Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
88%

Némó nyomában (2003)

Finding Nemo
Filmadatlap
 
33
Szereplők
141
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Némó nyomában
 
Erika Czeglédi   2021. 03. 03.

legújabb vélemény

0
Cuki

Nagyon aranyos, imádtam a bohóchalat, azaz Némót.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

0

Kedves történet, jó a képi megjelenítés, szuperek a szereplők így nálam mindenképpen 5/5-ös. Személyes favoritom Protkó.


 
indingo   2019. 08. 16.

0

Gyönyörű látványvilágú mesefilm. Az óceán hálás téma, mert gyönyörű és gazdag az élővilága. Szemkápráztató mese, ahol a történet is a helyén van.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 03.

0

Jól sikerült mese a fiát kereső apáról, aki legyőzve félelmeit, mindenen átúszik, csak hogy megtalálja gyermekét. Aranyos mese gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A személyes kedvencem Protkó, a cápa. Egy valamit viszont nem értek: miért pislognak a halak a vízben?

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Irtózatosan nagy mese. Tele van minden pillanata poénokkal ami nagyban emeli a minőségét. Látványos és izgalmas a története. Amellett, hogy nagyon aranyos ez az apa-fia kötelék.

 
HercegPeter   2016. 12. 07.

0

Teljesen rendben van. Vicces, kalandos, érzelmes. Ezek kellenek egy jó kis szórakoztató filmhez. Számomra Szenilla egy kicsit idegesítő, viszont az akváriumi csapat és a teknősapa vicces.

 
Thibo84   2016. 06. 18.

0

Egy zseniális mese minden korosztálynak. Szemet kápráztató képi világgal, tele rengeteg szerethető és vicces karakterekkel. Utóbbiak jól ellensúlyozzák a szorongással teli Pizsit.

Galéria (12)

Videók (2)

A film összbevétele 936 743 261 dollár volt (imdb.com).

 

Ez a nagy sikerű és egyben csodálatos animációs film nyerte meg elsőként a legjobb animációs filmért járó Oscar-díjat

(felicity)
 

2015 szeptemberi adatok szerint a Némó nyomában című filmből 41 millió darab fogyott el DVD-n. Ezzel pedig a világ legnagyobb példányszámban eladott filmjévé vált.

(Artsomnia)
 

Akármilyen meglepő, ez volt a Pixar első olyan filmje, ami Oscar-díjat nyert legjobb animációs film kategóriában. A Toy Story (1995), az Egy bogár élete (1998) és a Toy Story 2 (1999) mind azelőtt kerültek bemutatásra, hogy bevezették volna ezt a kategóriát az Oscar-díjátadókon. 2001-ben, a bevezetés után pedig a Szörny Rt. alulmaradt a Shrekkel szemben.

(Artsomnia)
 

A Némó nyomában előkészületei már 1997-ben megkezdődtek, amikor a rendező végzett az Egy bogár élete című, szintén Pixar film utómunkálataival.

(Artsomnia)
 

Darla (a halakat terrorizáló kislány) a Pixar animációs filmjeinek első negatív női karaktere volt.

(Artsomnia)
 

Az utcán elhalad egy sárga autó, amely szerepel a Verdák című filmben is.

(Scramananga)
 

Amikor Protkó áttör egy ajtót, azt mondja, Here is Brucy! (itt van Protí). Ez utalás Stanley Kubrick Ragyogás filmjére, melyben ugyanilyen helyzetben hangzik el: Here is Johnny!

(Scramananga)
 

A doktor rendelőjének a plafonjáról ugyanazok a halak lógnak le, mint amik a Szörny rt.-ben vannak.

(Scramananga)
 

Sydney-ben az egyik hajót (Jeremy Raft) egy animátor után nevezték el.

(Scramananga)
 

A tengeri teknős eredeti hangját a film társrendezője, Andrew Stanton adta.

(Scramananga)
 
Ne várjunk majd csodát a második felvonástól, csak hagyjuk, hogy újra magába szippantson a történet, és nagy baj már nem lehet! Az első részt pedig egyetlen szóval lehet jellemezni még ma is: cool! több»