Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
89%

Zootropolis - Állati nagy balhé (2016)

Zootopia
Filmadatlap
 
36
Szereplők
155
Vélemények
15
Képek
8
Videók
 
PadmeAmidala   2021. 05. 08.

legújabb vélemény

2

Nagyon jó animációs film, felnőtteknek is élvezhető, van benne több popkulturális utalás (a Keresztapa parodizálásánál szakadtam, de a Breaking badet is kifigurázzák egy helyen, vagy a vonatos résznél az Éhezők viadalát). Nem nagyon nézek már animációs filmeket, de ezt tudom ajánlani mindeninek.

 
Shelby07   2018. 01. 05.

2

Nagyon aranyos mese, és kifejezetten tetszett, hogy egy krimi film van álcázva mese formájában, szerethető karakterekkel.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 01. 22.

2

A Deadpool mellett ezt a filmet éreztem 2016 legtúlhypeoltabb filmjének. Egészen addig amíg megnéztem! Ám amíg a Deadpoolnál éreztem egy-két gyengébb periódust, itt aztán tényleg nagyon nehezen tudok bármibe is belekötni. Talán az Oroszlánkirály óta ... több»

 
Bogi87   2016. 05. 27.

2

Az utóbbi évek egyik legagyafúrtabb krimije Disney csomagolásban, rengeteg humorral fűszerezve.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 24.

1

Nagyon jól sikerült kis mese, az a világ amit megteremtettek benne káprázatos. Hibátlan story, magával ragadt 10-ből 10.

 
HercegPeter   2017. 07. 01.

1

Aranyos, vicces és tanulságos rajzfilm minden korosztály számára. Nagyon szépen kidolgozott és ötletes. A többi rajzfilmre való rejtett utalások is humorosak. Úgy gondolom, hogy nincs gyenge pontja a filmnek. A legtöbb mai mese elcsépelt és ugyanarról szól, de ez most tudott újat mutatni.

 
indingo   2017. 04. 15.

0

Összességében nem volt rossz, de nem igazán vágyom rá, hogy újra megnézzem. Olyan kis stréber karakter volt a nyúl, ami egy idő után idegesítő. A karakterek viszont rendben voltak.

Galéria (15)

Videók (8)

A film összbevétele 1 023 784 195 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 413 000 000 forintot termelt. A hazai mozik összesen 329 559 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Rotten Tomatoes oldalán 98%-os értékelést kapott 220 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes TOP 100 akció- és kalandfilm kategória listájának 8. helyén áll.

(Bogi87)
 

A Totál szívásra (Breaking Bad) is több utalás történik a filmben, mint a sárga kezeslábasa a "drog laborban", vagy a Woolter és Jesse név - ezeket inkább a felnőtt közönség díjazta.

(AngelCass)
 

A büntetett előéletű menyétkalóz videókat árul, amiknek a címe utalás korábbi Disney filmekre. Ilyen a "Pig Hero 6", "Floatzen" (Frozen), "Wrangled" (Tangled), "Wreck-It Rhino".

(AngelCass)
 

Amikor Judy megérkezik a városba, a jeges zónában két kis elefánt Jégvarázsos ruhát visel. Ez is egy utalás a korábbi Disney produkcióra.

(AngelCass)
 

Ha nagyon alaposan megvizsgáljuk a Zootropolis plakátját, amin sok állat figyelhető meg, kiszúrhatunk egy Mickey Mouse plüssfigurát valahol a Rendőrfőnök szarva és egy malac között Vidrovszkiné fejénél.

(AngelCass)
 

Abban a jelenetben, melyben Nick babakocsival viszi barátját, és elmegy mellette egy szintén babakocsis szülő, a babakocsi alsó kosarában megpillanthatunk egy Mickey Mouse plüssfigurát, ha elég szemfülesek vagyunk.

(AngelCass)
 

Karmanagy őrmester egyik foltját szándékosan Mickey Mouse-ra csinálták, ezzel is tisztelegve a régi Disney karakter felé.

(AngelCass)
 

Gideon Grey teherautójának a rendszáma JED113. Ez egy régi Disney "Easter Egg", ami az A113 termet takarja, ami A Kaliforniai Művészeti Egyetemen található, ahol számos Disney és Pixar animációs szakember megfordult elsőéves korában.

(AngelCass)
 

Erős Antónia és Szellő István, az RTL két híradósa kölcsönzi a ZNN két hírolvasójának hangját a Zootropolisban.

(AngelCass)
 
A film legfőbb erénye, hogy rengeteg aktuális, a napjainkat mozgató témával foglalkozik, nem csak főszereplőin keresztül. Illetve dehogyisnem, hiszen harmadik karaktere maga a város, amely tényleg nem csak címadó statisztája, hanem aktív résztvevője is ennek a sajátos – igaz, az idősebbek számára kiszámítható – bűnügyi történetnek. több»
 
Egy film, legyen az élőszereplős, vagy animációs erős gyanakvásra készteti a nézőt, ha a stáblistán 2 rendező, 2 forgatókönyvíró és további 7 ötletadó neve szerepel. Legnagyobb meglepetésünkre a Rontó Ralph alkotói egészen minőségi családi mozit raktak le az asztalra, mely kicsiknek és nagyoknak is egyaránt élvezetes moziélményt nyújt. több»
 
Jó látni egy ilyen alkotást, ahol az alkotók megtisztelik azzal a nézőt, hogy egy ennyire igényes, eredeti és szerethető filmet készítenek neki. több»