Némó nyomában (2003)

Finding Nemo

Némó nyomában

Informer2   2023. 03. 09.

A Némó nyomában egy fantasztikus animációs film, amely az óceán mélyén játszódik, és egy apa utazását meséli el, aki azért kel útra, hogy megtalálja elveszett fiát. A film gyönyörűen megalkotott világot mutat be, amelyben tele van különféle tengeri é... több»

indingo   2019. 08. 16.

Gyönyörű látványvilágú mesefilm. Az óceán hálás téma, mert gyönyörű és gazdag az élővilága. Szemkápráztató mese, ahol a történet is a helyén van.

Yosihiro   2015. 02. 06.

A halas animációk Oscárját adtam nekik :) nagyon jó ütős kis animáció. A vízi világ mindig is csodálattal és elképesztő kalandokkal kecsegtet és ebben a NÉMÓ-ban megvan minden . Ezt jól összehozták. Ajánlom mindenkinek egy remekmű :)

mamiéstöti2   2018. 12. 04.

Kedves történet, jó a képi megjelenítés, szuperek a szereplők így nálam mindenképpen 5/5-ös. Személyes favoritom Protkó.

Sabnock Sanatory   2019. 01. 19.

Aranyos kis mese,tele vidám,és megható képsorokkal...Apa-fiú kötelék megbonthatatlansága,és a kishal hősiessége....Szuper karakterekkel.Erősen ajánlott mese !

ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 03.

Jól sikerült mese a fiát kereső apáról, aki legyőzve félelmeit, mindenen átúszik, csak hogy megtalálja gyermekét. Aranyos mese gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A személyes kedvencem Protkó, a cápa. Egy valamit viszont nem értek: miért pislognak a halak a vízben?

Thibo84   2016. 06. 18.

Egy zseniális mese minden korosztálynak. Szemet kápráztató képi világgal, tele rengeteg szerethető és vicces karakterekkel. Utóbbiak jól ellensúlyozzák a szorongással teli Pizsit.

Ez a nagy sikerű és egyben csodálatos animációs film nyerte meg elsőként a legjobb animációs filmért járó Oscar-díjat

(felicity)

2015 szeptemberi adatok szerint a Némó nyomában című filmből 41 millió darab fogyott el DVD-n. Ezzel pedig a világ legnagyobb példányszámban eladott filmjévé vált.

(Artsomnia)

Akármilyen meglepő, ez volt a Pixar első olyan filmje, ami Oscar-díjat nyert legjobb animációs film kategóriában. A Toy Story (1995), az Egy bogár élete (1998) és a Toy Story 2 (1999) mind azelőtt kerültek bemutatásra, hogy bevezették volna ezt a kategóriát az Oscar-díjátadókon. 2001-ben, a bevezetés után pedig a Szörny Rt. alulmaradt a Shrekkel szemben.

(Artsomnia)

A Némó nyomában előkészületei már 1997-ben megkezdődtek, amikor a rendező végzett az Egy bogár élete című, szintén Pixar film utómunkálataival.

(Artsomnia)

Darla (a halakat terrorizáló kislány) a Pixar animációs filmjeinek első negatív női karaktere volt.