak és el kezdtek marcangolni vagy fújni egymásra. Bár lehet benne kivetnivalót találni miért nem jó de én nem találtam nekem ez úgy volt jó ahogy volt.

 
SzFa   2017. 10. 03.

Egyáltalán nem tetszett a megrajzolás bocsék, és a történet túl felnőttes egy gyermek számára. Furcsának találtam a rókaúr nézetét a világról. Nem tudom senkinek sem ajánlani.

 

A filmben Agnes (magyar változatban Luca) hangját Wes Anderson barátnője, Juman Malouf adta.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Wes Anderson a forgatókönyvírás és a rendezés mellett szinkronszerepet is vállalt. Eredeti nyelven az ő hangján szólal meg Stan, a menyét (magyarhang pedig: Csankó Zoltán)

(ArpiHajdu és Réci )
 

Ez volt az utolsó film, amelynek az elején a 20th Century Fox 1994 óta használt logóját láthatjuk.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.