Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
38
Szereplők
152
Vélemények
15
Képek
8
Videók
 
Erik Halmi   2020. 04. 16.

legújabb vélemény

Már vagy 200x meg néztem nem bírok be telni vele egyszerűen imádom hiába láttam már akkor is szórakoztató

 
Shelby07   2018. 01. 05.

Nagyon aranyos mese, és kifejezetten tetszett, hogy egy krimi film van álcázva mese formájában, szerethető karakterekkel.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 01. 22.

A Deadpool mellett ezt a filmet éreztem 2016 legtúlhypeoltabb filmjének. Egészen addig amíg megnéztem! Ám amíg a Deadpoolnál éreztem egy-két gyengébb periódust, itt aztán tényleg nagyon nehezen tudok bármibe is belekötni. Talán az Oroszlánkirály óta nem éreztem egy Disney-filmnél azt, hogy végre nemcsak a 10 év alatti korosztálynak, hanem a felnőtteknek is készült. A képi világa gyönyörű, de ez még hagyján: remek világot épít fel, méghozzá nagyon okosan és ötletesen (körzetek elkülönítése pl.). A karakterek aranyosak, s bár valóban egy kissé sablonosak, de nagyon szerethetők, s ami a legjobb: zseniálisan gyúrták egybe az alkotók az emberi és állati sztereotípiákat, amely nagyszerű humorforrás is (a lajháros jelenetsor nálam annyira bejött, hogy kis híjan legurultam a kanapéról, úgy nevettem). A történet bár az elején nagyon egyszerűnek tűnik, de egy olyat csavarnak a közepe tájékán, hogy az felér egy jó krimivel (nem akarok spoilerezni, de tényleg kiváló). Az egyetlen negatívuma talán csak annyi, hogy egyes üzenetei nagyon didaktikusak, de ezt remekül kompenzálja az, hogy a legfőbb mondanivalót nem direktbe kapja a gyereknéző, ám mégis könnyen megérthet ezáltal egy fontos társadalmi problémát. A Zootropolis valóban egy remek animációs film, amelyet az egész család élvezhet!

 
Bogi87   2016. 05. 27.

Az utóbbi évek egyik legagyafúrtabb krimije Disney csomagolásban, rengeteg humorral fűszerezve.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 24.

Nagyon jól sikerült kis mese, az a világ amit megteremtettek benne káprázatos. Hibátlan story, magával ragadt 10-ből 10.

 
A film legfőbb erénye, hogy rengeteg aktuális, a napjainkat mozgató témával foglalkozik, nem csak főszereplőin keresztül. Illetve dehogyisnem, hiszen harmadik karaktere maga a város, amely tényleg nem csak címadó statisztája, hanem aktív résztvevője is ennek a sajátos – igaz, az idősebbek számára kiszámítható – bűnügyi történetnek. 90/100
 
Egy film, legyen az élőszereplős, vagy animációs erős gyanakvásra készteti a nézőt, ha a stáblistán 2 rendező, 2 forgatókönyvíró és további 7 ötletadó neve szerepel. Legnagyobb meglepetésünkre a Rontó Ralph alkotói egészen minőségi családi mozit raktak le az asztalra, mely kicsiknek és nagyoknak is egyaránt élvezetes moziélményt nyújt. 9/10 több»
 
Jó látni egy ilyen alkotást, ahol az alkotók megtisztelik azzal a nézőt, hogy egy ennyire igényes, eredeti és szerethető filmet készítenek neki. 9/10 több»

A film összbevétele 1 023 784 195 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 413 000 000 forintot termelt. A hazai mozik összesen 329 559 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Rotten Tomatoes oldalán 98%-os értékelést kapott 220 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes TOP 100 akció-, és kalandfilm kategória listájának 8.helyén áll.

(Bogi87)
 

A Totál szívás (Breaking Bad)-ra is több utalás történik a filmben, mint a sárga kezes lábasa a "drog laborban" vagy a Woolter és Jesse név, ezeket inkább a felnőtt közönség díjazta.

(AngelCass)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.